Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvilken norsk-norsk ordbok er best?

Jeg driver og skal kjøpe meg en norsk ordbok til bruk ved universitetet og i livet for øvrig. Fant en vakker dag ut at mitt norske ordforråd ikke er altomfattende. Det jeg da kunne tenke meg var en ordbok som ligner på "Oxford Advanced Learner's Dictionary", bare på norsk. Her er de fleste ord definert, selv de ordene man kanskje tar for gitt, med eksempler:

Feks: Baby: 1A: a very young child or animal: (med påfølgende språklige eksempler) 1B: The youngest member of a family or group. 1C: A person who behaves like a child or is too easily frightened or upset. 2. Used as a form of address expressing affection for a young woman. 3. Very small of its kind.

Fins en slik ordbok på norsk? Hvis ikke, hva er det nærmeste jeg kommer?

Lette litt på kunnskapsforlaget sine hjemmesider, og fant fram til "Norsk Ordbok" og "norsk fremmedordbok". Det var også noen 6-binds serier over det norske språk, men det er jo ikke aktuelt. Oxford dictionary som jeg holder i hånda, er jo på ett bind...

1
5 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

ingvill

Jeg vil tro at Tanums store rettskrivningsordbok er en av de bedre. Sjekk www.tanum.com.

1

ambassador

Du vil tro? har du den selv? I såfall: Definerer den ord, eller bare oppgir den stavemåten, slik tittelen "rettskrivingsordbok" skulle tilsi..? 300 000 ord er jo uslåelig, men hvis det bare er en oppramsing av alle ordene vi har på norsk, er jeg i grunnen like langt. Jeg vil vite hva feks. sardonisk betyr når jeg slår opp i den.

1

ingvill

Jeg har tatt en kjapp telefon til min far "norsk-freaken", som sverger til Tanums. Ifølge ham er det ingen andre ordbøker som kan måle seg med den. Han leste litt høyt fra den, og det var helt greie ordforklaringer i parentes etter mange av ordene. Jeg fant denne beskrivelsen på kunnskapsforlaget.no:

Boken inneholder riktig skrivemåte for over 300 000 ord i alle tillatte former, opplysninger om bøyning, valgfrie, anbefalte og ikke anbefalte former, ordforklaringer, synonymer, forklaring på fremmedord med uttale, forkortninger, geografiske navn og nasjonalitetsnavn.

1

Lignende temaer

Bilde

Kunst

Kunst

Bilde

TV-program

TV-program

Bilde

Musikk

Musikk

Bilde

Reisetips

Reisetips

Bilde

Språk

Språk

Laster...