Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Klassiske bøker

Hvilke bøker bør man få lest før man tar dukken? Jeg snakker om utenlandske såvel som norske.

1
11 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

AltF4

Jøss, snakk om å plukke opp gamle tråder.

Dilberts samlede.

1

Politeia

Det er en synd og skam at ikke Dantes hovedverk "Den guddommelige komedie" finnes på bokmål; - men bare på nynorsk. Når skal en god oversettelse komme på norsk?

1

gidru

OG Dostojevskij og Ibsen.

1

Ungkar

Ringen sluttet av Knut Hamsun.. Medmenneske av OlAV Duun Manns kvinne Vilhelm Moberg Det grådige hjertet av Bjørg Vik En dag i Ivan Denisovitsj liv Solsjenitsyn Gaten av Ivar Lo - Johnsen Dag Og tid Hns Børli Haiene Jens Bjørnebo Svik Dag Solstad Farevel til våpnene Ernest Hemingway Ukjent Soldat Linna Sommeren med Monika Fogelstrøm Den gamle mannen og havet Hemingway bare et knippe å starte med.

Gu

1

stoffe

På gjengrodde stier - Knut Hamsun Victoria - Hamsun (+ alle de bøkene av Hamsun som allerede er nevnt) Fange i natt og tåke - Trygve Brattli

1

ambivalens

Disse bøkene synes jeg absolutt du bør lese før du legger inn årene:

"Mesteren og Margarita" - Bulgakov "Faust" - Goethe "Paradise Lost" - Milton "Pan" "Sult" og "Mysterier" - Hamsun "Glassperlespillet" og "Steppeulven" - Hesse "Inferno" - Strindberg

Og sikkert mange fler, men hukommelsen svikter en gammel mann. Du kunne jo også undersøke Voltaire og Rousseau. Om filosofi fenger anbefaler jeg Nietzsche, Kierkegaard, Schopenhauer, Marx og enda fler. Det er så utrolig mye å lese, og så fordømt lite tid. Men ja. Kjør på med de jeg har anbefalt, så skulle du være et godt stykke på vei, synes jeg. Mot hva, det blir en helt annen sak.

1

jøbbels

Takk for mange fine tips.

1

Lili

Ringenes Herre av Tolkien. Pride and Prejudice av Jane Austen Les Misèrables av Victor Hugo (eller se den i form av teater eller film)

Jeg har flere men kommer ikke på dem... = /

1

Bravery

Bibelen The Godfather Mein Kampf WindowsXP-manualen

1

Narvi

Homer og den guddommelige komedie

1

Lignende temaer

Bilde

Kunst

Kunst

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Laster...