Mat og Drikke
Tartar kjøtt
Har fortsatt ikke prøvd Tartar Kjøtt selv om jeg har lovet meg selv det lenge. Noen som har noen erfaringer med denne matretten?
Har fortsatt ikke prøvd Tartar Kjøtt selv om jeg har lovet meg selv det lenge. Noen som har noen erfaringer med denne matretten?
Ligay skrev: Form FERSK karbonadedeig til passende str. og form en liten nedsenking i midten hvor du legger en eggeplomme.
************************** Nei Nei Nei, Man bruker IKKE karbonadedeig, eller noe annet kvernet kjøtt til Tartar. Kjøttet skal skrapes, og det skal være RENT kjøtt, altså ikke noe fett der i gården. Når du skaraper kjøttet selv har du også (bortimot) full kontroll med bakterier og sånne små venner.
Men ellers så har du jo rett angående garnityrer til. Tartar er godt en gang iblant, men jeg må innrømme at JEG dropper eggeplommen.
Kjøp et stykke biff. Du kan gjerne dyppe kjøttet i sprit for å drepe flest mulig bakterier (if any). Husk at bakteriene befinner seg kun på kjøttets ytterflater. Om du bruker karbonadedeig har flaten blitt malt opp og bakteriene har blitt blandet INN i kjøttet. Det vil du ikke med mindre du skal gjennomsteike kjøttet. Om du dypper kjøttet i whisky eller cognac gir det bare litt ekstra smak---- Nam!
Legg så kjøttet på en ren fjøl, og skrap kjøttet.
Serveres med klassisk tartartilbehør (rødløk i ringer, eggeplomme, kapers, tartarsaus osv)
*Gnafs gnafs*
sentry3 skrev: "Tartarsaus???"
Ja - olje, eddik og egg (eller mayo). Pluss finhakkede ingredienser etter eget ønske. Kapers er populært, har jeg merket meg.
"Dette er reisen til Kina, gutt, det er klart du skal til Kina, bare synd at det vil ta adskillige måneder å komme dit"
sentry3 skrev: "Ja, jeg vet hva tartarsaus er. Det er vel det som på godt norsk kalles remulade? Og jeg har aldri fått det servert til biff tartar."
Det er ikke så rart du ikke har fått remulade til tartar. Det smaker neppe godt.
Jeg skulle kanskje ha presisert det, men olje, eddik og egg/mayo er basisen. Det finnes sikkert hundre oppskrifter på "sauce tartare", jeg har vel vært borti en fem-seks varianter.
Jeg er ikke begeistret for tartarbiff, men jeg spiser det når jeg må. Og det har da vært saus til ved samtlige anledninger: Noen med hvitvin i, noen med løk/chili, noen med kapers (som sagt), noen medmer eksotyiske ingredienser. Og det har ikke smakt som remulade i det hele tatt, det har tussi helt rett i.
"Dette er reisen til Kina, gutt, det er klart du skal til Kina, bare synd at det vil ta adskillige måneder å komme dit"
Trygve, du som er litt kjent borti Asia traktene.
Jeg skal lage en "film" og trenger en "helt" (her på berget har vi brukt John Cleese, Erik Thorstvedt og Odd Børresen for å ha litt referanse punker til hva jeg mener)
Har de noen "lokale helter" eller noen som de fleste i Malaysia, Indonesia og Kina vil dra kjensel på?
Og tartarsaus og remulade er IKKKKKKEEEE det samme.
•.´¯•.¸¸.•´¯
•.¸ ><(((( º>Tussi
Humrer litt av bakteriehysterien. Kverner du nyinnkjøpt ferskt kjøtt (jeg synes fremdeles en tartar kan være kvernet, har spist den slik på heelt ok restauranter), så skal man ha temmelig skrøpelig immunforsvar for å bli "syk"
Sakset fra nett: Tartarsaus: 1 hardkokt eggeplomme 1 rå eggeplomme 1 ts sitronsaft 1 1/2 dl solsikkeolje 1 ss kapers 4 cornichoner el 1 syltet agurk 3 ss hakket persille 2 ss klippet purre 1 dl creme fraiche salt, nykvernet hvit pepper
Remulade: 1 dl hjemmelaget majones _1 ss små kapers, hakket _1 ss sylteagurker, hakket _1 ts frisk bladpersille, finhakket _1 hardkokt egg, hakket _salt og pepper
Det norske langrennsmiljøet er rystet etter at slovenske Hana Mazi Jamnik (19) omkom i en ulykke på rulleski i Strand kommune.
Britisk langrenn er i krise og trenerne står foreløpig uten jobb kommende vinter. Blant dem er Hans Kristian Stadheim. Nå ber landslagsløper Simen Hegstad Krüger (29) langrennssjefen hente ham til Nor...
Sveriges skistjerne Frida Karlsson (22) skal trene med Tyskland i Torsby – mens svenskene har landslagssamling samme sted.
De polske skihoppkvinnene har fått beskjed fra eget forbund om at de ikke får finansiell støtte dersom de har en BMI høyere enn 21. Det får Maren Lundby (27) til å reagere.
SANDNES (VG) Britenes langrennsprofil Andrew Musgrave (32) står for øyeblikket uten betalte trenere og uten samlingsdøgn med landslaget. Verst av alt: Han får trolig ikke gå alle konkurransene han vil...
LYSEBOTN (VG) Heidi Weng var ikke i nærheten av seieren i sin første konkurranse siden hjernerystelsen i mars. De siste månedene har vært tunge for 31-åringen.
Johannes Høsflot Klæbo (25) står i fare for å miste flere samlinger og sommerkonkurranser.
SØRENGA (VG) Etter nesten tre knalltøffe år inn og ut av langrennssirkuset peker pilene i riktig retning for Ingvild Flugstad Østberg (31). Men de første månedene av sesongen har også bydd på en solid...