Litteratur

Philosophy_Files

Hvilken bok leser du nå?

Her er det Dan Browns "Engler og demoner". Det er vel tredje forsøket?

2
3,4k svar

"My Years With Townes Van Zandt", skrevet av hans turnemanager og venn Harold F. Eggers jr, og L.E. McCullough. En meget interessant bok for den som måtte like den fantastiske artisten og poeten fra Texas.

Leser også "Ingenting For Ingenting" av Kjell Askildsden. En mesterlig novellesamling. Har èn novelle igjen å lese i denne boka. "Til Sibir" av Per Petterson. Har lest cirka 70 sider.

4
JOlsen Lazarus av Kepler er den mest voldelige og urovekkende boken jeg har lest. Den var bare grusom, men veldig spennende.

Voldsspiralen dreier en liten runde til. Som i all action/krim for tiden. Det samme med filmer. Nå er det så brutalt og actionfullt at jeg detter av lasset. Også min reaksjon på Lazarus...

Jeg forstår jeg begynner å bli for gammel....

Var Nesbø en av de som frontet trenden? Han ble også for kreativ for meg, med utspekulert explisitt vold, malende beskrivelser. Så den gode forfatteren mistet en av de trofaste leserne. De siste bøkene har jeg ikke engang vært inne på tanken å lese.

4
Palimpsest Ja, leser den igjen selv. En veldig fin bok, savner denne typen bøker som igrunn bare er en flott fortelling og leserglede rett igjennom. Nei, vet ikke det - ligger det en morsom a...

I tillegg til å være en flott fortelling så omhandler den jo også et moralsk dilemma.

Mark Twain er det seff en morsom anekdote bak!

Samuel L Clemens jobbet på en hjuldamper på Mississippi, og hans jobb som "pilot" (ikke kaptein, men litt usikker på hva det egentlig gikk ut på) gjorde ham ansvarlig for kjenne hele elven og dens dybdeforhold.

"mark twain" var den nødvendige dybden disse båtene trengte for ikke å gå på grunn, en eldgammel måleenhet.

Så han plukket det ikke ut av løse luften!

3
Zazzyan [sitat…] Vel, jeg liker Fransk poesi. Noe Veniceer ikke tåler synet av. Hun liker ellers det meste. Krim kanskje, er gode råd:)

Når det gjelder fransk poesi skal jeg avholde meg fra å komme med råd, kunne jo komme til å fremstå som en klovn.

Krim ja, hører en god del på det på lydbok, er lei av radio.

Akkurat ferdig med de fire bøkene til Lars Kepler, syns de har et godt driv. Nå er Lars Kepler en fiktiv forfatter, er et svensk ektepar som står bak. Tror det er noe av grunnen til at personene og handlingen er så god. Ikke typisk manne- eller kvinnekrim, men noe midt i mellom.

3

To have and have not av Ernest Hemingway.

Edit: Nei nå tror jeg at jeg åpner en flaske Fino, spretter olivenene og griller meg noen chorizopølser før jeg fortsetter.

3

Syndenes forlatelse av John Hart.

Jeg sliter litt med å se for meg denne manøveren: Han klemte mobilen fast mellom skulderen og kinnet, og slo nummeret. Sitat fra side 60. :D

3

Denne tråden er ment som anbefalinger til andre, og jeg har fått mange gode tips her inne i årenes løp. Kunne vi prøve å fortsette med det, og diskutere Baneheiasaken i noen av de trådene som allerede eksisterer om temaet?

3

En narkojegers bekjennelser av Øyvind Olsen.

Fascinerende mann, fascinerende historie. Dette er en av pionerene innen narkospaning og infiltrering i miljøene i Norge. Spennende historier om hva som skjedde i kulissene i noen av de største narkosakene i Norge på 80- og 90-tallet.

Det vies god plass til å forklare fenomenet informant, flere eksempler på hvordan ledere i politiet ble etterforsket etter det som viste seg å være grunnløse påstander, regelrett løgn. Ofte benyttet taktikk for å lage "brann i rosenes leir", altså å få politiet til å rette fokus andre steder enn informantens aktivitet.

Det var Olsen som pågrep Gjermund Cappelen førte gang, og som gjorde ham til informant, og senere overleverte ham til Eirik Jensen. Cappelen blir stemplet som en notorisk lystløgner, og han fatter ikke hvordan retten kunne feste lit til hans historie.

For å gå litt mer i detalj, så har man dette med penger. Olsen forteller en historie hvor han hjalp til å smugle en ung norsk jente ut av Pakistan, hun hadde gått i fella, forelsket seg i en pakistaner, ble med til hjemlandet, fikk en god dose heroin med i bagasjen hjem og ble tatt. Olsen måtte da bestikke en rekke offentlige tjenestemenn og en dommer for å få jenta løslatt mot kausjon.

Pengene ble overført til hans private konto, som han så tok ut kontant og betalte videre. Ingen kvitteringer selvfølgelig. Så det er ikke bare ett svar på hvorfor en politimann som jobber undercover og med informanter, har mye cash til tider.

En annen gang ble han invitert med til et mafiaaktig møte med en rekke højdare, hvor flere partier heroin ble solgt, nærmest til høystbydende. Da hadde han med seg en annen politimann med en koffert full av cash, og en rekke fete gullenke rundt halsen, "rekvisitter" hentet fra beslagslager.

En litt kontroversiell type Olsen, akkurat som Jensen. En gang fikk han en hardkokt yrkeskriminell til å tilstå innførsel av et stort parti, noe som ga ham 15 år i fengsel. De hadde ingen bevis, og mannen ville ikke tilstå. Kjent som en voldelig fyr som spredde frykt. Olsen spilte på egoet hans og utfordret ham til å bryte håndbak, hvis han tapte skulle han tilstå. Skurken kunne ikke stå for det, tapte og tilsto.

Anbefaler denne, interessant innblikk i en ganske ukjent verden for de aller fleste.

3

SlimWhitman og KongOlav:

Det er fint at dere trekker fram Erika Fatland. Nå har ikke jeg lest noe annet av henne, men «Sovjetistan» og «Grensen» er begge solide litterære verk. Hun er særs formidlingsdyktig og har en behagelig penn, samtidig som hun behersker sarkasme godt. Dét gjør seg som virkemiddel i de ikke alltid like rause omstendighetene hun enten utsetter seg selv for eller uforvarende havner oppi.

Visst hjelper det på å ha en interesse for de temaene hun behandler, men jeg føler hun er såpass inkluderende i skildringene sine at hun åpner for et langt større publikum enn hva jeg frykter blir tallfestet fasit fra disse to bøkene.

3
GiPazzini_85 I vår var visstnok "Pesten" utsolgt i alle italienske bokhandeler.

"Pesten" tror jeg er den jeg likte best av Camus' bøker.

For meg selv har det blitt svært lite lesing de siste årene, dessverre. Små barn, jobb og flytting har i kombinasjon gjort at tiden har gått til annet - da kanskje særlig det førstnevnte.

Så, for å bøte på det satt jeg meg i går ettermiddag mens barna tegnet ned med "The Melancholy of Resistance" av Krasznakorkai. Innså kjapt at jeg var en idiot som trodde jeg kunne komme igjennom den med barn tilstede, og leste "På Badet" av Toussaint i stedet.

3

Deon Meyer - "13 Hours"

Spennende krim fra et Sør-Afrika som sliter med vold, korrupt politi og ettervirkningene av apartheid. Ofte når man leser krim foregår handlingen i Skandinavia, England eller USA, så det var interresant å lese en bok fra Sør-Afrika med et for meg ukjent miljø og kultur.

Kommer nok til å skaffe meg flere av Meyers bøker.

3

Jeg holder på å gjøre meg ferdig med Rødstrupe av Jo Nesbø. En bok jeg ikke skjønner noenting av. Samme med Frelseren, som jeg skjønte enda mindre av.

At jeg gjemte de to til slutt fordi jeg trodde de var best, er noe jeg irriterer meg over nå.

2

Satset på en norsk bok denne gang. Mengele Zoo - Gert Nygårdshaug

2

Nå for tiden leser jeg en bok jeg dro med meg fra bokbutikken her om dagen, bare synet av omslaget ga meg en "må ha følelse" Snåsamannen :)

Har lest 100 sider nå, å må si det er en veldig givene bok. Anbefales på det sterkeste.

2

Levi Henriksens "Like østenfor regnet".

Jeg er mer enn imponert over denne forfatteren - som jeg leser for første gang. Neste bok blir forhåpentligvis hans prisbelønte bok fra 2004 "Snø vil falle over snø som har falt". Mersmak, med andre ord.

2

Nå er jeg litt over 500 sider inn i "Friheten" av den svenske forfatteren og musikeren Ulf Lundell. God bok, med mye bra dialoger og miljø ogfølelsesskildringer. Boka er på nesten 800 sider.

2

Forføreren av Jan Kjærstad.

Meget bra bok som kom på et tidspunkt hvor jeg bodde i utlandet og ikke leste norske bøker.

2

"Beatles" - Lars Saabye Christensen.

Leste den for ca 20 år siden, så det var virkelig på tide å finne den fram igjen.

2

Leser den danske Jæger, av elitesoldaten Thomas Rathsack. Ei interessant bok

2

Lignende innlegg

Kunst Script Publisert

Pride art

Poenget er ikke at det er pride art, det hadde vært det samme med heterofil kunst av samme type: Man vil ikke seksualisere den alminnelige, travle, offentlige hverdagen.
1
0 svar
Litteratur Script Publisert

Romantikken

Leste i jula Erik Bjerck Hagens bok om romantikken. Har glemt mye, men vil si noe. Avsnittet om Wergeland og Welhaven er preget av at han kjenner dem begge for dårlig, og en som er rotfestet i angloam...
1
0 svar
TV-program frode57 Siste svar

For voldsom dekning av krigen

NRK bør gå over til nrk2 med dekningen sin og vente med de verste scenene til etter 21.00. Dette mediakjøret rammer barn. Hadde dette vært kino så hadde det blitt 18 års grense. Krig er voksnes sak. K...
1
2 svar
Litteratur Script Publisert

Ibsen

Fulsås og Rems artikkel om Ibsen i Morgenbladet gir et formelig murerstupid inntrykk. Det er geniestetikken de er ute etter, den lidende kunstner osv. Få passer bedre enn Ibsen som geni, og at han led...
1
0 svar
Litteratur kvelstad Publisert

Prinsessens bokgaver

Leser at det er diskusjoner om hva prinsessen fikk i bokgaver. Smålig å kritisere at hun ikke fikk noe krim. Prinsessen sa selv i et intervju at hun ikke liker krim eller skrekk. Så da har de vel jobb...
1
0 svar
Laster...