Likestilling

OldNick

Det første dolkestøtet, av hvor mange?

Der kom det; det første av mange dolkestøt kvinner vil få i ryggen av det nye styret.

Tidlig ultralyd avvises som offentlig tilbud

Jo, dette er "symbolsk" - av den grunn at kvinner fremdeles "får lov" til å ta ultralyd privat. Men det viser klart hvilken linje som kommer til å bli fulgt; linjen til kristne mørkemenn, konservative kapitalister og blåbrune tradisjonalister - kvinners frihet og kvinners rettigheter, blant annet retten til å styre over egen kropp, har null verdi for disse.

Hvor mange dolkestøt blir det? Hvor langt tilbake blir likestillingen satt? Følg med, følg med - dette er bare begynnelsen!

1
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jo, dette er "symbolsk" - av den grunn at kvinner fremdeles "får lov" til å ta ultralyd privat.

Dette er ikke symbolsk. Det gjør at de som sliter økonomisk, og som definitivt ikke har ressurser til å ta seg av et sterkt handicappet barn, ikke kommer til å ta den ultralyden. Og dette innebærer nok noen triste skjebner.

All ære til de som velger å føde et barn de vet vil være handicappet, men det er ingen tvil om at det er en stor merbelastning i forhold til "jobben" med et funksjonsfriskt barn. Og den kan være tøff nok, spesielt for foreldre som ikke er purunge.

1

Alle skjønte jo at dette kom til å skje. Disse partiene her har hver sin agenda. Noen vil spare penger og noen vil spare det ufødte liv til en hver pris.

1
TrudeX [sitat…] Dette er ikke symbolsk. Det gjør at de som sliter økonomisk, og som definitivt ikke har ressurser til å ta seg av et sterkt handicappet barn, ikke kommer til å ta den ultr...

Det gjør at de som sliter økonomisk, og som definitivt ikke har ressurser til å ta seg av et sterkt handicappet barn, ikke kommer til å ta den ultralyden.

Hadde faktisk ikke tenkt på dette, du har selvfølgelig rett.

Men, større klasseskiller og et verre liv for dem med lite penger - er strengt tatt det en stemmer på når en stemmer blått. Så akkurat dette er vel ikke så overraskende når disse kommer til makta.

Dette er forøvrig et glimrende eksempel på hvordan det går inflasjon i forskjellen på fattig og rik under den rå kapitalismen. Men det er heller generell politikk - ikke likestilling.

1

Fra artikkelen du lenker til:

«Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helse- og omsorgstjenesten finner ikke at det i dette møtet er lagt frem dokumentasjon for at det er riktig å innføre rutinemessig ultralyd i uke 12 for å oppnå helseeffekter hos foster og/eller mor».

Som du ser, dreier det seg om en snever tolkning av begrepet helseeffekter.

Dersom det blir påvist alvorlige handicap på en senere ultralyd, og foreldrene finner ut at de ikke vil rå med et sterkt handicappet barn, vil en senabort (som trolig innvilges) være et mye mer alvorlig inngrep for den gravide enn en abort tidligere i svangerskapet. Altså negativ helsegevinst.

Så argumentet om manglende helsemessige gevinster for "mor" holder ikke.

Middelklassekvinner betaler for en ekstra ultralyd, og det har de gjort i årtier. Det er de med dårligst økonomi som ville fått glede av et gratis tilbud.

1
TrudeX Först nu forstår jag ingenting alls...

Beklager, jeg er lat, så jeg valgte å kaste dritt isteden for å argumentere mot det du skrev.

Jeg mener det er sånn at hvis man sløser av en tildelt sum så blir den helhetlige tjenesten dårligere.

I artikkelen er det skrevet hva NGF vurderer ville være en bedre måte å bruke pengene på(siste avsnitt). Derfor vil en sånn ordning bare komme tilgode de som allerede har bestemt seg for å ta en tidlig ultralyd(enten om de får det dekt, eller om de må betale det selv).

1
23stein http://www.dagensmedisin.no/debatt/tidlig-ultralyd-bor-ikke-innfores/ Hvis det er sløsing av skattepenger så hjelper det jo ikke akkurat fattige. I god feminist-ånd virker det som...

I god feminist-ånd virker det som interessen din ligger i å sy puter under hendene på middelklassekvinner.

Det er nå fattige kvinner og familier som vil lide av dette, ikke middelklassen. Men dette var ikke mitt poeng, MITT poeng var at dette er et tidlig tegn på hvordan de blå kommer til å behandle likestilling og kvinners rettigheter.

Om jeg tar feil, så greit, men regner dessverre ikke med det.

1

Vi som har levd en stund, har en forbløffende evne til å kunne spå fremtiden. Helt uten spåkule.

1

Følg med, følg med - dette er bare begynnelsen!

Begynnelsen?

Helseforetakene har nylig åpnet for å kunne belaste barn og unge økonomisk, for manglende oppmøte til timer innen spesialhelsetjenesten for psykisk helse. Psykisk syke barn og unge er en svært marginal gruppe, og i mange tilfeller kommer de fra relativt ressurssvake familier. At man ikke klarer å komme seg til behandleren sin har ofte en svært god forklaring.

Et "nydelig" stykke arbeid under vår sittende regjering som ikke har fått noe oppmerksomhet. Heldigvis er flertallet av spesialister så oppegående at de unnlater å rapportere dette, slik at man ikke hjelper en ellers marginal gruppe videre på vei inn i økonomisk uførhet.

Dette handler selvsagt om penger. Man teller konsultasjoner og epikriser, ikke mennesker.

1

Retten til selvbestemt abort er ikke rørt, så jeg kan ikke se annet enn at kvinner fortsatt har full mulighet til å bestemme over sin egen reproduksjon.

Derimot kan jeg ikke med min beste vilje se hvorfor det å få en lettvint mulighet til å sortere vekk fostre med Downs skulle ha noe med kvinnesak å gjøre.

Jeg er heller ikke istand til å se hvor koplingen til kristne mørkemenn, konservative kapitalister og blåbrune tradisjonalister - kvinners frihet og kvinners rettigheter er når det gjelder sortering av fostre. Eller setter du bare slike merkelapper på oss alle som ikke liker menneskesortering, men mener alt liv er likeverdig?

Hva vil du forresten gjøre med unger som får en livsvarig funksjonsnedsettelse ved fødsel, eller ved ulykke eller sykdom senere i livet? Jeg mener, vil ikke en slik hendelse påvirke "kvinners frihet"?

Hvorfor mener du det ikke er i kvinners interesse å heller å kunne ha sin fulle rett til å fullføre alle påbegynte svangerskap, og forvente at samfunnet stiller opp dersom det kommer ett barn som trenger litt ekstra hjelp og støtte?

2

Jeg er ikke glad for at vi fikk blått flertall, men klarer ikke å se hva dette har med likestilling å gjøre. Selvbestemt abort handler om kvinners frihet og rett til å bestemme over egen kropp. Til å kunne bestemme om hun ønsker å gjennomgå svangerskap og fødsel. Men å lettere kunne sortere bort "ufullkomne" barn og prøve på nytt, handler om noe annet. Man kan være for eller mot dette, men noen likestillingssak er det ikke. Om det barnet familien ønsket seg ikke ble helt som andre barn, så påvirker det hele familien, på godt og vondt. Ikke bare kvinnen.

5

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...