Likestilling

jason_bourne

50 årenes heimkunskapsbok!

Tips for et lykkelig samliv Utklipt fra en heimkunnskapsbok fra 50-tallet

Få arbeidet unnagjort

Planlegg oppgavene dine nøye, og hold øye med klokken. Bli ferdig en time før han ventes hjem. Mannen føler ikke at varmen strømmer mot han når han hører deg bryte ut "Er du hjemme allerede?".

Ha middagen klar

Planlegg et deilig måltid allerede kvelden før. Da viser du at du bryr deg om han og hans behov. De fleste menn er sultne når de kommer hjem og en god middag er en del av den nødvendige velkomsten.

Forbered deg selv

Bruk et kvarter til hvile slik at du er opplagt når han kommer hjem. Da blir du også glad for å se ham, i stedet for at du er for sliten til å bry deg. Glem alle bekymringer du måtte ha, og vær evig takknemlig for at du har mannen som snart kommer inn døren. Mens du hviler kan du tenke på avtaler og ting du kan gjøre for å gi han åndelig oppløfting. Når du står opp, ta hånd om utseendet ditt. Fiks på sminken, sett et bånd i håret og se frisk og opplagt ut. Han har nettopp vært sammen med mange frustrerte og arbeidstrette mennesker. Vær litt mer festlig og interessant enn vanlig. Han kan trenge en oppkvikker etter den lange arbeidsdagen.

Rydd vekk rotet

Ta en siste tur gjennom huset før han kommer hjem, samle opp skolebøker, leker, papir osv. i en bøtte eller søppelkurv og legg dem i soverommet for senere sortering. Så går du over bordene med en støvklut. Mannen i ditt liv må føle at han har kommet til et sted med ro og orden, og det vil få deg til også føle deg mer avslappet. Å ha orden i huset er nok en måte å vise ham at du vrkelig bryr deg om hans hjemkomst.

Forbered barna

Bruk noen minutter på å vaske barnas hender og fjes (dersom de er små), kam håret deres og skift klærne dersom de er skitne. Barna er hans små skatter, og de bør se slik ut.

Minimer all lyd

Legg spesielt merke til dersom mannen din må kjøre i rushtrafikken. Når han kommer hjem eliminer all lyd fra vaskemaskinen (selvsagt dersom denne står på). Oppfordre barna til å være stille når han kommer. La dem bråke litt på forhånd, slik at de får det ut av systemet sitt.

Vær glad for å se ham

Motta ham med et varmt smil og vær lykkelig. Si at det er bra å ha ham hjemme. Dette kan tilføre ytterligere verdi til dagen hans. Han trenger all den romantikken han kan få fra deg.

Ikke!!

Ikke motta ham med plager eller klager. Løs problemene før han kommer hjem, hvis ikke, vent med dem til kvelden kommer. Også, ikke klag dersom han kommer sent hjem til middagen. Regn dette som et lite problem i forhold til hva han kan ha gjennomgått på jobben den dagen. Ikke la barna oversvømme han med problemer eller krav. Bare la dem hilse kort på faren deres.

Vær hyggelig mod ham

Gi ham godstolen eller foreslå at han hviler seg litt på soverommet. Ha en kjølig eller varm drikk klar for ham. Tilby deg gjerne å massere føttene hans, men ikke insister på dette. Snakk til ham med en myk og avslappende stemme. La ham slappe av.

Hør på ham

Du har kanskje et dusin ting å fortelle ham, men hans hjemkomst er ikke det korrekte tidspunkt. La ham snakke først, så hører han bedre på hva du har å fortelle ham senere.

La kvelden være hans

Klag aldri dersom han ikke tar deg med ut på restaurant eller i teateret. Prøv å forstå hans stressende og trykkende verden og hans behov for å være hjemme og kunne slappe av. Er han sur og irirtabel, ikke slå tilbake igjen, forstå hans stressende vesen.

Målet

Prøv å gjøre deres hjem til et sted med ro og orden der mannen din kan forfriske seg selv i kropp og ånd. Gjør du dette vil han heller være sammen med deg enn noe annet i verden og han vil bruke all sin fritid på deg og barna. Forsøk å leve etter disse reglene for hjemkomst og se hva som skjer. Dette er den rette måten å få en mann hjem til deg på, ikke ved å klage og være til irritasjon.

Vi vet jo alle hvor lykkelig dette endte !

Kvinnekamp og skillsmisser av annenhvert par :)

Tja sier nå jeg.

---------------

jason_bourne

4
88 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Huff, hadde de så store problemer med rushtrafikk på 50-tallet at det var verdt å putte det inn i ei heimkunnskapsbok? Mon tro hva boka heter ...

1

Herlig.

I dødsboet til min mormor fant jeg en kokebok som var datert til 30-tallet. Leste ikke akkurat alt som sto i den, men husker fremdeles den udødelige starten på et kapittel, som lød "Når man gjester får og intet haver, tager man kun et lammelår og...". Tydeligvis vanlig husmannskost å ha lammelår liggende.

2

Dette er den rette måten å få en mann hjem til deg på, ikke ved å klage og være til irritasjon

haha ser den!

1
Brian_McLoren

Kvinnefjolsene klarte vel ikke å utføre disse ape-oppgavene heller. Ikke rart man måtte ha sine herreklubber for å slippe unna det svake kjønns evige hjelpesløshet.

1
Lappeløs-fuckthepolice

Tips for et lykkelig samliv Utklipt fra en heimkunnskapsbok fra 50-tallet

meget tydlig at mange kvinner ikke har fulgt rådene...

rådene fra 90-tallet -- få barn og bli alenemor slik at staten kan betale for deg??

1
jason_bourne Du sa jo lengre oppe at kvinnen ikke greide å være husmor heller. nå får du bestemme deg.
Brian_McLoren

Du sa jo lengre oppe at kvinnen ikke greide å være husmor heller.

Kvinnens lodd i livet er underlegenhet. Alt en kvinne kan gjøre kan en mann gjøre bedre. Hussysler derimot er såpass lite kompetansekrevende at selv en ussel kvinne kan gjøre det på et OK nivå. Er hun stasjonert i hjemmet så utgjør hun i det minste en mye mindre skade enn om hun skulle være i arbeidslivet. Kvinners notoriske skadedyr-atferd kan aldri undervurderes.

1

Vær hyggelig mod ham Gi ham godstolen eller foreslå at han hviler seg litt på soverommet. Ha en kjølig eller varm drikk klar for ham. Tilby deg gjerne å massere føttene hans, men ikke insister på dette. Snakk til ham med en myk og avslappende stemme. La ham slappe av.

Hehe - hadde man blitt møtt av slike kvinner når man kommer to timer for sent hjem til middag og føler seg sliten, hadde nok tonen på forum for likestilling vært en helt annen ;-) Da hadde nok ikke forumets Fia og Fiinbeck holdt det gående med tallerkenknusing i tråd etter tråd lenge etter at de andre har gått hjem.

For noen år siden fant jeg under en loftsrydding noen komplette årganger med ukebladet Hjemmet fra 50-tallet. Og det var fornøyelig lesning med stor underholdningsverdi. Tematikken i bladene var nettopp de punktene som sto i heimkunnskapsboka - hvordan den alltid blide, nysminkede og opplagte mor i rutetete forkle skulle holde huset i perfekt orden og med veloppdragne barn sørge for at det var koselig for far å komme hjem til duftende gryter og påfølgende middagslur - før mor vekte ham opp med nykokt kaffe og litt deilig massasje. Det var tider det.

Ikke rart at mange menn kan bli noe frusterte med tanke på det forsvunne paradis som ligger der som en hildring i så nær fortid :)

1

Vi vet jo alle hvor lykkelig dette endte !

Kvinnekamp og skillsmisser av annenhvert par :)

Tja sier nå jeg.

---------------

jason_bourne

Måtte vært ufattelig kjedelig å ha en slik kone. Takker meg til dagens likestilte samfunn hvor kvinner faktisk har meninger og egne ambisjoner.

2
MaximusX [sitat…] Hehe - hadde man blitt møtt av slike kvinner når man kommer to timer for sent hjem til middag og føler seg sliten, hadde nok tonen på forum for likestilling vært en helt a...

Da hadde nok ikke forumets Fia og Fiinbeck holdt det gående med tallerkenknusing i tråd etter tråd lenge etter at de andre har gått hjem.

Hvorfor ikke?Jeg tror det var på denne tiden tallerkenknusingen begynte.

Det er jo helt urealistiske krav til et menneske å dulle slik med et annet menneske uten å få noe igjen.

1
MaximusX [sitat…] Hehe - hadde man blitt møtt av slike kvinner når man kommer to timer for sent hjem til middag og føler seg sliten, hadde nok tonen på forum for likestilling vært en helt a...

Ikke rart at mange menn kan bli noe frusterte med tanke på det forsvunne paradis som ligger der som en hildring i så nær fortid :)

Paradiset er vel ikke så langt unna, men med dagens krav til familiene hvor det ytre skal være så perfekt kreves det to inntekter. Noen ganger er heller ikke det nok, og store forbrukslån taes opp for å virke perfekt.

Hvem kan bli lykkelig av et slikt liv?

1
jason_bourne [sitat…] Paradiset er vel ikke så langt unna, men med dagens krav til familiene hvor det ytre skal være så perfekt kreves det to inntekter. Noen ganger er heller ikke det nok, og s...

Her setter du søkelyset på det som jeg vil kalle de kryssende hensyns relative styrke.

Kvinnen kjempet seg ut av femtitallets tvangstrøye av forventingspress til det perfekte hustruideal hvor mannens behov sto i sentrum for hennes gjøren og laden.

Men som du helt riktig peker på her - er det ikke sikkert at familielykke - hvis et slikt begrep kan benyttes - er noe større i den moderne familien med to karrieremennesker - kjempestore lån - perfekt ytre - hobbies - ferier - barn hit og dit - masse krav og forventinger på alle plan som umulig kan møtes.

Jeg skjønner godt kvinnen som knuste 50-tallets idealhusmor-ideal - som nok er en våt drøm for mange menn ennå.

Men jeg skjønner også godt at det er vanskelig å være familie med barn i dag. Krav, penger, karrierer - forventningspress - selvrealisering - fører til mange knuste ekteskap og ulykkelige mennesker. Og mange velger å leve alene - og er mer tilfreds med det.

Og hva er moralen - eller lærdommen? Sannelig om jeg vet - men jeg tviler på at all velstanden og friheten vi har i dag har gjort oss lykkeligere som folk. Den store taperen i alt dette er vel den tradisjonelle kjernefamilien - er det ikke? Men kanskje er den ikke verneverdig? Hva mener du?

2
EnMann [sitat…] hvem kan vel JasondeArc egentlig ikke bli lykkelige av å hente tøfler og lage mat til EnMann... :)

egentlig ikke bli lykkelige av å hente tøfler og lage mat til EnMann... :)

Ingen i lengden, fordi EnMann vil forvente det for en del av lønna.

Det blir en tvangstrøye for enhver kone å dille med EnMann for å bli underholdt økonomisk.

Det er helt umulig å forbli lykkelig i lengden under slike forutsetninger.

Ikke tror jeg at menn med slike ordninger vil respektere kona i legden heller når alle andre får seg utdanning og jobb.

Det er jo en grunn til at historien i heimkunnskapsboken nermest er utdøende i dag.

1) streben etter flere materalistiske ting som krever 2 inntekter.

2) ønske om å bli respektert og respektere den andre.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Laster...