Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Farlig innkjørsel og skoleveg

Hei.

Noen som har vært borti å få stønad/tilskudd til å endre innkjørsel/gårdsveg som er livsfarlig? Her er det snakk om å sanere eksisterende innkjørsel for så å bygge 150 meter veg til nabo innkjørsel. Siden det er flere familier i området, så er det ved nabo innkjørsel søkt om busslommer, det er da 16 km til skole. Problemet er som følger at barnet mitt på 6 år må gå 150+ meter på en riksveg som har 80 sone med mye tungtrafikk. Om noen har tips til fremgangsmåte for å få hjelp takker jeg for svar.

1
1 svar

1 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

BornOnThe4thOfJuly

Det er vel ikke verre enn å sende et brev/mail å be om hva de måtte være til Statens vegvesen dersom det faktisk er en riksvei, til fylkeskommunen dersom det er en fylkesvei eller kommunen dersom det er en kommunal vei.

Men jeg vil vel si at i de fleste tilfeller vil disse veietatene holde strengt fast på at avkjørselen din er ditt ansvar og er den dårlig av en eller annen grunn så er det ditt ansvar å rette opp i dette. Dette kan høres hardt ut men du får huske på at bruker man penger på din dårlige avkjørsel så åpner de opp for å bruke penger på alle andres avkjørsler også.

Det er imidlertid bare å sende et brev/mail og det verste du kan få som svar er nei.

Når man kommer ned på selve veien derimot har selvsagt veietaten et eget ansvar. Inkludert ansvar for trafikksikkerheten langs veien. Det kan bety at de har viljen til å finne løsninger for å få ditt barn trygt 150 m langs veien men ikke nødvendigvis den finansielle evnen til å få gjort det. Det vil tross alt alltid være mange ganger så store behov som det er penger til å løse dem og det betyr en prioriteringsvurdering der det ofte er snakk om hva man får ut av de pengene man bruker.

Billige tiltak som hjelper mange er da bedre enn dyre tiltak som hjelper få.

Det beste rådet mitt er derfor å se på løsninger som direkte er knyttet til få barnet ditt 150 m langs en riksvei og ikke blande dette med eventuelle andre behov og ønsker du har knyttet til det de aller fleste veietater vil si er ditt eget ansvar. Altså din avkjørsel.

Hva konkret skal til for å få ditt barn disse 150 m langs riksveien. Den beste løsningen ville være en gang-/sykkelvei men den bruker en del plass og er dette utenfor naturlige gang-/sykkelveitraséer, som det høres ut som, så er det ikke noe man ønsker å drifte og vedlikeholde heller.

Så kanskje man heller burde se på løsninger der man får etablert en gruset sti (0,75 m bered) så vidt utenfor veigrunnen som er mer enn god nok for barnet ditt å benytte uten at det koster for mye. Du må regne med at du uansett må ta ansvaret for den selv.

Dette krever helt sikkert avtale med naboen som neppe veiholdere vil hjelpe til men men er du heldig så kanskje man kan gi noen støtte og kanskje vil man tillate at en slik sti blir lagt helt eller delvis på veigrunn.

Som en ekstra mulighet for å få de store pengene så kan man også skrive til kommunen som gjerne lager sine egne prioriteringslister de sender enten fylket eller staten. Men det er selvsagt det samme problemet der at man skal klare å bli prioritert og det er ikke nødvendigvis lett når man antageligvis er i enden der det koster mye og hjelper få.

Mitt råd er imidlertid å minimere løsningen man ber om og være villig til å ta drift og vedlikehold på,løsningen. Da kan man ha et fjernt håp om tilskudd men kanskje et større håp om fleksibilitet knyttet til arealbruk etc.

1

Lignende temaer

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Elbil

Elbil-forum

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Laster...