Likestilling

Amin_Nouri

Mobbing eller fortjent?

En sak har kommet opp i New Zealand nå nylig. En fyr oppdager at kjæresten er utro, og inviterer mannen som hun var utro med over til huset sitt. Denne mannen visste ikke at hun var i et forhold. Deretter inviterer den nåværende eksen kjæresten til huset, der han holder henne forran øynene og leder henne inn i et rom der mannen hun hadde vært utro med venter. Da hun skjønner hva som skjer, kaller den ene mannen henne en "slut" og en "bitch". Hun drar deretter fra leiligheten.

Dette ble filmet, og ligger ute på nettet. I ettertid har dette blitt dratt opp som en mobbesak, fordi det ble filmet og lagt ut på nettet slik at flere millioner har sett det (Det står på videoen at man burde være over 18 for å se den, men det er ikke noe værre enn ordveksling som skjer.)

Hva mener dere her inne? Fikk hun som fortjent eller var/burde dette vært en straffbar handling?

1
29 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Videoen burde ikke komme ut på nettet. Så dermed vil jeg si at dette burde være en straffbar handling.

1

Det blir en mobbesak/ netthets når det filmes og legges ut på nettet.

Hun var utro og lurte to menn, de var såret og ville konfrontrere henne med det, alt det er forståelig men i det du filmer det og legger det ut på nettet så blir det hets, hevnen står ikke i forhold til den urett som er hendt.

1

var/burde dette vært en straffbar handling?

Det er en straffbar handling i Norge. Det er ulovlig å legge ut bilder eller film av personer uten samtykke, med mindre det dreier seg om noe som har spesiell nyhetsverdi (har ikke formuleringen helt inne). Det er mulig flere lovparagrafer er relevante også.

Denne tråden hører forøvrig ikke hjemme på 'Likestilling'.

2
Amin_Nouri Tenkte over det i ettertid, og burde vel ha stryket "var". Bør det være slik?

Bør det være slik?

Jeg forstår ikke spørsmålet, nærmere forklaring?

Det er klart man blir forbanna når kjæresten er utro, men utroskap er faktisk ikke forbudt i Norge. Og man kan ikke fritt begå lovbrudd, selv om man føler seg tråkka på av kjæresten/eksen.

I Frankrike var det sånn (og er det kanskje fremdeles) at forbrytelser begått i sjalusiaffekt ble mildere dømt enn om det ikke var sjalusi inne i bildet. Og det kan til en viss grad være forståelig - noen er nok litt sinnssyke i gjerningsøyeblikket i sånne saker.

1
TrudeX [sitat…] Jeg forstår ikke spørsmålet, nærmere forklaring? Det er klart man blir forbanna når kjæresten er utro, men utroskap er faktisk ikke forbudt i Norge. Og man kan ikke fritt...

Jeg lurer oppriktig på hva folks mening er om denne saken, og lover tilknyttet til den. Jeg mener selvfølgelig ikke at utroskap skal være forbudt, og jeg mener at sjalusieffekten som du beskrev i det siste avsnittet ikke burde ha noe å si på straffeutmålingen.

Jeg lurer på om det bør være ulovlig å gå til verks som disse guttene har gjort, i og med at det er en såkalt "selvpåskyldt" forbrytelse. Saken er ikke en sak om det ble ulovlig filmet, men om hun ble mobbet. Lovverket i New Zealand er jeg litt usikker på, men har funnet noe fra Australia som tyder på at det er lovlig på privat eiendom så lenge eier av eiendommen samtykker.

1
Amin_Nouri Jeg lurer oppriktig på hva folks mening er om denne saken, og lover tilknyttet til den. Jeg mener selvfølgelig ikke at utroskap skal være forbudt, og jeg mener at sjalusieffekten s...

Lovverket i New Zealand er jeg litt usikker på, men har funnet noe fra Australia som tyder på at det er lovlig på privat eiendom så lenge eier av eiendommen samtykker.

Så da kan man altså innstallere skjult kamera hjemme hos seg selv og filme intetanende gjester i dusjen og på toalettet eller filme mennesker man tar med seg hjem for å ha sex med og så legge det ut på nettet, fullt lovlig?

1
Amin_Nouri Jeg lurer oppriktig på hva folks mening er om denne saken, og lover tilknyttet til den. Jeg mener selvfølgelig ikke at utroskap skal være forbudt, og jeg mener at sjalusieffekten s...

Jeg lurer på om det bør være ulovlig å gå til verks som disse guttene har gjort, i og med at det er en såkalt "selvpåskyldt" forbrytelse.

Hva synes du? Selv om man kan forstå at folk blir skuffet, såret og forbannet av å bli utsatt for utroskap, så bør det selvsagt fortsatt være ulovlig å filme/fotografere folk uten deres tillatelse for å henge dem ut på nettet. Slike ting blir ikke greit av at man har et hevnmotiv.

1

Det er ikke lov å legge ut videoer om folks privatliv uten deres tillatelse uansett uansett hva de måtte mene om handlingen.

2

Hva mener dere her inne? Fikk hun som fortjent eller var/burde dette vært en straffbar handling?

Usikker på om det er fortjent eller straffbart (?*), men det er hevet over en hver tvil at dette er nettmobbing. Spesielt med tanke på hvor viral denne videoen gikk.

* Hadde dette skjedd i Norge ville det ha krenket privatlivets fred og så blitt henlagt, eventuelt endt med bøteleggelse.

1
Amin_Nouri [sitat…] Tja. De kaller henne "slut" fordi hun var utro. Er det virkelig mobbing?

Det i seg selv er ikke mobbing, men:

Hun blir lurt til å komme til huset/bopelen som inneholder minst 4 andre menn (muligens kameramannen er en kvinne) og man ser hun er tydelig redd på bildene. Det er en situasjon hun er helt klart utilpass med. Dette isolert sett mener jeg er mobbing.

Deretter blir filmen lastet opp på YT og det tar helt av. Jeg går ut fra at de ikke har spurt henne om tillatelse til å laste den opp. Det er også mobbing.

Om det er fortjent er vanskelig å si. Jeg liker å se på at utro jenter får svi, akkurat som jenter liker å se at gutter som er utro får svi osv.

1

Helt klart mobbing og noe som ikke burde aksepteres. Jeg vil derimot påstå at hun fortjente det. Ting straffer seg og det fikk hvert fall denne kvinnen finne ut på den harde måten.

1
WhiteMagic Det i seg selv er ikke mobbing, men: Hun blir lurt til å komme til huset/bopelen som inneholder minst 4 andre menn (muligens kameramannen er en kvinne) og man ser hun er tydelig re...

Nuvel. Jeg syntes vel hun ser mer sjokkert ut enn redd. Hun er utilpass, det er klart. Men mobbing? Nei, da tar vi ut mye av meningen i begrepet etter min mening. Hun ble ikke lurt til stedet der hun ble filmet. Hun ble med helt frivilig.

1
alva1 "Men det er uansett ikke poenget, eller hvorfor fornærmede vurderer anmeldelse." Nei, for poenget er vel kanskje det at så lenge "noen" mener "noen" fortjener å bli uthengt, så er...

Nei, for poenget er vel kanskje det at så lenge "noen" mener "noen" fortjener å bli uthengt, så er det greit? Spørsmålet ditt innledningsvis dreier seg om det. Da sier jeg at det er ulovlig uansett om noen mener noen fortjener å bli uthengt på dette viset.

Poenget er om dette er uthenging av en så alvorlig grad at det burde være ulovlig eller ikke. Eller om det rett og slett var uthenging i det hele tatt.

Angående lovligheten i filmingen, har jeg skrevet tidligere at jeg burde strøket "var", og heller bare skrevet "burde vært".

1
Weregretyou Helt klart mobbing og noe som ikke burde aksepteres. Jeg vil derimot påstå at hun fortjente det. Ting straffer seg og det fikk hvert fall denne kvinnen finne ut på den harde måten.

"Helt klart mobbing og noe som ikke burde aksepteres. Jeg vil derimot påstå at hun fortjente det. Ting straffer seg og det fikk hvert fall denne kvinnen finne ut på den harde måten."

Karma kalles dette. What goes around comes around.

De som filmet og la det ut vil vel sannsynligvis bi bitt i ræva av karma også. Sånn er det.

Dessuten så mener jeg ikke at noen fortjener å bli oppringt av flere fremmede og fortalt at de skal bli "hunted down"

Dette med utroskap er ikke en forbrytelse, men det er trusler som dette og mobbing, som et resultat av hva han gjorde. Han burde aldri lagt dette ut uansett hvor vonbroten han føler seg.

1
Amin_Nouri [sitat…] Poenget er om dette er uthenging av en så alvorlig grad at det burde være ulovlig eller ikke. Eller om det rett og slett var uthenging i det hele tatt. Angående lovlighete...

"Poenget er om dette er uthenging av en så alvorlig grad at det burde være ulovlig eller ikke. Eller om det rett og slett var uthenging i det hele tatt."

Jo men det er det. Det er uthenging i så alvorlig grad at hun utsettes for trusler og måtte si opp jobben og tør ikke gå ut. Ingen fortjener dette !

1
alva1 "Helt klart mobbing og noe som ikke burde aksepteres. Jeg vil derimot påstå at hun fortjente det. Ting straffer seg og det fikk hvert fall denne kvinnen finne ut på den harde måten...

Karma kalles dette. What goes around comes around.

De som filmet og la det ut vil vel sannsynligvis bi bitt i ræva av karma også. Sånn er det.

Dessuten så mener jeg ikke at noen fortjener å bli oppringt av flere fremmede og fortalt at de skal bli "hunted down"

Dette med utroskap er ikke en forbrytelse, men det er trusler som dette og mobbing, som et resultat av hva han gjorde. Han burde aldri lagt dette ut uansett hvor vonbroten han føler seg.

Korrekt. Karma, om ikke litt vel i overkant. Og ja, de som filmet og hengte henne ut får nå også sin straff. Slik er det og slik vil det forhåpentligvis forbli.

Dette med utroskap er ingen forbrytelse nei, men det er et gedigent svik som ingen burde tilgi. Har du en utro partner, dump h*n og ta h*n aldri tilbake. Man kan ikke synke lavere i et forhold etter min mening. Her ser jeg bort i fra DA-A hendelser som vold.

Ellers enig i resten.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...