Likestilling

GARDSDATTRA

Horne: - Hjemmeværende blir diskriminert

Det virker som om vår nye likestillingsminister gjerne ser at kvinner holder seg hjemme mens barna er små.

Får kvinnen da 3 eller 4 barn, og foreldrene da bestemmer at ingen av barna skal begynne i barnehagen før de er tre år, og at mor skal være hjemme i denne tiden, så kan den perioden hun er ute av arbeidslivet fort bli åtte eller ti år, kanskje så mye som tolv-femten år.

Alle skjønner at mulighetene for få noen jobb etter ti år hjemme er minimal. Og skulle hun ha flaks og finne en jobb, så har hun mistet ti års opptjening, og mister pensjonspoeng. Nå er jeg klar over at man får pensjonspoeng for pass og stell av egne barn på heltid inntil seks år, men de pensjonspoengene blir regnet ut etter en lav inntekt.

Jeg undres virkelig på om Horne virkelig mener dette er helt greit at kvinner skal være tapere når det gjelder inntekt og pensjon? Mener hun virkelig at det er likestilling når kvinner forsørges av menn?

Hva mener hun de hjemmeværende skal leve av den dagen de ser seg nødt for å ta ut skillsmisse? Perioden enslige mødre kan motta overgangstønad vil Frp redusere til ett år.

Men hun er ikke konsekvent, allerede første dagen som minister uttalte hun at en av hennes hjertesaker skulle bli å få innvandrerkvinner ut i jobb. Jeg vet ikke hvorfor likestilling og diskrimineringsministeren vil forskjellsbehandle kvinner, avhengig av om de er født i landet og har aner her minst tre generasjoner tilbake, eller om de er innvandrere. (Jeg fant ingen link)

Er vi kvinner tjent med en slik likestillingsminister? Jeg mener nei.

2
180 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hei og hopp for likestilling :)

Jeg leser ikke artikkelen på samme måte som deg, tror jeg. Jeg oppfatter ikke at likestillingsministeren ønsker at kvinner helst skal holde seg hjemme, men at dersom de så ønsker så skal de få anerkjennelse for dette.

Akkurat dette er jeg helt enig med henne i (om det er det hun mener..) Det er ikke mye anerkjennelse i å være hjemmeværende, uavhengig av om det er mor eller far som er hjemme. Vedkommende taper på alle mulige måter, og om det kan veies opp på ett eller annet vis hadde det vært supert! Hvordan er for meg en gåte, og det virker ikke som at den nye likestillingsministeren hadde så mye svar og tanker om det hun heller.

Det blir interessant å se hva hun kommer opp med av tiltak for å gi anerkjennelse - også til de som velger å være hjemmeværende.

I samme slengen kunne hun godt sett litt på likestilling vedr pensjonspoeng når det gjelder studenter også... For siden det vektes så tungt og oppfordres så mye til at vi skal ta høyere utdanning, hadde vært kjekt om høyere utdanning var pensjonsgivende på ett eller annet vis, det også. Jeg har gått glipp av mange pensjonspoeng grunnet utdanning i en årrekke.

Jeg ser fremtiden i møte med stor nyysgjerrighet ;-)

.... og må nok innrømme at jeg opplever det som ganske risikabelt siden FrP er med i regjering (men de har vel ikke så mye de skal ha sagt når det kommer til stykket, håper jeg).

1
Smaukjærring Hei og hopp for likestilling :) Jeg leser ikke artikkelen på samme måte som deg, tror jeg. Jeg oppfatter ikke at likestillingsministeren ønsker at kvinner helst skal holde seg hjem...

Vel, det er iallefall helt tydelig at hun ønsker at det å være hjemmeværende skal være ett reellt valg.

Jeg kan ikke se at dette kan kompenseres på annen måte enn med en økning av barnetrygden, slik at den igjen kommer på det samme nivået som den var på åttitallet. Og at kontantstøtten økes til også å omfatte toåringer.

Ellers kan jeg ikke se at en hjemmetilværelse kan kompenseres noe mer utover det, da den som er hjemmeværende ikke utfører noe samfunnsnyttig arbeid som samfunnet bør betale for. Ok, de sparer kanskje en barnehageplass ett par år, men tror likevel det er mer samfunnsnyttig å være i jobb og ha barna i barnehage. (Nå ser jeg bort fra de som har omsorgen for kronisk syke og uføre barn, eller hjelpesløse eldre, og må være hjemme på grunn av slik omsorg.)

En side ved det å være hjemmeværende, er at denne foreldren har hovedomsorgen for barna, og at familieforsørgeren derfor kommer litt på sidelinja når det gjelder omsorgen for barn. Ikke helt bra, ikke i det hele tatt.

Nå når overgangstønaden skal reduseres, så blir det umulig for de hjemmeværende å skilles( i seg selv helt menneskefiendtlig), men skulle hun likevel få en mulighet, så blir det selvsagt mest naturlig at hun da får hovedomsorgen for barna. Jeg skriver hun, da også likestillingsministeren gjør det. For henne er det visst utenkelig at en far kan velge å være hjemme.

Dette står forøvrig i motstrid til forslaget fra Frp om en lovendring som sier at det skal kunne dømmes delt omsorg ved samlivsbrudd, og at delt omsorg skal være førende.

Jeg er helt enig med deg når det gjelder pensjonspoeng for studenter, men det kan vi kanskje ta en annen gang?

1

Flott. Det er godt å vite at det finnes noen kvinner med bakkekontakt.

Enkelte lager har lenge advart mot det. Et giantisk eksperiment for barn i sin mest såbare alder. Minner meg om noe kommunistisk.

Dagens VG: "Den ferske pedagogen fikk sjokk da han begynte i barnehagejobben: Nå har Kjell Gustuhaugen skrevet bok om hvor stresset ungene blir. I en hverdag som er planlagt til hvert minste minutt".

1
GARDSDATTRA Vel, det er iallefall helt tydelig at hun ønsker at det å være hjemmeværende skal være ett reellt valg. Jeg kan ikke se at dette kan kompenseres på annen måte enn med en økning av...

Gardsdattra:

Ja, pensjonspoeng tar vi i en annen tråd :)

Vedr hjemmeværende... Jeg tviler sterkt på at hun vil klare å endre på noe som helst som vil gi mer annerkjennelse til de som velger å være hjemme. Jeg er helt enig med deg: De taper på alle måter, så og si.

Jeg ser også hun ikke helt ser far somhjemmeværende, så helt i henhold dagen i dag og fremtiden er hun vel ikke. Det kan virke som at hun ønsker å baklengs inn i fremtiden!

Men, skal tvilen komme tiltalte til gode, og avvente for å se hva hun kommer opp med. Selv om mitt førsteinntrykk ikke er så veldig bra, skal jeg være åpen for hva hun eventuelt kommer med (om hun blir sittende lenge nok).

1
Smaukjærring Gardsdattra: Ja, pensjonspoeng tar vi i en annen tråd :) Vedr hjemmeværende... Jeg tviler sterkt på at hun vil klare å endre på noe som helst som vil gi mer annerkjennelse til de s...

Men, skal tvilen komme tiltalte til gode, og avvente for å se hva hun kommer opp med. Selv om mitt førsteinntrykk ikke er så veldig bra, skal jeg være åpen for hva hun eventuelt kommer med (om hun blir sittende lenge nok).

Ærlig talt, jeg kan ikke se at hun kan bli sittende så veldig lenge.

Men inntil hun blir nødt for å overlevere nøkkelkortet og blomster til nestemann, så kan det bli mye moro.

Iallefall dersom moroa blir kortvarig.

For makan, hun er jo verre enn en middels vgd-debattant.

1
GARDSDATTRA [sitat…] Ærlig talt, jeg kan ikke se at hun kan bli sittende så veldig lenge. Men inntil hun blir nødt for å overlevere nøkkelkortet og blomster til nestemann, så kan det bli mye m...

Gardsdattra skrev: Ærlig talt, jeg kan ikke se at hun kan bli sittende så veldig lenge.

Men inntil hun blir nødt for å overlevere nøkkelkortet og blomster til nestemann, så kan det bli mye moro.

Iallefall dersom moroa blir kortvarig.

For makan, hun er jo verre enn en middels vgd-debattant.

_________________________________________

Ler godt her :) Ja, det kan bli litt rusk i maskineriet "regjeringen" og "stortinget" fremover, men frem til det ene etter det andre hodet forsvinner er det vel ikke så mye drastisk de vil klare å innføre. De har tross alt ikke flertall, og jeg vil tro KrF og Venstre i tillegg til alle de andre vil bremse kraftig om H+FrP ikke opptrer på skikkelig vis!

Time will show, og jeg skal følge godt med fremover :)

1
Smaukjærring Gardsdattra skrev: Ærlig talt, jeg kan ikke se at hun kan bli sittende så veldig lenge. Men inntil hun blir nødt for å overlevere nøkkelkortet og blomster til nestemann, så kan det...

Ja, det kan bli litt rusk i maskineriet "regjeringen" og "stortinget" fremover, men frem til det ene etter det andre hodet forsvinner er det vel ikke så mye drastisk de vil klare å innføre

Tja, en ny likestillingsminister fra Frp kan bli drastisk nok det. Bare venter på det blir Christian Thybring Gjedde sin tur til å bli minister for Barne, likestilling og diskrimineringsdepartementet.

Det kan virkelig bli gøy.

Men enig med deg, det er ikke så mye de kan få gjennomslag for, heldigvis.

1
MagneSt Flott. Det er godt å vite at det finnes noen kvinner med bakkekontakt. Enkelte lager har lenge advart mot det. Et giantisk eksperiment for barn i sin mest såbare alder. Minner meg...

Flott. Det er godt å vite at det finnes noen kvinner med bakkekontakt.

Enkelte lager har lenge advart mot det. Et giantisk eksperiment for barn i sin mest såbare alder. Minner meg om noe kommunistisk.

Om det er så grusomt, så må gjerne fedre ta jobben hjemme.

Horne har ikke "bakkekontakt" - hun ønsker tydeligvis å sende norske kvinner flest tilbake til 50 tallet. Helt klart at hun faktisk ER et anti-likestillingsombud.

Forhåpentligvis blir hun kastet på hode og ræva ut snarest, og vi kan får en likestillingsminister som ikke har som hovedmål å bruke stillingen til å dolke moderne kvinner i ryggen.

1
OldNick [sitat…] Om det er så grusomt, så må gjerne fedre ta jobben hjemme. Horne har ikke "bakkekontakt" - hun ønsker tydeligvis å sende norske kvinner flest tilbake til 50 tallet. Helt k...

Forhåpentligvis blir hun kastet på hode og ræva ut snarest, og vi kan får en likestillingsminister som ikke har som hovedmål å dolke moderne kvinner i ryggen.

Det vil fortsatt være Frp som har Barne, likstillings og diskrimineringsdepartementet.

1
OldNick [sitat…] Om det er så grusomt, så må gjerne fedre ta jobben hjemme. Horne har ikke "bakkekontakt" - hun ønsker tydeligvis å sende norske kvinner flest tilbake til 50 tallet. Helt k...

Om det er så grusomt, så må gjerne fedre ta jobben hjemme.

Horne har ikke "bakkekontakt" - hun ønsker tydeligvis å sende norske kvinner flest tilbake til 50 tallet. Helt klart at hun faktisk ER et anti-likestillingsombud.

Og kanskje må vi - av flere grunner - tilbake til 50-tallet. Da får dere glede dere til å grave grøfter.

1
Smaukjærring MagneSt skrev: Flott. Det er godt å vite at det finnes noen kvinner med bakkekontakt __________________________________________ Når det gjelder denne bakkekontakten.. Hvilke tiltak...

Når det gjelder denne bakkekontakten.. Hvilke tiltak synes du hun bør iverksette i denne forbindelse?

Nå er jeg vel stort sett imot tvang. Den "moderne kvinne" vil være som gjøken og la andre ta seg av ungene - iallfall mellom 8-17. Men stress er det i barnehagen, stress er det å bringe de dit og stress er det å få hentet de.

Barnehagen skulle vært en nødløsning noen få måtte bruke.

Men menneskeheten har aldri lært å være forutseende. Selv var jeg så heldig å få vokse opp i stor frihet - uten at dagen min ble detaljregulert hele tiden. Tror det har vært et gode for livet senere.

Men jeg tenker mest på de under tre år. Går ofte tur forbi en barnehage - skrik, skrål og bråk. Lydnivået burde vært målt, tviler på at det hadde blitt akseptert på en vanlig arbeidsplass. Ikke så lett å plassere ørebeskyttelse på ungene heller.

1

Den moderne kvinne og det moderne samfunnet er sinnsykt. Forøvig helt enig med ministeren, og de hjemmeværende mødrene har min fulle støtte. Måtte det igjen bli mange flere av de. Fantastiske mennesker som har de rette prioriteringene. Barna.

1
Weregretyou Den moderne kvinne og det moderne samfunnet er sinnsykt. Forøvig helt enig med ministeren, og de hjemmeværende mødrene har min fulle støtte. Måtte det igjen bli mange flere av de....

Weregretyou skrev: Den moderne kvinne og det moderne samfunnet er sinnsykt. Forøvig helt enig med ministeren, og de hjemmeværende mødrene har min fulle støtte. Måtte det igjen bli mange flere av de. Fantastiske mennesker som har de rette prioriteringene. Barna.

_____________________________________________

Hva synes du om mannen i denne sammenheng? Bør ikke han også prioritere barna?

1
Weregretyou Den moderne kvinne og det moderne samfunnet er sinnsykt. Forøvig helt enig med ministeren, og de hjemmeværende mødrene har min fulle støtte. Måtte det igjen bli mange flere av de....

og de hjemmeværende mødrene har min fulle støtte. Måtte det igjen bli mange flere av de. Fantastiske mennesker som har de rette prioriteringene. Barna.

De som har prioritert barna er også de som vil "få dem" ved samlivsbrudd. De har jo tatt de rette prioriteringene må vite...

1

Nei, nei, nei. DA blir prioriteringene helt annerledes. DA er det slett ikke så viktig lenger. Ikke i det hele tatt faktisk!

1
Smaukjærring Weregretyou skrev: Den moderne kvinne og det moderne samfunnet er sinnsykt. Forøvig helt enig med ministeren, og de hjemmeværende mødrene har min fulle støtte. Måtte det igjen bli...

"Hva synes du om mannen i denne sammenheng?

Bør ikke han også prioritere barna?"

Hehe neeeeei! Han har jo så viktig en jobb som han må gå til. Det har ikke hun. Derfor er det helt naturlig at kvinnene er de som må gå hjemme, amming eller ei. De er bare mest egnet til barnepass og slikt, men bare ikke etter samlivsbrudd. Da får pipa en annen lyd.

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

NATO

Tyrkias opposisjon mot nordisk utvidelse skyldes Islams manglende respekt for regler som ikke er religiøst sanksjonert. Tyrkia er i en økonomisk krise, og på bazarvis (manglende respekt for prisregel)...
2
0 svar
Laster...