Likestilling

OldNick

Anti-feministisk politikk innføres med tvang!

Høyre vil nå tvinge sine representanter til å stemme gjennom KRF's anti-feministiske abortforslag. Selv i en sak hvor de vikarierende argumentene faktisk går på individets rett til å handle etter egen samvittighet, risikerer de ikke dissens i egne rekker.

Mellom KRF's kristne patriarkalske tendenser og FRP's nye anti-likestillingsminister - som legger seg på partiets vanlige fiendtlige linje mot moderne kvinner (samt Høyres knefall for begge) - så ser vi igjen klare konturer av våre nye makthaveres agenda; å få Norske kvinner tilbake til 50 tallet - eller kanskje helst enda lengre tilbake.

Følg med! Følg med! Hva blir neste skrittet de "Blå" tar mot sitt kvinnefiendtlige kristen-kapitalistiske diktatur?

1
16 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva blir neste skrittet de "Blå" tar mot sitt kvinnefiendtlige kristen-kapitalistiske diktatur?

Sannsynligvis at fastlegen til en stakkars mindreårig jente, som har en fastlege bestemt av sine megareligiøse foreldre, pålegges å informere foreldrene dersom hen må henvise den mindreårige til en mindre prevensjons- og abortfiendtlig lege.

1

Høyre vil nå tvinge sine representanter til å stemme gjennom KRF's anti-feministiske abortforslag. Selv i en sak hvor de vikarierende argumentene faktisk går på individets rett til å handle etter egen samvittighet, risikerer de ikke dissens i egne rekker.

Da de abortsøkende kan henvende seg direkte til sykehuset, vil ikke dette bli noe problem.

Dessuten vil en reservasjonslege som får en abortsøkende på sitt kontor være forpliktet til å sende henne videre til en annen lege.

Ellers mener jeg det er svært viktig at folk får forståelse for at det finnes ulike syn på abort, og at dette ikke skal være ett enkelt valg.

Mange gravide vil også ønske å kunne gå til en reservasjonslege. Da slipper man dette ubehagelige spørsmålet om man ønsker abort når man kommer til lege fordi man skal ha barn.

En annen sak er hensynet til legenes etiske val når det handler om liv eller død. Glem ikke at Frp har ett forslag om ass selvmord liggende i skuffen. Og at noen kan fremme forslag om dødstraff.

Jeg tror det er bra at det erableres en praksis med at leger kan reservere seg i spørsmål der det handler om å ta liv. For ordens skyld, også ett embryo eller ett foster er ett liv.

Leger skal redde liv, ikke ta liv eller medvirke til det.

1

Jeg mener at enkelte leger kan reservere seg mot abort. Det er kun et fåtall leger som gjør det og de gjør ikke noen stor skade.

2
vadefugl Det har du rett i. Men for å si det på en annen måte så er det ikke mange kvinner her i landet som absolutt må ha abort grunnet helseproblemer og så videre. Så det med at leger nek...

Men for å si det på en annen måte så er det ikke mange kvinner her i landet som absolutt må ha abort grunnet helseproblemer og så videre. Så det med at leger nekter å henvise til abort er ikke et så stort problem som det høres ut som.

Jeg ser iike den.

1
Namo666 Syns hun her har de absolutt beste argumentene, og Hareide blir fullstendig eid. http://www.aftenposten.no/webtv/Nei_-Hareide_-abort-er-ikke-enkelt-for-meg-7342974.html Det er valg...

Det er valgfritt å bli FASTlege i Norge, ingen tvinger deg. Og når du faktisk tar det valget så må du godta å følge norsk lov, og i norsk lov så er abort tillatt.

Norsk lov gir åpning for reservasjonsrett. Det som derimot ikke er lov er å tvinge fastleger til å assistere ved selvbestemt abort. Det strider faktisk mot de grunnleggende menneskerettighetene i følge Europarådet.

2
GARDSDATTRA Fastleger henviser til abort, de assisterer ikke. Ellers har du helt rett.

Assistere er langt mer enn å delta på selve inngrepet. Det er også derfor fastleger som ønsker å reservere seg fra slik behandling ønsker en altomfattende reservasjon.

En fastlege har et formelt oppfølgingsansvar etter aborten. Epikrise og eventuell videre behandling skjer via fastlegen. Så jo, en fastlege kan absolutt måtte assistere en kvinne som skal utføre en abort.

2
GARDSDATTRA Okei, så du kaller også dette arbeidet for å assistere. Kan være enig i definisjonen, men den var uvant. :-)

Ja, mulig det er en uortodoks definering. Men det må jo være en grunn til at mange fastleger som ønsker en reservasjonsrett også ønsker å reservere seg fra alle aspekter med selvbestemt abort. Det kan reelt sett føre til mye etterbehandling av kvinner som har utført en abort. Jeg forstår absolutt at det kan være vanskelig for en lege som prinsipielt er motstander av abort.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
4 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Laster...