Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Særemne om Jo Nesbøs krimbøker om Harry Hole

Hei :)

Jeg har særemne i Norsk vg3 om Harry Hole i Krimbøkene til Jo Nesbø. Jeg lurer på hva som har gjort bøkene om Harry så populære, og om det er noe vi Nordmenn kjenner oss spesielt igjen i når de kommer til personligheten hans. Har dere noen synspunkter om dette?

Takk for hjelpen! :)

1
3 svar

3 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

KnutMagnar

For eit keisamt emne.. Du bør fokusera på kvifor så mange nordmenn liker desse oppskrytte bøkene. Korleis lurer han folk til å tru at dette er litteratur på høgt nivå? Kva er det han speler på, som den ordinære nordmann som knapt hev lese noko som helst anna fell for?

1

jonas

For eit keisamt emne..

Jepp. Som jeg har sagt før, hadde jeg vært norsklærer på VGS ville jeg innført Nesbø-forbud i særemne-tider.

1

KingKongHalvor

Nordmenn generelt kjenner seg vel ikke så godt igjen i denne selvdestruktive, alkoholiserte ensomme ulven, jeg håper da ikke det.

Men Harry er en god karakter i denne settingen, folk liker politimenn som er dyktige i jobben sin, fanger morderen, men samtidig er alt annet enn perfekte rent privat. Gir også rom for en del moralske dilemmaer, noe Nesbø ikke benytter seg så veldig mye av.

Bøkene er populære fordi de er godt skrevet, og med god og spennende handling. Folk elsker krim, og god, norsk krim er populært.

Er imidlertid glad jeg ikke skal skrive særemne om dette, det er tross alt bare krim, uten noen særlig dypere mening. Vanskelig å skrive noe lengre og dypere om dette, syns nå jeg.

Men lykke til!

1

Lignende temaer

Bilde

Kunst

Kunst

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Laster...