Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dette sier jeg nei til. Upraktisk, lite økonomisk fornuftig, dessuten er palmeoljesaken i ferd med å bli globalt etter hvert som miljøvernseksperter tar sterk avstand til fremstilling av biodrivstoff basert på palmeolje. Man vet heller ikke om flymotorene er i stand til å bearbeide biodrivstoff som bare vil gi meget marginale redusering i utslipp under enhver omstendighet.

Bedre å produsere egne biodrivstoff her i Norge. Dessuten har flyprodusentene som er svært opptatt med å vinne seg til kunder med redusert brenselforbruk, fattet interesse for strømdrevne fly som kan bli til virkeligheten i årene mot 2030. Det vil være bedre å tilrettelegge utviklingen av el-fly og gir flymotorprodusentene hjelp for å gjøre videre redusering av flybrensel mulig. Men saken med dieselmotoren og forfalskede målinger i utslipp har vist at det er praktiske grenser som ikke kan krysses.

Nå er det voksende motbevegelse mot fancy ideer ettersom dieselmotorsaken har gjort flere og flere betenkt mot politisk tvang, rekkeviddeangst har manifestert seg. For hvis man vil ha miljøvennlige transportalternativer, må man utvikle disse fram fremfor å tvinge uten tanke på ringvirkninger. Det finnes ikke "endelige løsninger" eller "vidunderoppfinnelser" i virkeligheten. Med mindre man klarte å utvinne energi ut av den løse luften (det er teoretisk mulig - men dessverre flere århundrer inn i fremtiden), er man nødt til å finne seg i det man har.

Miljøskadelig utslipp er svært alvorlig. Men da må tiltakene gjelder der det er viktigst, uten å skape uønskelige konsekvenser man ikke kan leve med. Biodrivstoff for fly er simpelt ikke praktisk og kan være mer til skade enn nytte.

1

Jeg fikk med meg dette i radioen på sykkelturen hjem.

Nei, nei, nei. Dette må da kunne stoppes, selv om Venstre har tatt sete i regjeringen og skal tvinge gjennom symbolpolitikk?

1

Miljøekstremisme har blitt normalen nå. Er ikke mange av oss som fortsatt ikke tror på fanatismen. Men våkner politikere opp? Tja, noen land gjør det men det er få. De må bare kjempe for verdens fremtid, vi andre bare tynges ned av skatter og avgifter, er ingen andre konsekvenser eller resultater.

1

Lignende innlegg

Men hva med sola?..

Det er riktignok svært langt frem i tid, men likevel, - vitenskapen forteller oss at sola vil stadig utvide seg fremover og "med tida" brenne opp iallfall de nærmeste planetene, Jorda inkludert. (Da k...
2
2 svar
Miljø og Klima SjatH Siste svar

1,5 grader og det umulige

Er det egentlig ikke bare irriterende med gnålet om at at global temperatur skal begrenses til 1,5 grader i forholdt til førindustrielt nivå? For vi vet jo alle at det i praksis er fullstendig urealis...
2
2 svar
Miljø og Klima Ola21 Siste svar

Klima 99% enighet

I følge oppslag nå i VG har en undersøkelse foretatt konkludert med at det nå er 99% enighet blant forskere om at det er en menneskeskapt klimakrise. Dette er selvfølgelig propaganda produsert like fø...
2
6 svar
Laster...