Likestilling

FjodorDVD

Leker jenter med biler?

I dag har jeg vært på Biltema. Trengte en 17 mm kopp til hjulmutterne. Det er snart på tide å legge om til vinterdekk, og den gamle koppen sprakk.

Allerede fra parkeringsplassen la jeg merke til en dame som gikk i butikken. Inne i butikken passerte jeg henne. Hun hadde stoppet ved hylla for juledekorasjoner. Første hylla faktisk.

Da jeg senere betalte for den nye koppen min sto hun fortsatt og studerte nisser og glitter. Som eneste kvinne i butikken stoppet hun der og står der kanskje fortsatt og tenker på sitt.

Det får meg til å spørre: Er disse forskjellene tilfeldige? Ville jenter leke med biler og gutter med dukker om ikke ytre faktorer påvirket dem?

Jeg tror at i løpet av dagens kanskje tusen mannlige kunder har ingen stanset for å kjøpe juledekorasjoner, mens den eneste dame gjorde akkurat det. Hvorfor?

1
7 svar

Det får meg til å spørre: Er disse forskjellene tilfeldige? Ville jenter leke med biler og gutter med dukker om ikke ytre faktorer påvirket dem?

Biologien fra naturen side spiller inn her. Man kan helt sikkert få Per til å like sminke, dukker, kjoler, julepynt og andre typiske feminine ting, akkurat som man kan få Kari til å like hjulvinner, fjellklatring, våpen eller andre typiske maskuline ting.

Men fra Naturens side ligger nok egenskapene nærmest opp mot kjønnet du har fått tildelt.

Så helt naturlig vil nok hun dama du så på Biltema være mer tilbøyelig til å havne i Biltema hylla for julepynt enn alle de andre mennene som var der.

Ellers blir jo det å plassere julepynt i en biltema butikk litt det samme som å plassere en seksjon med verktøy i en HM butikk. Er jo ingen tvil om hvor han ene mannen i HM butikken ville vært..

2

Jeg tror at i løpet av dagens kanskje tusen mannlige kunder har ingen stanset for å kjøpe juledekorasjoner, mens den eneste dame gjorde akkurat det. Hvorfor?

Spør du om hvorfor du tror dette? Det er vel heller du som må forklare hva du baserer antagelsen på. Biltema hadde neppe hatt juledekorasjoner dersom de ikke hadde fått solgt dem. Hvordan kom du fram til at av kanskje tusen mannlige kunder har ingen stanset for å kjøpe juledekorasjoner?

1
Kistespiker [sitat…] Biologien fra naturen side spiller inn her. Man kan helt sikkert få Per til å like sminke, dukker, kjoler, julepynt og andre typiske feminine ting, akkurat som man kan få...

som å plassere en seksjon med verktøy i en HM butikk. Er jo ingen tvil om hvor han ene mannen i HM butikken ville vært..

H&M er en klesbutikk. Mulig jeg er rar men jeg går dit for å kjøpe klær. En seksjon med verktøy hadde jeg gått rett forbi.

Biltema er et varehus med et "bredt sortiment for hele familien innenfor bildeler/tilbehør, MC, verktøy, kjemi, bygg, båt, fritid, hjem og teknikk". Er ikke veldig rart at de selger juledekorasjoner.

1
jonas [sitat…] H&M er en klesbutikk. Mulig jeg er rar men jeg går dit for å kjøpe klær. En seksjon med verktøy hadde jeg gått rett forbi. Biltema er et varehus med et "bredt sor...

H&M er en klesbutikk. Mulig jeg er rar men jeg går dit for å kjøpe klær. En seksjon med verktøy hadde jeg gått rett forbi.

Hva du ville gjort er jo urelevant. Finnes nok av menn som blir tvunget med inn i HM butikker landet av sine barn og koner. For alle dem ville det kanskje vært helt perfekt å kunne være i verktøy avdelingen fremfor å være vandrende bærepose for kona si.

1
Kistespiker [sitat…] Hva du ville gjort er jo urelevant. Finnes nok av menn som blir tvunget med inn i HM butikker landet av sine barn og koner. For alle dem ville det kanskje vært helt perfek...

Finnes nok av menn som blir tvunget med inn i HM butikker landet av sine barn og koner. For alle dem ville det kanskje vært helt perfekt å kunne være i verktøy avdelingen fremfor å være vandrende bærepose for kona si.

Påstanden din var at "det var ingen tvil om hvor han ene mannen i HM butikken ville vært". Og det er jo en direkte tåpelig påstand. Så menn går bare på HM dersom de tvinges dit av barn og koner? Ingen menn som går i en klesbutikk for å kjøpe seg klær lissom?

1
jonas [sitat…] Påstanden din var at "det var ingen tvil om hvor han ene mannen i HM butikken ville vært". Og det er jo en direkte tåpelig påstand. Så menn går bare på HM dersom...

Så menn går bare på HM dersom de tvinges dit av barn og koner? Ingen menn som går i en klesbutikk for å kjøpe seg klær lissom?

Joda menn handler nok innimellom de også, men som en sjef for en av verdens største kleskjeder engang sa.

Hadde det ikke vært for kvinnene, Ja da ville vi gått konkurs...

Å det er nok mye sant i det. Er ingen tvil om hvem som holder hjulene i gang i eksempelvis HM i Norge. Det er ikke mennene i hvertfall.

1
Laster...