Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Selv om de har drevet endel med forberedende arbeider en stund, ble det første sermonielle «spadetaket» på Fornebubanen tatt ute på Fornebu i dag. Så man kan si at nå er selve byggingen i gang. Sånn veldig forsinket

1
8 svar

8 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Someone

Uansett lenge til den er ferdig, men er det luftet noen tanker om hvordan banen vil knyttes eller integreres med resten av T-bane nettet? Antar det ikke bare en snakk om en linje som kun går Majorstua-Fornebu?

1

BjartmarsHage

Kommer til å gå til helvete. Byråkratisk avføring. Skjer aldri en dritt. Millardoverskridelser, forsinkelser, alle skylder på alle...

1

Someone

NRC har fått jobben med forberendene arbeidet på Skøyen, så blir vel snart et hull i bakken der også

https://www.bygg.no/article/1464776

1

Someone

Da var entreprenør til de første drøye 2km med tunnell (Forneby-Lysaker) valgt. Så går fremover

https://www.bygg.no/article/1461345

Fornebubanen har innstilt Implenia Norge til tunnelentreprisen Lysaker – Fornebu, en kontrakt med en estimert verdi på 1,2 milliarder kroner.

1

KongOlav2

Det er enormt avansert da. Jeg jobber med prosjektering av strømforsyningen til banen. Min jobb omfatter en entreprise i størrelsesorden 100 mill, og er derfor en liten jobb sammenlignet med totalkostnaden på 16 mrd eller noe sånt. Men jeg ser kompleksiteten i andre fagområder.

En stor utfordring er at det skal bygges en lang og stor tunnel gjennom det området i Norge som er tettest bebygd og trafikkert fra før. Og 6 store stasjoner i fjell langs banen. Og sprenging og masseuttak er VELDIG dyrt. Det er derfor brukt mye tid og prosjektering og optimalisere tunneltrase og utforming av stasjoner i fjell. Det er bedre å bruke 100 mill i prosjektering enn 10 eller 20 ganger så mye i entreprisekostnader.

1

Someone

Det er bedre å bruke 100 mill i prosjektering enn 10 eller 20 ganger så mye i entreprisekostnader.

Helt enig, mitt sleivspark var mer til at det tok lang tid før de kom i gang med den konkrete planleggingen og prosjekteringer. Hvilket jeg vet både tar lang tid og er viktig å gjøre grundig på slike prosjekter ;)

1

KongOlav2

Bare vent. Det planlegges for tiden også ny t-banetunnel og ny jernbanetunnel gjennom sentral deler av Oslo. Dette kommer til å bli enda dyrere og mer komplisert om det skal gjennomføres. Ingeniørmessig sett er dette enormt komplekse prosjekter:

https://www.tu.no/artikler/oslo-sentrum-taler-ikke-mer-busstrafikk-her-er-knuten-ingeniorene-ma-lose/435940

1

Lignende temaer

Bilde

Miljø og Klima

Miljø og Klima

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Elbil

Elbil-forum

Bilde

Politiet

Om godt arbeid og ikke så godt arbeid fra politiet

Laster...