Likestilling

mssf

burde niqab og burka være lov i Norge?

Mange snakker om hvordan de mener Niqab og burka er ekstremt undertrykkende plagg og ikke burde være lov i Norge? men Norge er jo også et fritt land hvor alle burde få lov til å gå med det de vil?

1
2 svar

Siden en del bruker det frivillig, vil i alle fall ikke argumentet om at "mange mener" det er "ekstremt undertrykkende" fungere som argument for et forbud.

Religionsfriheten står sterkt og er nedfelt i grunnloven, sånn sett vil det være vanskelig å få gjennom lover som går direkte på bruken av religiøse plagg.

Man kan basere et forbud på at man i visse situasjoner bør være identifiserbar - noe som da vil ramme alle former for ansiktsdekking (inkludert haikostyme - slik man fant ut da "burkaforbud" ble innført i Østerrike...) Men - vi er i et land der temperaturen fort kan komme under -20, og en del sikkerhetsutstyr er også ansiktsdekkende (visir på hjelm, støvmaske osv.). Så det kan være vanskelig å innføre et forbud som gjelder "overalt".

1

Norge er jo også et fritt land hvor alle burde få lov til å gå med det de vil?

Jeg bryr meg ikke om det når jeg ser det på gaten etc, men i offentlig sammenhenger bør det være helt Nøytralt, er du i retten som ikke "muslim" da skal du ikke ha en som sitter bak et heldekkende plagg som evt dømmer deg.. Sier seg selv spør du meg!

Om det er undertrykkende for de eller ikke bryr meg svært lite, og er det et problem da er det egentlig bare og dra et annet sted!

1
Laster...