Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En måneds fengsel for mishandling av eget barn med brudd på armer, bein, ribbein og kranie som konsekvens. Står straffen i et passende forhold til forbrytelsen og ville en far få samme straff?

1
7 svar

7 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

alva1

Korrigering.

"A var i lagmannsretten dømt for ett tilfelle av seksuell omgang med sin datter på to år (slikking av kjønnsorgan), to voldtekter til seksuell omgang av en stedatter på 14 år (tiltvunget seg slikking av hennes kjønnsorgan og tvunget henne til å masturbere ham), og dessuten for vold i nære relasjoner overfor stedatteren og en stesønn. Det siste var av lagmannsretten bedømt til å ligge i nedre sjikt av straffeloven § 219 første ledd.

Domfelte ble i 2005 dømt for to tilfelle av utuktig omgang med en stedatter han den gang hadde, og som nettopp hadde fylt 14 år på gjerningstidspunktet. Høyesterett mente at dette måtte få reell betydning ved straffutmålingen. Straffen ble etter dette satt til fengsel i fire år og seks måneder."

Saken dreide seg altså ikke "bare" om slikking av en toåring slik du forsøker få det til. Ikke nok med det, men du setter to helt ulike saker opp mot hverandre og det er to saker fra to ulike land med ulik straffeutmåling. Som Thyra sier så ble altså faren i den første saken du la frem frikjent.

"Hendes 35-årige mand, der var tiltalt i samme sag, blev frikendt, men parret har fået tvangsfjernet deres to døtre på grund af sagen. Parret var også tiltalt for i sommeren 2007 på lignende vis at have mishandlet pigens storesøster, så hun brækkede armen flere steder, men det blev de frikendt for, da retten ikke kunne afgøre, hvem der havde gjort det."

Hvordan var det nå i Christoffer saken? Hmm..

Siden du blander straffeutmålinger fra Danmark allt etter som det passer og setter disse opp mot hverandre, så kan vi vel kanskje også bevege oss mot flere land?

3

forelderlikeverd

Ser du virkelig ikke noen som helst antydning til ubalanse eller urimelige sprik i proporsjonene her? Danmark og Norge er da vitterlig lande som har kulturer som slekter på hverandre!

1

alva1

Jeg ser at du tar ulike straffesaker fra både Norge og Danmark og sammenligner dem i din iver etter å få det til at kvinner straffes mindre enn menn.

I den første saken som trekkes frem så frifinnes stefar på samme måte som Christoffers mor her i Norge. Samtidig ønskes det at Christoffers mor skal straffes fordi hun burde vist bedre, men ikke faren i saken i Danmark. Er det ikke merkelig hvor dere ikke stiller samme krav her?

I din iver etter å fremstille menn som offer i rettsvesenet i forhold til kvinner, så antyder du at du som toåring ville foretrukket en seksuell forbrytelse fremfor annen vold og bagatelliserer dette uten å trekke frem at mannen faktisk ble straffet for å i tillegg ha voldført seg på den 14 årige søsteren seksuelt og stesønn og at dette også førte til straffen han fikk

Dett lukter skunk og skal vi først sammenligne ULIKE forbrytelser fra ulike land og blande inn kjønn, så hvorfor ikke dra det kengre enn til Danmark?

2

Reefer69

Står straffen i et passende forhold til forbrytelsen og ville en far få samme straff?

Nei, en helt latterlig lav straff..

Og nei, en far hadde nok fått noen år i buret..

1

forelderlikeverd

Fire år og fem måneder for å slikke sin 2-årige datter nedentil. Hvis jeg var et toårig barn, har jeg en anelse om hvilken av de to forbrytelsene jeg hadde foretrukket og hvis jeg var forbryter, tror jeg at jeg vet hvilket kjønn jeg hadde foretrukket å være.

1

Thyra

Står straffen i et passende forhold til forbrytelsen og ville en far få samme straff?

Straffen står ikke i forhold til forbrytelsen. Faren var også tiltalt i samme sak, men ble frikjent.

1

morbidsaint

Står straffen i et passende forhold til forbrytelsen og ville en far få samme straff?

1: Nei, det er så langt i fra passende som det er mulig å få det.

2: Mest sannsynlig. Men alle vet at kvinner av og til får mildere straff enn menn ville fått under samme omstendigheter.

Straffene i dette landet har forøvrig sluttet å overraske meg. Se bare på moren til Christoffer..

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...