Litteratur

sentry4

Krim - anbefalinger?

Jeg bor i utlandet og vurderer å bestille noen bøker fra Norge. Jeg vil gjerne ha noen anbefalinger når det gjelder norsk krim. Jeg synes ikke Gunnar Staalesen skriver spesielt gidt, og en bok jeg nettopp fikk av Jørgen Jæger var også en skuffelse i mine øyne. Disse to kan jeg derfor godt stå over. Er det noen her som vil stikke ut nakken og komme med forslag?

1
15 svar

Må tilføye at den i tillegg til knallgod, også er ubehagelig :-)

Fossum er en av våre beste krimforfattere i dag. Men jeg anbefaler gjerne "Jernvognen" av Sven Elvestad (Stein Riverton).

Den som ikke har lest den, har gått glipp av noe.

1

Jørn Lier Horst skriver bra krim, solid faglig bakgrunn som gjør det troverdig.

Ellers er jeg begeistret for Jussi Adler-Olsen og hans serie om "Avdeling Q", en oppdiktet gruppe i det danske politi som etterforsker gamle uoppklarte saker. Riktignok ikke norsk, men nærme nok.

1
sentry4 Lier Horst liker jeg. Som du sier: han skriver troverdig. Har en Adler Olsen liggende fra norgesturen. Husker ikke hva den heter, men skal definitivt ta fatt på den snart. Og Karin...

Flere byer i Belgia?

Jan Mehlum har skrevet en hel del ordentlig gode bøker om antihelten/advokaten Svend Foyn.

Det har etterhvert blitt en del bøker, så det er kanskje greiest å begynne fra begynnelsen. Har ikke helt oversikta over rekkefølgen når de er gitt ut, men det finner du sikkert ut. Tror CDON har oversikta der.

Tre av bøkene hans: "En nødvendig død" (2004), "Den siste dansen" (2006) og "Din eneste venn" (2010) er også gitt ut som hørespill fra NRK. Virkelig spennende. Fås i nettbutikken til NRK.

Veit ikke om de er så lett å få tak i lenger, men Trygve Patroclus Einarssøn von Hirsch ga på 1940-tallet, under navnet Stein Ståle, ut flere gode bøker, blant annet "Døden går på bedehus" og ikke minst "Åndemasken", den siste er til tider ytterst vemmelig.

Håper du finner mye bra, så;Tvi tvi!

1
broren_til_noen [sitat…] Jan Mehlum har skrevet en hel del ordentlig gode bøker om antihelten/advokaten Svend Foyn. Det har etterhvert blitt en del bøker, så det er kanskje greiest å begynne fra b...

Veit ikke om de er så lett å få tak i lenger, men Trygve Patroclus Einarssøn von Hirsch ga på 1940-tallet, under navnet Stein Ståle, ut flere gode bøker, blant annet "Døden går på bedehus" og ikke minst "Åndemasken", den siste er til tider ytterst vemmelig.

Takk for tipset! Tror jeg har lest dem, men så lenge siden at jeg vil prøve å få tak i dem.

Ellers kan jeg anbefale Torolf Elster "Muren" , og ikke minst "Historien om Gottlob" som er kåret som en av Norges beste kriminalromaner gjennom tidene.

1

omme med forslag?

Kanskje litt spesielt, men hvis du liker sånt, så er Tom Egelands bøker om Bjørn Beltø absolutt å anbefale. Begynn helst med første boka Sirkelens ende. Ellers er både nostradamus testamente og paktens voktere god lesning.

1

Ingar Johnsruds Wienerbrorskapet anbefales på det varmeste. Terningkast 6 i VG.

Nå er nettopp hans andre bok kommet ut: Kalypso, også en solklar 6'er i følge VG.

1

Den nye unni lindell boka Jeg vet hvor du bor (2016) fikk terningkast 6 i dagbladet. Er det noen som har lest den?

1

Lignende innlegg

Kunst Script Publisert

Pride art

Poenget er ikke at det er pride art, det hadde vært det samme med heterofil kunst av samme type: Man vil ikke seksualisere den alminnelige, travle, offentlige hverdagen.
1
0 svar
Litteratur Script Publisert

Romantikken

Leste i jula Erik Bjerck Hagens bok om romantikken. Har glemt mye, men vil si noe. Avsnittet om Wergeland og Welhaven er preget av at han kjenner dem begge for dårlig, og en som er rotfestet i angloam...
1
0 svar
TV-program frode57 Siste svar

For voldsom dekning av krigen

NRK bør gå over til nrk2 med dekningen sin og vente med de verste scenene til etter 21.00. Dette mediakjøret rammer barn. Hadde dette vært kino så hadde det blitt 18 års grense. Krig er voksnes sak. K...
1
2 svar
Litteratur Script Publisert

Ibsen

Fulsås og Rems artikkel om Ibsen i Morgenbladet gir et formelig murerstupid inntrykk. Det er geniestetikken de er ute etter, den lidende kunstner osv. Få passer bedre enn Ibsen som geni, og at han led...
1
0 svar
Litteratur kvelstad Publisert

Prinsessens bokgaver

Leser at det er diskusjoner om hva prinsessen fikk i bokgaver. Smålig å kritisere at hun ikke fikk noe krim. Prinsessen sa selv i et intervju at hun ikke liker krim eller skrekk. Så da har de vel jobb...
1
0 svar
Laster...