Likestilling

aneli

Brannfakkel fra en vaskeekte Quinde

Jeg synes lensmannen i Laksevåg har opptil flere gode og helt sanne poenger i det han sier, selv om han ordlegger seg som en kokt torsk.

1
69 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er det flere av oss som syns. Hadde han bare vært litt mer forsiktig med hvordan han ordla seg så ville ingen hatt noe å klage på. Men han gjør det jo så utrolig lett å vrenge og vri på betydningen av utsagnene hans.

1
Danica Det er det flere av oss som syns. Hadde han bare vært litt mer forsiktig med hvordan han ordla seg så ville ingen hatt noe å klage på. Men han gjør det jo så utrolig lett å vrenge...

Riktig, men jeg har ikke ord for hvor utrolig kult det hadde vært om noen - samme hvem, bare det var et menneske (helst en kvinne, da kanskje, for å slippe ytterligere pes) - hadde stilt opp over en dobbeltside i Dagbladet nå rimelig snart og turt å ikke være så helvetes politisk korrekt. Jeg har ikke sett på makan til maskerade og ikke-eksisterende selvinnsikt på vegne av eget kjønn, noensinne.

[Jeg vurderer faktisk å gjøre det selv, i form av leserinnlegg el.l. i første omgang kanskje, om ikke annet så for å finne ut om det blir kickstart eller knockout for min eventuelle politiske karriere]

1

Som en annen vaskeekte Quinde vil jeg ikke påstå at aneli kommer med noen brannfakkel. Årsaken til at lensmannen i Laksevåg har flere poeng i det han sier, er fordi kvinner i følge loven ikke har lov til å ta igjen.

SheWolf ------------ Hunnjævelen

1

Helt enig med Lensmannen i Laksevåg. Voldtatte kvinner har - ofte - seg selv å takke.

1
aneli Hvilken lov står dette i? Og ta igjen, på hvilken måte? (Påstår ikke at du snakker usant, eller noe, jeg er bare litt treg).

OK, mitt poeng, da - siden jeg egentlig ikke har sagt noe særlig om dét enda;

Mange jenter/kvinner er ufattelig dumme, liker å "bevege seg på en knivsegg" (som herr Lensmann kalte det), og noen oppsøker gjerne helt hårreisende greier -- som f.eks. de som sender barnedrapsdømte galninger kjærlighetsbrev i fengselet. Dette er jo selvfølgelig ytterpunktene, da, men det sier litt om mange jenter/kvinners misforståtte behov/fascinasjon for "spenning" (skurker har vel alltid blitt romantisert litt, fra kvinnenes synsvinkel), og alle - spesielt de snille gutta - husker vel hvordan det var på ungdomsskolen da de peneste og mest populære jentene alltid ble sammen med de største drittsekkene. Tatt i betraktning behovet for krisesentre, voldsalarmer osv. er det tydeligvis mange som aldri kommer helt over dette her. Selvfølgelig er det veldig mange kvinner som er i håpløse og temmelig uforskyldte situasjoner, men samtidig er det en kjensgjerning at det også finnes dem som går fra det ene voldelige forholdet til det andre.

Hva voldtekt angår, er jeg helt enig i det han sier om at mange jenter helt fint selv klarer å "erte"/legge opp til det som kan utarte til "uønskede situasjoner". Jeg er jo selv jente og 24 år, jeg har vært både ute på byen og ute et par vinterdager, og jeg nekter å tro at andre jenter er så fjerne at de kan påstå at de ikke VET hvordan dette spillet foregår. Og det ER en hårfin linje man balanserer på, når man vil forsikre seg om at man har draget. Det har holdt på å gå skikkelig galt for meg, og jeg er garantert ikke den eneste - og hvis man ikke lærer av en slik opplevelse så er man beint fram dum. Jenter generelt er pokka nødt til å bli flinkere til å akseptere menns reaksjons -og handlemønster, og rette seg/oppføre seg deretter. Kanskje vil det for noen føles urettferdig, at man ikke kan gå på byen og riste løs med det man har i vilden sky uten at man løper en risiko, men sånn er det nå engang - og etter min mening HAR man da faktisk til en viss grad bedt om trøbbel dersom trøbbel oppstår - samme hvor mye drittsekker det nå måtte finnes blant den ellers superfine mannestanden.

1
Timanka Helt enig med Lensmannen i Laksevåg. Voldtatte kvinner har - ofte - seg selv å takke.

Det er nok slik de fleste av ofrene ser det også, i ettertid. De aller fleste voldtektsofre sliter med en skyldfølelse som tar knekken på dem. Heldigvis har rettsvesenet og samfunnet innsett at det er kvinnene som har mesteparten av skylden; det er derfor nesten ingen som blir dømt for voldtekt (de få som blir dømt dømmes helst på grunnlag av straffelovens bestemmelser om å påføre fysisk skade og/eller frihetsberøvelse), og straffene er korte. I omtrent alle domsavsigelser i utuktssaker finner du formildende omstendigheter for den siktede, så som at "hun var iført et meget kort skjørt" og "fornærmede hadde danset med tiltalte".

1

Hva er det denne lensmannen har sagt? Er det en stund siden han har sagt dette? (for da kan det hende jeg vet hva det går i) _______________________________________________________________ You shouldn't assume, 'cause then you're making an ass out of you and me. http://www.dovendyret.tk

1
jomfrua Det er nok slik de fleste av ofrene ser det også, i ettertid. De aller fleste voldtektsofre sliter med en skyldfølelse som tar knekken på dem. Heldigvis har rettsvesenet og samfunn...

Verste jeg har hørt, var da hun der kråka Tove Smaadahl var høyt og lavt i media for et par år siden i forbindelse med den saken der et kvinnemenneske ble tiltalt for falsk forklaring, etter å ha anklaget en stakkar grunnløst for voldtekt bare fordi hun hadde en slags vanvittig, personlig vendetta gående - og Smaadahl presterte å fyre seg opp til den store gullmedaljen i alle landets debattprogrammer og skrike ut at "VI S K A L TRO PÅ ALLE KVINNER SOM ANMELDER VOLDTEKT, HELT KATEGORISK OG UANSETT!!!!11".

Jaha, hva gjør du da med rettssikkerheten - og skal dette liksom være likestilling?? Jeg begriper ikke at det går an å være så tett, jeg er faenmeg jente nok selv til å skjønne såpass som at dette ville blitt en helt fabelaktig flott kanal for hevnlystne kvinnemennesker med meningsløs, usaklig og fullstendig hårreisende tankegang.

1
jomfrua Nei da får vi slutte å tro på alle de som leverer anmeldelser for andre straffbare forhold også, da.

Ja, for det var jo akkurat det jeg mente, kan du si da.

Jeg synes bare det er ganske drøyt å ville overskrive rettssikkerheten med argumentet "Kjønn: Kvinne", for det er jo i praksis det som skjer hvis man skal ta alle voldtektsanmeldelser for god fisk, og stemple den anklagede mannen som "pervers gris" eller noe slikt før han i det hele tatt får sjansen til å legge fram sin side av saken. Han vil by default ikke bli trodd, fordi det jo i enhver slik sak eller situasjon er kvinnen som er det sannsnakkende offeret. Sant? Hvis du tolker det som at jeg mener at man ikke skal tro på _noen_ av voldtektsanmeldelsene, så er jo dét like ravende galt.

Hvorfor må det liksom være enten-eller?

1
jomfrua Det er nok slik de fleste av ofrene ser det også, i ettertid. De aller fleste voldtektsofre sliter med en skyldfølelse som tar knekken på dem. Heldigvis har rettsvesenet og samfunn...

"jomfrua skrev: Det er nok slik de fleste av ofrene ser det også, i ettertid. De aller fleste voldtektsofre sliter med en skyldfølelse som tar knekken på dem. "

I denne tråden er det flere kvinner som skriver svært så fornuftig, hvis det da ikke er noe ironi som går meg hus forbi. Men så kommer jomfrua her med Tove-Smaadahl-logikk og avsporer debatten. Ikke for å overdrive, men det må da være skrevet 1003 ganger at skyld og skyldfølelse er en ting. Men en helt annen ting er at endel voldtekter ville vært unngått dersom offeret ikke hadde satt seg selv i en vanskelig situasjon.

Mener virkelig jomfrua at man ikke skal forsøke å få ned antallet voldtekter i framtiden ?

En måte er å bevisstgjøre kvinner på hva som er risikabelt.

En annen måte er å jobbe med menns holdninger. Men det er betydelig vanskeligere. For selv om 99,5 % av mennene ikke er voldelige, så er det alltid noen igjen som man ikke får skikk på.

1
Danica Det er det flere av oss som syns. Hadde han bare vært litt mer forsiktig med hvordan han ordla seg så ville ingen hatt noe å klage på. Men han gjør det jo så utrolig lett å vrenge...

"Danica skrev: Hadde han bare vært litt mer forsiktig med hvordan han ordla seg så ville ingen hatt noe å klage på. Men han gjør det jo så utrolig lett å vrenge og vri på betydningen av utsagnene hans. "

Ja dere damer er flinke til det ;-)

1
Shewolf les mitt innlegg i tråden: Ny runde med voldtekt SheWolf ------------

"Shewolf skrev: les mitt innlegg i tråden: Ny runde med voldtekt

SheWolf ------------

"

Du er i det minste ærlig når du krever retten til å avlive de menn du måtte ønske: Menn er på nivå med dyr i din forestillingsverden, kanskje lavere.

Retten til selvforsvar har selvsagt selvsagt alle, både kvinner og menn, men forsvaret må være forholdsmessig til trusselen. Jeg husker en kvinne som ble dømt etter å ha knekket kjeven på en mann med karatespark på åpen gate som en følge av at (den fulle) mannen hadde kommet med et sjekke-tilrop. Hun ble dømt fordi hennes forsvar ikke var forholdsmessig. Jeg antar at du mener hun var i sin fulle rett, og at hun ikke burde ha blitt dømt.

1
eisa "jomfrua skrev: Det er nok slik de fleste av ofrene ser det også, i ettertid. De aller fleste voldtektsofre sliter med en skyldfølelse som tar knekken på dem. " I denne tråden er d...

Det er ikke bare kvinner som blir voldtatt, eisa. Det finnes menn der ute som også sliter etter å ha opplevd noe så traumatisk som en voldtekt. Bare så det er nevnt.

"Mener virkelig jomfrua at man ikke skal forsøke å få ned antallet voldtekter i framtiden ? " * Og du kritiserer _min_ logikk...???

1
aneli OK, mitt poeng, da - siden jeg egentlig ikke har sagt noe særlig om dét enda; Mange jenter/kvinner er ufattelig dumme, liker å "bevege seg på en knivsegg" (som herr Lensmann kalte...

Mange jenter/kvinner er ufattelig dumme, liker å "bevege seg på en knivsegg" (som herr Lensmann kalte det), og noen oppsøker gjerne helt hårreisende greier -- som f.eks. de som sender barnedrapsdømte galninger kjærlighetsbrev i fengselet.

* Det er neppe snakk om *mange kvinner*, nei. Av de tusenvis av voldtekter som skjer hvert år, så nekter jeg å tro at flertallet med vilje har balansert på en knivsegg.

Hva voldtekt angår, er jeg helt enig i det han sier om at mange jenter helt fint selv klarer å "erte"/legge opp til det som kan utarte til "uønskede situasjoner". Jeg er jo selv jente og 24 år, jeg har vært både ute på byen og ute et par vinterdager, og jeg nekter å tro at andre jenter er så fjerne at de kan påstå at de ikke VET hvordan dette spillet foregår. Og det ER en hårfin linje man balanserer på, når man vil forsikre seg om at man har draget. Det har holdt på å gå skikkelig galt for meg, og jeg er garantert ikke den eneste - og hvis man ikke lærer av en slik opplevelse så er man beint fram dum. Jenter generelt er pokka nødt til å bli flinkere til å akseptere menns reaksjons -og handlemønster, og rette seg/oppføre seg deretter. Kanskje vil det for noen føles urettferdig, at man ikke kan gå på byen og riste løs med det man har i vilden sky uten at man løper en risiko, men sånn er det nå engang - og etter min mening HAR man da faktisk til en viss grad bedt om trøbbel dersom trøbbel oppstår - samme hvor mye drittsekker det nå måtte finnes blant den ellers superfine mannestanden.

* Det er ikke forbudt å flørte. Det er ikke forbudt å være vennlig. Det er ikke forbudt å være sosial. Det er ikke forbudt å se bra ut.

Det er INGENTING som rettferdiggjør voldtekt. Så enkelt er det bare. Om du vil stille seg på voldtektsforbryternes side og akseptere at vanlige menneskers sfære blir alvorlig innskrenket, så får det være din sak. Jeg vil si at du da har et problem. Det er kanskje din måte å sikre deg på. Ingen jenter VIL bli voldtatt. Alle jenter ER KLAR over faren for å bli voldtatt. Å da si at jenter bevisst leker med faren for voldtekt, er helt hinsides all fornuft. Så hinsides at jeg betviler mye av det du sier om deg selv....

Menn har evnen til å styre seg selv. Det har alle mennesker. De som påstår noe annet, gjerne på grunnlag av egen erfaring, er egoister med et sadistisk tilsnitt. Folk som gir blanke faen i andres følelser. Det finnes ikke mange voldtekter som ikke er gjort med forsett. De aller fleste er gjort med fullt overlegg. Som regel har gjerningsmannen planlagt voldtekten, og da hjelper det jo fint lite hvordan jenta ter seg i forkant, eller hur??

1
snowflake Mange jenter/kvinner er ufattelig dumme, liker å "bevege seg på en knivsegg" (som herr Lensmann kalte det), og noen oppsøker gjerne helt hårreisende greier -- som f.eks. de som sen...

>"snowflake skrev: >* Det er neppe snakk om *mange kvinner*, nei. Av de tusenvis av voldtekter som >skjer hvert år, så nekter jeg å tro at flertallet med vilje har balansert på en >knivsegg."

Selvfølgelig er det nok av tragiske tilfeller der folk blir overfalt i parken el.l., og som er fullstendig "uprovosert" eller hva man nå skal kalle det. Nøyaktig hvor mange det er som i ettertid - iallefall sett med et nøytralt/objektivt, eller kynisk om du vil, øye - bør signere en slags skylddeling, det vet jeg selvfølgelig ikke. Men jeg har øyne i hodet, og jeg har venninner og opptil flere mer eller mindre "bekjente" som har vært borti nok av nære på-episoder der de selv i ettertid har innrømt å ha lekt med ilden. Jeg har jo gjort det selv, for pokker.

>"* Det er ikke forbudt å flørte. Det er ikke forbudt å være vennlig. Det er ikke >forbudt å være sosial. Det er ikke forbudt å se bra ut."

Nei herlighet, det har jeg da heller ikke sagt. Jeg flørter, jeg er vennlig, jeg er sosial - ja, jeg prøver endatil å se bra ut, innimellom, men det må da gå an å tenke litt likevel, så man ikke havner i en situasjon man ikke vil være i. Jeg mistenker nemlig ganske mange for å ikke gjøre nettopp dét.

>"Det er INGENTING som rettferdiggjør voldtekt. Så enkelt er det bare."

Hvis voldtekten faktisk har skjedd, så - nei. Da er jeg enig. Jeg prøver mere å få fram nyansene, her, og si at om det i visse tilfeller kanskje ikke finnes rettferdiggjørende elementer, så kan det finnes ett og annet _forklarende_ element. Det gjør ikke det som har skjedd noe mere "lov", eller noe mere akseptabelt, men det er faenmeg mye sannhet i det med at "it takes two to tango".

>"Om du vil stille seg på voldtektsforbryternes side og akseptere at vanlige >menneskers sfære blir alvorlig innskrenket, så får det være din sak. Jeg vil si at >du da har et problem. Det er kanskje din måte å sikre deg på.

Takk, men jeg føler meg så sikker som jeg kan få blitt. Jeg stiller meg ikke konsekvent på "noens side", for alle saker har en million sider og ingen kan kjenne alle disse sidene (kanskje ikke alltid de det angår, engang) - jeg mener bare at jenter slett ikke alltid er de stakkarslige, uskyldige ofrene de ofte liker å fremstille seg selv som; er dette noe videre likestillingsfremmende, eller gode argumenter mot hvorfor kvinner er det svake kjønn? I think not. Derimot er det nok av dem som VET hva de gjør, og som liker å leke med ilden. Eller mener du å fortelle meg at alt jeg selv har sett, opplevd og blitt fortalt gjennom flere år bare er innbilning? Hadde jeg ikke selv observert mang et kvinnemenneske dansende på denne berømte knivseggen, så hadde jeg da vel holdt klokelig kjeft om saken.

>"Ingen jenter VIL bli voldtatt. Alle jenter ER KLAR over faren for å bli voldtatt. Å da >si at jenter bevisst leker med faren for voldtekt, er helt hinsides all fornuft.

Jeg mener vel heller strengt tatt det motsatte, nemlig at mange jenter er fullstendig bevisstløse, og overhodet ikke tenker over hvilke signaler de sender ut/hvordan de kan tolkes av den halve prosenten skitstøvler med dårlige hensikter.

>"Så hinsides at jeg betviler mye av det du sier om deg selv...."

Haha, deg om dét. Jeg forventer ikke at folk som leser det jeg skriver på et internettforum skal tro blindt og 100% på alt jeg sier, men dette er heller ikke et tema jeg synes er artig å kødde med, om du nå måtte tro dét. Jeg har levd min lille skjerv av livet på bittelitt skråere bredder, og det er jo nettopp på grunn av det jeg selv har erfart at jeg starta denne tråden til å begynne med!

>"Menn har evnen til å styre seg selv. Det har alle mennesker.

Absolutt, og selvfølgelig. Nå får jeg vel hauger og lass med tyn (igjen), men jeg mener at den ubestridelig sterkere seksualdriften hos menn må ta skylda for at det ikke alltid er "det største hodet som tar avgjørelsene for dem", eller hva det nå var lensmannen sa (håpløs ordlegging, men det er iallefall å kalle en spade for en spade). Kombinert med generelt sterkere fysikk enn hva kvinner har, utgjør dette en potensiell "fare" som kvinner selvfølgelig kan mene hva de vil om, men som vi ikke KAN la være å ta med i betraktningen. Det rettferdiggjør ikke en skit, dette heller, men det kan kanskje forklare noe av det som kan ligge til grunn for en så avskyelig handling som det en voldtekt faktisk er. Det må da være bedre å akseptere at det rett og slett _er_ slik, og ta hensyn til det, framfor å pushe grensene til det går galt, og så i etterkant si at forbryteren burde benyttet seg av sin evne til å styre seg selv?

>"De som påstår noe annet, gjerne på grunnlag av egen erfaring, er egoister med et sadistisk tilsnitt."

Takk skal du ha, men jeg fraber meg gjerne det sadistiske tilsnittet du så ivrig vil tillegge meg, selv om jeg såklart innrømmer å være en grunnleggende egoist, på lik linje med alle andre mennesker.

>"Folk som gir blanke faen i andres følelser."

Godt at dette er internett, og at du beviser å ikke ha den fjerneste anelse om hvordan jeg er i virkeligheten.

>"Det finnes ikke mange voldtekter som ikke er gjort med forsett. De aller fleste er >gjort med fullt overlegg. Som regel har gjerningsmannen planlagt voldtekten, og >da hjelper det jo fint lite hvordan jenta ter seg i forkant, eller hur??"

Her er jeg blankt uenig på alle punkter. Riktignok har jeg verken tallmateriale eller noen annen inngående kjennskap til disse "hvor mange"-greiene, men jeg nekter å tro at menn sitter en hel kveld på byen og planlegger i detalj hvordan de skal voldta en søt, "moderat utagerende" jente de ser tvers over bardisken. At one-night-stands og sliktnoe, som er en slags "taus avtale" mellom partene, kan utarte - det er en annen sak. Og slike tilfeller klassifiseres jo også som voldtekt. Forstyrra menn som opererer i parker el.l. med det mål for øye å finne noen å voldta, det er selvfølgelig en annen sak. Da er det kalkulasjon med i bildet. Men i de tilfelle

1
aneli >"snowflake skrev: >* Det er neppe snakk om *mange kvinner*, nei. Av de tusenvis av voldtekter som >skjer hvert år, så nekter jeg å tro at flertallet med vilje har balansert på en...

(OK, noe datt ut - her er slutten): ---

Men i de tilfellene jeg egentlig mente å bry meg med her - de tilfellene denne lensmannen også sikta til, nemlig ut-på-byen/bli-med-hjem-voldtektene, mener jeg altså at begge parter må ta et visst ansvar uansett. For all del; kle deg som du vil, drikk deg så herlig drita du vil, utfordre alt og alle du vil, men ikke kom gråtende til meg den dagen du ramler ned på feil side av gjerdet. Eller - kom gjerne og gråt, men ikke uten å erkjenne at det kanskje var ting du sa og gjorde, som du nok både kunne og burde gjort annerledes.

1
Motepassiv [Slettet]

Denne debatten dreier seg ikke om prostitusjon, for såvidt jeg kunne oppfatte da jeg leste Dagbladet på lørdag så sa ikke lensmannen i Laksevåg (som jeg; ifølge hovedinnlegget i tråden er ganske så enig med, bortsett fra at jeg synes han ordlegger seg som en kokt torsk), et eneste ord om prostituerte, verken godt eller vondt.

Jeg er ikke uenig i det du sier, men i henhold til det jeg ville til livs i denne tråden er du helt på jordet.

1
jomfrua Så konklusjonen er at kvinner skal passe seg for allverdens overseksuelle menn, og ellers må kvinner bare lære seg å leve med sjangsen for at de kan bli litt voldtatt i ny og ne......

For himmelens skyld. Skal jeg nå tvinges til å konkludere med noe som helst, så må det være at ingen er garantert å gå igjennom livet uten å bli utsatt for forbrytelser. Å påstå noe annet er urealistisk og helt utopisk - dessverre, kan en vel si. Har du fått for deg at jeg forsvarer voldtektsforbrytere som sådan, og forøvrig bare går rundt og gleder meg til det skal bli min tur, så har jeg ikke ord for hvor usannsynlig heftig du har misforstått. Jeg ville bare gi den etterhvert mye omtalte lensmannen litt støtte, i og med at jeg ikke er mere blind på mitt eget kjønns vegne enn at jeg _vet_ at ikke enhver voldtektssak er hundre prosent ensidig - like lite som enhver interaksjon mellom kvinne og mann er det. Dere er altfor opptatt av å legge all skyld på mannen, og altfor opptatt av å tillegge meg en mening av at jeg legger all skyld på kvinnen. Det er feil.

Hva mitt mannssyn angår, så har det foreløpig ikke voldt meg et eneste problem bortsett fra et par småsår i hjertet - tvert imot foretrekker jeg faktisk gjerne gutter/menn som venner og selskap; de er jevnt over mye mer reale, ærlige, trivelige og festlige å omgås enn hva veldig mange jenter noen gang kan ønske seg å være. Jenter har lett for å være utrolig kompliserte, og for å operere med skjulte agendaer. Det liker jeg ikke, derfor har jeg nok flest guttevenner - i tillegg til en håndfull virkelig gode venninner.

Slik sett kan en vel heller si at det er kvinnesynet mitt som er til bekymring, om man nå på død&liv må bekymre seg for noe. Mulig jeg framstår i overkant kynisk og krass når jeg formulerer meg i denne diskusjonen, men noe må man jo gjøre for å prøve å få fram et poeng eller to, også (ser jo nå at det har tatt ganske kraftig av, mer enn jeg vel egentlig hadde tenkt). Men siden jeg jo som sagt er en egoist og dermed mest opptatt av å redde mitt eget skinn, så vil jeg heller nesten påstå at iallefall NOE av grunnen til at den aktuelle lensmannen har fått så jævlig mye pepper i media - og jeg her, når jeg hevder å være enig i det han sier - er det at vi begge sier det litt som det er; det er et par såre knapper som trykkes på. Og sannhet kan jo være ganske vond å svelge, sant?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Laster...