Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Så, det måtte en kvinne til for å markere denne dagen!

Godt jobba, Garsdattera!

Jeg leste om dette akkurat nå, og selvfølgelig måtte jeg også gratulere kællen med dagen.

Dette er imidlertid noe som jeg bet meg merke i:

- Menn lever gjennomsnittlig fire og et halvt år kortere enn kvinner, men det er betydelige forskjeller menn imellom. I de tunge mannsarbeidsgruppene som renhold og sjåføryrker, lever menn 10-12 år kortere, sammenlignet med akademikeryrkene. Det er en utfordring det er rart vi som samfunn ikke har tatt mer på alvor.

Tunge yrker som renhold og sjåfør? Neida, jeg benekter ikke at dette er tunge og belastende yrker, men hva med anleggsarbeid?

Jeg har selv jobbet på verft og anlegg, og kan si veldig mye om farlig arbeid, Gass, kjemikalier, klatring, tunge løft, farlige maskiner og ikke minst ekstreme temperaturer (Jeg selv har jobbet i temperaturdifferanser på over 100 grader).

Jeg har hatt mange arbeidskamerater, men jeg kjenner ingen som har holdt ut til pensjonsalder, og omtrent halvparten av de jeg kjente er døde. En sjekk på skattelistene sa meg også at de fleste ligger på et økonomisk minimum. (Diett og reise teller ikke som poeng).

Livet for mange var harde arbeidsdager og et liv på brakka langt fra familie. Når verftet ble lagt ned i min by, skjedde det flere tragedier i ettertid, med skilmisser og et uverdig liv.

I denne mannsdagen tenker jeg på alle de arbeidskamerater som har mistet sitt liv og verdighet.

2
Hyrro Så, det måtte en kvinne til for å markere denne dagen! Godt jobba, Garsdattera! Jeg leste om dette akkurat nå, og selvfølgelig måtte jeg også gratulere kællen med dagen. Dette er i...

Jeg har selv jobbet på verft og anlegg, og kan si veldig mye om farlig arbeid, Gass, kjemikalier, klatring, tunge løft, farlige maskiner og ikke minst ekstreme temperaturer (Jeg selv har jobbet i temperaturdifferanser på over 100 grader). Jeg har hatt mange arbeidskamerater, men jeg kjenner ingen som har holdt ut til pensjonsalder, og omtrent halvparten av de jeg kjente er døde.

[Slettet]

1

Hvordan har dere menn markert den internasjonale mannsdagen i dag?

Tja -. Jeg har betalt en haug regninger. Og, som en ekstra feiring, kjørt en liten tur med "lekebilen" min, vasket den og satt den i garasjen.

1
Hyrro Gratulerer med dagen da! Det er vel en god feiring å kunne legge regningene bak seg - og lekebil høres joe veldig gøy ut - hva slag er det?

og lekebil høres joe veldig gøy ut - hva slag er det?

En merkelig sak - en Probe 2,5 GT. Flat sportscoupé, rød (selvsagt). Bygget av 60% Mazdadeler fra 3-4 forskjellige modeller, karrosseri tegnet av Ghia, skrudd sammen av firmaet Auto Alliance i Flat Rock, Michigan. V6 med fire overliggende kamaksler, 24 ventiler og to-trinns ram-innsug. Låter som et villdyr.... Skulle selges som Ford (!) til erstatter for Capri, Mustang etc. Da den kom på markedet med forhjulstrekk sprang Capri- og Mustangfolket skrikende til skogs -. Null salg - full stopp. Finnes bare drøyt 5000 av dem i hele verden. Min er en kannibal - den er bygget sammen av brukte deler fra opptil flere avdøde brødre....

1
GARDSDATTRA [sitat…] Er dette en mannsak, aktuell for mannsdagen?

Tja - om det ikke er en manns-sak, er det i alle fall en typisk mannesak -.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:2nd_Ford_Probe_GT.jpg

I grunnen synes jeg mannen er blitt fratatt noe av lekelysten (eller galskapen) i forhold til det jeg husker fra unge år. Kanskje er det bare jeg som er i ferd med å bli voksen? Eller er mannens verden blitt kjedeligere - eller er det vi menn som har gjort den kjedeligere?

Jeg kjenner meg selv i det som Wylon Jennings synger i "Amanda": - I look at the mirror, in total surprise, at the hair on my shoulders, the age in my eyes....

Så for meg er kanskje det røde spetaklet et symptom på at jeg begynner å gå i barndommen, og er nådd nedover til ca 18?

1
Goblin_9 Tja - om det ikke er en manns-sak, er det i alle fall en typisk mannesak -. http://en.wikipedia.org/wiki/File:2nd_Ford_Probe_GT.jpg I grunnen synes jeg mannen er blitt fratatt noe...

Tja - om det ikke er en manns-sak, er det i alle fall en typisk mannesak -.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:2nd\_Ford\_Probe\_GT.jpg

I grunnen synes jeg mannen er blitt fratatt noe av lekelysten (eller galskapen) i forhold til det jeg husker fra unge år. Kanskje er det bare jeg som er i ferd med å bli voksen? Eller er mannens verden blitt kjedeligere - eller er det vi menn som har gjort den kjedeligere?

Det jeg alltid har lurt på, er hvorfor mannen ikke har gjort opprør mot festantrekket mørk dress og slips, mens kvinner er mer fargerike enn kamelonen?

Kanskje hadde min gamle venninne rett som gikk etter bilen istedenfor mannen?

1
Hyrro [sitat…] Det jeg alltid har lurt på, er hvorfor mannen ikke har gjort opprør mot festantrekket mørk dress og slips, mens kvinner er mer fargerike enn kamelonen? Kanskje hadde min g...

Hva venninnen angår synes jeg hun burde gå etter mannen og ikke etter bilen. Uten å kaste altfor store steiner fra glasshuset mitt, må jeg jo minne om at for mange menn er bilen en slags penisforlenger.... ( og kommer dermed inn under betegnelsen villedende reklame).

Pussig, det der med dressen. Den avløste jo adskillig mer prangende festplagg fra tidligere århundrer. Ett eller annet sted i mannens historie mistet vi altså fargene. Jeg skal sannelig se litt etter hvilke trekk i selve historien dette faller sammen med - det ligger nok noe der!

EDIT: Fant noe her - om dressens historie. http://modernratpack.blogg.no/1325890031_filosofihistorie.html

Men selve begynnelsen mangler - og i følge alle damene som skriver om menns klær (for menn selv gjør det ikke!) så er dress på vei til å vike for bunad. Jeg ville se skrekkelig ut i bunad, så for meg er det fortsatt dress. Hvilket får meg til å undres om vi menn trives litt med konformitet. Er vi mer flokkdyr enn kvinner, tro? For de synes jo det er en katastrofe om de møter en annen i samms kjole i et selskap - mens vi menn står der i Battistinidressene våre og prøver se ut som Armani....

1
Goblin_9 Hva venninnen angår synes jeg hun burde gå etter mannen og ikke etter bilen. Uten å kaste altfor store steiner fra glasshuset mitt, må jeg jo minne om at for mange menn er bilen en...

Jeg ville se skrekkelig ut i bunad, så for meg er det fortsatt dress. Hvilket får meg til å undres om vi menn trives litt med konformitet. Er vi mer flokkdyr enn kvinner, tro? For de synes jo det er en katastrofe om de møter en annen i samms kjole i et selskap - mens vi menn står der i Battistinidressene våre og prøver se ut som Armani....

:-) Tror litt det handler om, at så er man pent klett, uten at trenge å dra på butikken.

Hvilket jo kunne medfører, at noen trodde man var homse:-)

1
Goblin_9 Hva venninnen angår synes jeg hun burde gå etter mannen og ikke etter bilen. Uten å kaste altfor store steiner fra glasshuset mitt, må jeg jo minne om at for mange menn er bilen en...

"Goblin: Men selve begynnelsen mangler - og i følge alle damene som skriver om menns klær (for menn selv gjør det ikke!) så er dress på vei til å vike for bunad."

Jeg synes bunad på menn er kjempeflott uansett. Det er som du sier, en ny trend der bunad på menn har blitt mer populært. :)

1
sanila [sitat…] :-) Tror litt det handler om, at så er man pent klett, uten at trenge å dra på butikken. Hvilket jo kunne medfører, at noen trodde man var homse:-)

uten at trenge å dra på butikken

Akkurat dét betyr en hel del for meg, ja. Jeg mistenker at mange, mange menn av min generasjon ( som nå snart er den forrige) hater å prøve klær. I et prøverom på 1,5 kvm, med et forheng som ikke strekker til, og uten en krok på veggen til å henge fra seg noe på.

1
Hyrro [sitat…] Det jeg alltid har lurt på, er hvorfor mannen ikke har gjort opprør mot festantrekket mørk dress og slips, mens kvinner er mer fargerike enn kamelonen? Kanskje hadde min g...

Det jeg alltid har lurt på, er hvorfor mannen ikke har gjort opprør mot festantrekket mørk dress og slips, mens kvinner er mer fargerike enn kamelonen?

Får da endelig håpe at menn ikke gjør. Noen ganger er det godt å slippe å se menn i utvasket dongeri, og dresskledte menn er det som er med på å lage både høytid og fest.

Noen ganger må man simpelthen pynte seg, og menn i dress er stilig.

1
Goblin_9 [sitat…] Akkurat dét betyr en hel del for meg, ja. Jeg mistenker at mange, mange menn av min generasjon ( som nå snart er den forrige) hater å prøve klær. I et prøverom på 1,5 kvm,...

Jeg mistenker at mange, mange menn av min generasjon ( som nå snart er den forrige) hater å prøve klær. I et prøverom på 1,5 kvm, med et forheng som ikke strekker til, og uten en krok på veggen til å henge fra seg noe på.

Du kan deponere, da vet du. Så prøver du hjemme i ro og mak.

1

Egentlig litt merkelig dette, at en tråd om mannsdagen ender opp som en pludretråd om biler og klær.

Finnes det virkelig ingen aktuelle mannsaker?

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
45 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Laster...