Nye VGD er lansert! Mer informasjon

MUFC wants to implement attacking 4-3-3

https://twitter.com/telegraphducker/status/1415974196094582787?s=21

Dette blir interessant! Jeg er ikke helt overbevist om at «more attacking midfield» nødvendigvis betyr 433 selv om det ser ut til å tolkes slik av alle journalister. Det kan også være en 343 med Maguire, Varane og Lindeløf.

Forskjellen på 433 og 343 er ikke særlig stor, og Solskjær har forsøkt med tre bak ved flere anledning. Den største utfordringen når vi har testet dette er høyrevingback og taktisk forståelse til den svakeste stopperen. Det ser det ut til at vi forsøker å endre.

En slik endring gjør det kanskje enklere å fase inn Garner som et anker dersom det er rollen han er tiltenkt? Overgangen mellom 343 og 433 er liten, og vi vil kunne ta ut en midtstopper for Garner i kamper mot svakere motstand hvor det er forventet at vi styrer kampene.

Spørsmålet er hvordan man ser for seg å benytte Pogba/Bruno. For Pogba vil en slik løsning kunne være helt ideell, men hva med Bruno? Jeg tror ikke disse to er en særlig god match sammen som indreløpere. Jeg tror en god løsning kunne vært å dyttet Bruno enda høyere i banen som en slags falsk nier. Litt ala Firmino eller til og med KdB i enkelte oppgjør.

Jeg tror ikke en slik rolle ville hemmet Bruno i det hele tatt sammenlignet med rollen han har hatt i dag. For det første spiller han på svært høy risiko og har god målteft. For det andre er han vår beste spiller i presspillet. Det er en uvurderlig egenskap sentralt, høyt i banen. Det er ikke tilfeldig at Firmino er bankers på Liverpool selv om han lager litt lite mål. Jeg tror også det vil være nyttig å ha en såpass vokal, rutinert spiller mellom Rashford/Greenwood og Sancho. En lederskikkelse som jager de litt. Dessuten blir Cavani 35 år midt i neste sesong. Han skal åpenbart ikke spille alt av kamper. Det vil også gi et solid alternativ mot slutten av kamper hvor vi trenger mål; bytte Fred/McT med Cavani og trekke Bruno ned på midtbanen.

Et annet poeng er at Bruno kan være et fint alternativ til Pogba (ved skade). Jeg tror også det er et setup som ville passet flere av de yngre spillerne (feks Hannibal).

Det viktigste ankepunktet er at vi med en slik løsning mister et spillpunkt på siste tredjedel. En som kan ta i mot ballen med ryggen til mål. Det kan også tenkes at Bruno vil savne et slik alternativ foran seg i banen. Men det er i grunnen det eneste. Gitt at vi har Rashford/Greenwood på banen mister vi ikke noe gjennombruddskraft fordi vi ikke spiller med en tradisjonell spiss.

Den største (eneste?) bekymringen er at vi kanskje mister Pogba…

4
3 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

HaterNyeVGD

Er det å miste Pogba en bekymring? Ikke for min del, selv om jeg tror han vil bidra veldig mye i denne sesongen, uten å dermed rettferdiggjøre lønna si.

For meg er Pogba en fisk på land. Han mangler snerten til å spille i en midtbane for å demme opp bakover. Og han mangler snerten til å spille i en tier-rolle. Enig at 433 kan funke uten Pogba, men jeg tror ikke Solskjær har midtbanen til å spille slik.

Fred er god bak ballen mens Bruno kan spille foran ballen. Da mangler man fortsatt en playmaker. En spiller som Verratti hadde vært ideell. Scott McT er langt unna og Pogba mangler motor.

1

TheBelfastBoy

Er det å miste Pogba en bekymring?

Han er en unik spiller og spillertype i troppen. I tillegg vil det være litt kjipt å miste han dersom vi endelig legger om til 433. En formasjon som virker å passe han svært bra. Jeg er heller ikke enig i at han mangler motor. Stort sett veldig bra i presspillet.

1

Lignende temaer

Bilde

Fotball - Norsk

Fotball - Norsk

Bilde

Fotball - Premier League

Fotball - Premier League

Bilde

Fotball - Internasjonal

Fotball - Internasjonal

Bilde

Fotball - Spill

Fotball - Spill

Laster...