Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Carl Gustav Jung

Hvilke bøker bør jeg absolutt lese hvis jeg ønsker en meget grundig og omfattende (eksakt) kunnskap om den sveitsiske psykiateren og psykologens tankeverden? Jeg ser at flere av hans verker er oversatt til norsk. I dag kjøpte jeg "Jung og hans tankeverden" av E. A. Bennett (oversatt av Ove Steen) og utgitt på Damm forlag. Boken er kun en introduksjon til Jungs sentrale idéer og tanker, men ett sted må man jo begynne! Jeg er åpen for alle anbefalinger om bøker både av og om Freuds fremste disippel, Carl Gustav Jung, såfremt de er gode. På forhånd takk!

Med de vennligste hilsener

Politeia

«Ignoramus et ignorabimus», «vi vet ikke og vi vil aldri vite».

1
9 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

kattepiken

Skygg unna hans bok "symbolene og det ubevisste". Dette er ikke særlig vitenskapelig litteratur... For abstrakt. Men derimot er boka du har kjøpt av et bedre kaliber. Lykke til!

1

Bardamu

Stemmer i med Zophia og anbefaler selvbiografien hans. Et litt mer obskurt verk er hans "syv taler til de døde" som også er veldig interessant.

1

SønnavGud

Du kunne jo lese din egen bok, den er lettere tilgjengelig. Husk iallefall å lese bøker som din egen, så lærer du deg selv å kjenne. For det er det du skal.

1

Zophia

Selvbiografien hans; "Minner, drømmer, tanker", er en av de beste bøkene jeg har lest.

1

Kilpatrick

Nå, hvordan går det med lesningen av et leksikon og Bibelen? Kommer du igjennom?

Apokalypse nå

1

Politeia

Hvis du mener Aschehoug og Gyldendals lille norske leksikon, så er jeg kommet halvveis. Jeg har lest de første evangeliene i sammenheng, kapittel for kapittel. Jeg har hørt om dem som leser Bibelen "fra perm til perm". Det kan jeg heller gjøre senere. Først må jeg lære å kjenne Jesus, og en slik kjennskap får jeg av å lese evangeliene.

1

Kilpatrick

Det har du rett i. Jeg har et leksikon på 15 bind + et nøkkelbind, som jeg har store planer å begynne på, siden jeg gjorde min siste eksamen for dette semesteret i dag.

Apokalypse nå

1

Lignende temaer

Bilde

Kunst

Kunst

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Laster...