Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Fra Veien til Jerusalem av Jan Guillou

“Sverdfestet var utformet slik at de forgylte parerstengene dannet et kors, og over tverrliggeren i korset var det preget en tekst som ikke kunne misforstås: IN HOCO SIGNO VINCES, i dette tegnet skal du seire, det vil si, utelukkende i dette tegnet kan man seire, innså Arn straks.”

Er boken å anbefale for en historisk interessert, eller er det kun litterær nytelse man kan finne i den?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jeg er et sykt menneske... Jeg er et ondt menneske. Et frastøtende menneske er jeg.

”Gudene skaper seg om på alle slags måter og ligner fremmede menn når de vandrer fra by til by.”

Homer Odysseen, 17, 485-486

”Overmennesket forkynner jeg eder. Mennesket er noe som må overvinnes. […] Overmennesket er jordens mål og mening. Måtte I ha en vilje som sa: la overmennesket bli jordens

1
7 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

camarat

De er veldig bra, og alle fire fortjener å bli lest.

- camarat - "You're a liar and a thief"

1

Politeia

Vel og bra. Jeg skal visselig lese dem så fort jeg har mulighet.

1

tussi

Jeg synes bøkene er bra, og du bør jo lese alle tre, så kan du stoppe, for "Arven etter Arn" er ikke noe å skryte av og handler jo heller ikke om Arn, så de tre første er jo egentlig skrevet som en trilogi. Men de er absolutt verd å lese synes jeg

1

redefinator

Jeg kjedet meg ikke når jeg leste alle de fire bøkene. Veien til Jerusalem er best. Helt 100% historisk korrekt er vel bøkene ikke. Jeg er kanskje ikke helt enig med Guillou om at menneskene hadde mange utpregede sosialdemokratiske holdninger i middelalderen... :-)

Redefinator

1

undef

Jeg synes Veien til Jerusalem var veldig interessant, og den var nok også den beste i serien. I bok nummer to har serien forandret seg og Arn har blitt en slags supermann, en 1100-tallets Carl Hamilton. Forsåvidt også artig, men nå begynner serien å bli litt vanskeligere å tro på.

Serien taper seg for hver bok, men er lesverdig til og med nummer tre. Bok nummer fire er så dårlig at man bare ønsker hovedpersonen skal dø fort sånn at elendigheten tar slutt (bok nummer fire handler heller ikke om Arn, men om barnebarnet).

1

Aebriol

er helt enig med Undef. Les de første 2, så stopp.

1

Trogg

En av de aller beste bøkene jeg har lest. Det gjelder alle 4 bøkene i serien..

1

Lignende temaer

Bilde

Kunst

Kunst

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Laster...