Likestilling

Jonstad

Bordeller

De prostituerte kvinnene i Norge lever et liv i fattigdom og fornedrelse. Narkotikamisbruk, vold og seksuell utnyttelse er en del av hverdagen for disse. Pengene de tjener går i hovedsak til menneskesmuglere og andre bakmenn. Hvorfor er det slik i et rikt land? Årsaken til miseren ligger i at mange velmenende mennesker tror prostitusjon er noe som vil forsvinne av seg selv - hvis man bare fornekter det lenge nok. Dette er temmelig naivt og ansvarsløst etter min mening. Prostitusjon har vi hatt så lenge det har bodd mennesker på jorden og vil ha det for all fremtid. Spørsmålet er bare hvordan vi ønsker å forholde oss til et lovlig fenomen vi ikke kan få slutt på. Alternativene begrenser seg til et av følgende: Enten kan vi fortsette som før og la kvinnene bli grovt utnyttet, fornedret og ødelagt – eller vi kan gi dem et bedre liv i trygghet og velstand. Hvorfor skal dette valget være så vanskelig? Når de prostituerte selv ønsker ordnede og ikke minst trygge "arbeidsforhold", hvem er det da som har rett til å nekte dem det? De har da full rett til selv å bestemme over seg og sin kropp. Hvis det offentlige har de prostituertes ve og vel i tankene, bør de skjære i gjenom besserwisser-mentaliteten, hykleriet, naiviteten og opprette private og offentlige bordeller. Av flere onder er dette den beste og mest rettferdige løsningen.

1
42 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

"Jonstad skrev:

...vate og offentlige bordeller. Av flere onder er dette den beste og mest rettferdige løsningen."

Jo, men den er umoralsk må vite, det står i bibelen.

Helt enig forøvrig, det er også den eneste argumentasjonen som baserer seg på fornuft og realitet, og ikke personlig religion, overbevisning eller fanatisme.

1

Undergrunnsprostitusjon finnes også i land hvor prostitusjon er tillatt og godtatt, f.eks. Nederland og Mexico. Det vil altid finnes "objekter" som ikke kan jobbe på bordell, og det vil alltid finnes kunder som nettopp nyter "objektenes" fornedrelse. Kanskje det er _denne_ biten vi ikke skal fornekte...?

1

Godt tilrettelagte bordeller er bare positivt. Markedet vil alltid være der, men både for jentene, kundene og samfunnet ellers er det en fordel om dette kommer inn i regulerte former (legetilsyn osv.)

Så får det jo også bli et spørsmål om de da ikke bør betale skatt.... som jeg mener at de bør.

Men blir staten da å betrakte som hallik...? Hmm - det må jeg tenke over.

1
jomfrua Undergrunnsprostitusjon finnes også i land hvor prostitusjon er tillatt og godtatt, f.eks. Nederland og Mexico. Det vil altid finnes "objekter" som ikke kan jobbe på bordell, og de...

"jomfrua skrev: Undergrunnsprostitusjon finnes også i land hvor prostitusjon er tillatt og godtatt, f.eks. Nederland og Mexico. Det vil altid finnes "objekter" som ikke kan jobbe på bordell, og det vil alltid finnes kunder som nettopp nyter "objektenes" fornedrelse. Kanskje det er _denne_ biten vi ikke skal fornekte...?"

MAO vil det "overhodet ikke hjelpe noe" å innføre registrerte bordeller? La meg gjette, det vil bare legitimisere den unevnelige handlingen å betale for sex med penger fremfor smiger _og_ penger? Eller?

Registrerte bordeller er ingen 100%-løsning, det er som det ble beskrevet lenger oppe, et av de mindre av flere onder.

1

Prostitusjon oppstå på grunnlag av at mannen så på kvinnen som et kjøp og salgsobjekt. Fra denne primitive fortolkningen av forholdet mellom kjønnene, til å legge lysløype for kåte menn på byen, er det et stooort skritt som på grunnlag av evolusjonsteorien og menneskehetens utvikling aldri bør taes.

1
baxel "jomfrua skrev: Undergrunnsprostitusjon finnes også i land hvor prostitusjon er tillatt og godtatt, f.eks. Nederland og Mexico. Det vil altid finnes "objekter" som ikke kan jobbe p...

Tror du virkelig at menneskenaturen endres av at vi innfører bordeller? Forsvinner de mennene som vi vet faktisk har stor nytelse av å fornedre og mishandle kvinner når bordeller er like vanlige som kafeer?

Ikke vet jeg hvorfor man skulle føle seg irritert over at jeg fremhever at det er noe ondt ved enkelte menns seksualitet som vi ikke bør fornekte....

1
jomfrua Tror du virkelig at menneskenaturen endres av at vi innfører bordeller? Forsvinner de mennene som vi vet faktisk har stor nytelse av å fornedre og mishandle kvinner når bordeller e...

Nei, men skal vi godta det ved å innføre offentlige lekestuer for dem? Legge lysløypa klar for dem? Skape et Red light district midt i Oslo, hvor den onde, mannlige seksualitet kan få boltre seg i fred. På statlige bordeller. Gjøre de prostituerte om til lovlig vilt - ikke ofre, men ansatte i et bordell. En bedrift på lik linje med skjønnhetssalongen på hjørnet. Offentlig godkjent og vedtatt. I trygge former. Kjør på, du som vil kjøpe deg sex! Det er ikke noe galt med din måte å se på seksualiteten, selv staten støtter deg. Kanskje du kan trekke noe av kjøpsummene av på skatten?

1
Motepassiv Prostitusjon oppstå på grunnlag av at mannen så på kvinnen som et kjøp og salgsobjekt. Fra denne primitive fortolkningen av forholdet mellom kjønnene, til å legge lysløype for kåte...

"Motepassiv skrev: Prostitusjon oppstå på grunnlag av at mannen så på kvinnen som et kjøp og salgsobjekt. Fra denne primitive fortolkningen av forholdet mellom kjønnene, til å legge lysløype for kåte menn på byen, er det et stooort skritt som på grunnlag av evolusjonsteorien og menneskehetens utvikling aldri bør taes."

Herregud, nå må du skjerpe deg. Slutt å bruke et så ufattelig dårlig og banalt virkemiddel som å sammeligne prostitusjon med menneskehandel. Det handler ikke om kvinnen som objekt, den handler om en tjeneste som tilfredsstiller deler av enhelt naturlig drift som menn har.

Uansett konsentrerer du deg om helt feil ting, ideologi og personlig overbevisning, og ikke realiteter. Du er villig til å la en masse kvinner utsettes for vold og misbruk, fordi en av ti av deres kunder er gale mennesker, og du vil nekte dem en måte å filtrere dem ut på. Hvorfor? For å ikke "legge lysløype for kåte menn". Menn har det topp som de har det, momsfritt er det hele også, en glimrende måte å bruke opp svarte penger på.

Nei, hurramegrundt. Kom ihvertfall med noen gode argumenter, de finnes alltid.

1
Motepassiv NEI til offentlige bordeller. Det er et skritt i feil retning, og avslører Norge som et land med primitive menn med altfor mye penger i lomma.

"Motepassiv skrev: NEI til offentlige bordeller. Det er et skritt i feil retning, og avslører Norge som et land med primitive menn med altfor mye penger i lomma."

Skjønner ikke hva det skulle forandre. Hvis du menre norske menn er rimitive og har for mye penger, så vil du vel ikke skjule det vil du vel?

1
jomfrua Tror du virkelig at menneskenaturen endres av at vi innfører bordeller? Forsvinner de mennene som vi vet faktisk har stor nytelse av å fornedre og mishandle kvinner når bordeller e...

"jomfrua skrev: Tror du virkelig at menneskenaturen endres av at vi innfører bordeller?"

Nei, tror du den gjør det hvis vi bare overser problemet? Vi klarer i det minste å skjerme hundrevis av jenter fra denne menneskenaturen. Det tror jeg.

"Forsvinner de mennene som vi vet faktisk har stor nytelse av å fornedre og mishandle kvinner når bordeller er like vanlige som kafeer?"

Nei, men det blir ikke fullt så lett for dem å få utløp for dette.

"Ikke vet jeg hvorfor man skulle føle seg irritert over at jeg fremhever at det er noe ondt ved enkelte menns seksualitet som vi ikke bør fornekte...."

Å overse det hele er jo å fornekte det. Å si at prostitusjon er ulovlig, derfor skjer det ikke, det det som er å fornekte det. Å ville gjøre tiltak for å skjerme unge jenter mot dette, er å ta fatt i det.

1
Motepassiv Nei, men skal vi godta det ved å innføre offentlige lekestuer for dem? Legge lysløypa klar for dem? Skape et Red light district midt i Oslo, hvor den onde, mannlige seksualitet kan...

"Motepassiv skrev: Nei, men skal vi godta det ved å innføre offentlige lekestuer for dem? Legge lysløypa klar for dem?"

den er allerede der, jeg skjønner ikke hva som er problemet. Er du redd for at menn skal skamme seg mindre over å kjøpe seksuelle tjenester? Hvis det er det det som er poenget ditt, så skriv at du setter det hensynet fra,for de innblandete jentene. Snakk i klartekst.

"Skape et Red light district midt i Oslo, hvor den onde, mannlige seksualitet kan få boltre seg i fred. På statlige bordeller. Gjøre de prostituerte om til lovlig vilt - ikke ofre, men ansatte i et bordell. En bedrift på lik linje med skjønnhetssalongen på hjørnet. Offentlig godkjent og vedtatt. I trygge former."

Ja, trygge for jentene, de ansatte, de som i dag ikke har noen rettigheter, og som utnyttes, fornedres og ødelegges.

"Kjør på, du som vil kjøpe deg sex! Det er ikke noe galt med din måte å se på seksualiteten, selv staten støtter deg. Kanskje du kan trekke noe av kjøpsummene av på skatten?"

Omvendt, i dag er det momsritt, med bordeller blir det avgiftsbelagt, er tjenester vettu.

1
baxel [Slettet]

Det er en ting jeg ikke skjønner i argumetasjonen til mange av dere motstandre av prostitusjon. Dere vinkler det hele tiden dithen at kvinner selger sex og det er veldig synd på dem. Mens menn er de store stygge som kjøper, utnytter og mishandler. Evner dere ikke i det hele tatt å se at det også finnes menn som prostituerer seg for kvinner. Kvinner er ikke det spor bedre enn menn :) Dermed basta!

GAMMAlink

1
GAMMAlynx Det er en ting jeg ikke skjønner i argumetasjonen til mange av dere motstandre av prostitusjon. Dere vinkler det hele tiden dithen at kvinner selger sex og det er veldig synd på de...

"GAMMAlynx skrev: Det er en ting jeg ikke skjønner i argumetasjonen til mange av dere motstandre av prostitusjon. Dere vinkler det hele tiden dithen at kvinner selger sex og det er veldig synd på dem. Mens menn er de store stygge som kjøper, utnytter og mishandler. Evner dere ikke i det hele tatt å se at det også finnes menn som prostituerer seg for kvinner. Kvinner er ikke det spor bedre enn menn :) Dermed basta!

Det er vel en liten statistisk skjevhet inne i bildet her kanskje. Veldig få kvinner som tenner på å fysisk misbruke menn.

De foretrekker å gjøre det psykisk, og det er helt lovlig, akseptert og moderne.

1
jomfrua Tror du virkelig at menneskenaturen endres av at vi innfører bordeller? Forsvinner de mennene som vi vet faktisk har stor nytelse av å fornedre og mishandle kvinner når bordeller e...

"jomfrua skrev:

Ikke vet jeg hvorfor man skulle føle seg irritert over at jeg fremhever at det er noe ondt ved enkelte menns seksualitet som vi ikke bør fornekte...."

Jeg skjønner hva du mener, og jeg tror heller ikke man kan bli kvitt all gateprostitusjon, jenter som ikke kan jobbe på bordell osv. Likevel, å tvinge dem til å måtte gjøre alt skjult for å få kunder hjelper dem overhodet ikke, og gjør det vanskeligere å hjelpe dem.

Jeg skjønner at du ikke har så stor tro på at å legalisere prostitusjon har noe effekt, men det kan ikke alene være grunnen til at du og andre er så utrolig fanatiske i deres motstand mot dette. Hvorfor vil dere ikke forklare hvorfor det er så galt, og hvorfor det gjør saken værre?

Er det som lærere i norske skoler som ikke kan gjøre noe med mobbing, fordi da må de først vedkjenne seg problemet? Eller som norske politikere, som tror at hvis de gjør det dyrt nok med herion, så kommer folk til å slutte å bli narkomane? Hvorfor denne virkelighetsflukten?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Aktuelt kaareaadinnlandet Siste svar

Landet Norge

Lucky Luke på Facebook: "Det er mye som tyder på at landet Norge er i den metaforiske gjørma. F.eks.: Hvor mye korrupsjon er det i politiet? Høyyyt? Hvor mye feilbehandling er det i helsevesenet? Høyy...
1
1 svar
Laster...