Mat og Drikke

gonrol

Tartar kjøtt

Har fortsatt ikke prøvd Tartar Kjøtt selv om jeg har lovet meg selv det lenge. Noen som har noen erfaringer med denne matretten?

1
23 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Form FERSK karbonadedeig til passende str. og form en liten nedsenking i midten hvor du legger en eggeplomme. Strø på etter smak og lyst: syltede rødbeter sylteagurk grovhakket rå rødløk kapers nok salt og pepper

mmm...

1
Ligay Form FERSK karbonadedeig til passende str. og form en liten nedsenking i midten hvor du legger en eggeplomme. Strø på etter smak og lyst: syltede rødbeter sylteagurk grovhakket rå...

Ligay skrev: Form FERSK karbonadedeig til passende str. og form en liten nedsenking i midten hvor du legger en eggeplomme.

************************** Nei Nei Nei, Man bruker IKKE karbonadedeig, eller noe annet kvernet kjøtt til Tartar. Kjøttet skal skrapes, og det skal være RENT kjøtt, altså ikke noe fett der i gården. Når du skaraper kjøttet selv har du også (bortimot) full kontroll med bakterier og sånne små venner.

Men ellers så har du jo rett angående garnityrer til. Tartar er godt en gang iblant, men jeg må innrømme at JEG dropper eggeplommen.

1

Kjøp et stykke biff. Du kan gjerne dyppe kjøttet i sprit for å drepe flest mulig bakterier (if any). Husk at bakteriene befinner seg kun på kjøttets ytterflater. Om du bruker karbonadedeig har flaten blitt malt opp og bakteriene har blitt blandet INN i kjøttet. Det vil du ikke med mindre du skal gjennomsteike kjøttet. Om du dypper kjøttet i whisky eller cognac gir det bare litt ekstra smak---- Nam!

Legg så kjøttet på en ren fjøl, og skrap kjøttet.

Serveres med klassisk tartartilbehør (rødløk i ringer, eggeplomme, kapers, tartarsaus osv)

*Gnafs gnafs*

1
sentry3 Ja, jeg vet hva tartarsaus er. Det er vel det som på godt norsk kalles remulade? Og jeg har aldri fått det servert til biff tartar.

sentry3 skrev: "Ja, jeg vet hva tartarsaus er. Det er vel det som på godt norsk kalles remulade? Og jeg har aldri fått det servert til biff tartar."

Det er ikke så rart du ikke har fått remulade til tartar. Det smaker neppe godt.

Jeg skulle kanskje ha presisert det, men olje, eddik og egg/mayo er basisen. Det finnes sikkert hundre oppskrifter på "sauce tartare", jeg har vel vært borti en fem-seks varianter.

Jeg er ikke begeistret for tartarbiff, men jeg spiser det når jeg må. Og det har da vært saus til ved samtlige anledninger: Noen med hvitvin i, noen med løk/chili, noen med kapers (som sagt), noen medmer eksotyiske ingredienser. Og det har ikke smakt som remulade i det hele tatt, det har tussi helt rett i.

"Dette er reisen til Kina, gutt, det er klart du skal til Kina, bare synd at det vil ta adskillige måneder å komme dit"

1
ToreTrygve Er ikke remulade og tartar sauce det samme? Jeg stemmer med Sentry her, en eventuell forskjell må isåfall være forskjellen mellom norsk og amerikansk majo.

Trygve, du som er litt kjent borti Asia traktene.

Jeg skal lage en "film" og trenger en "helt" (her på berget har vi brukt John Cleese, Erik Thorstvedt og Odd Børresen for å ha litt referanse punker til hva jeg mener)

Har de noen "lokale helter" eller noen som de fleste i Malaysia, Indonesia og Kina vil dra kjensel på?

Og tartarsaus og remulade er IKKKKKKEEEE det samme.

•.´¯•.¸¸.•´¯•.¸ ><(((( º>Tussi

1
ToreTrygve Hva er forskjellen?

Humrer litt av bakteriehysterien. Kverner du nyinnkjøpt ferskt kjøtt (jeg synes fremdeles en tartar kan være kvernet, har spist den slik på heelt ok restauranter), så skal man ha temmelig skrøpelig immunforsvar for å bli "syk"

Sakset fra nett: Tartarsaus: 1 hardkokt eggeplomme 1 rå eggeplomme 1 ts sitronsaft 1 1/2 dl solsikkeolje 1 ss kapers 4 cornichoner el 1 syltet agurk 3 ss hakket persille 2 ss klippet purre 1 dl creme fraiche salt, nykvernet hvit pepper

Remulade: 1 dl hjemmelaget majones _1 ss små kapers, hakket _1 ss sylteagurker, hakket _1 ts frisk bladpersille, finhakket _1 hardkokt egg, hakket _salt og pepper

1
monsanto3 sentry3 skrev: "Ja, jeg vet hva tartarsaus er. Det er vel det som på godt norsk kalles remulade? Og jeg har aldri fått det servert til biff tartar." Det er ikke så rart du ikke har...

Det er ikke umuloig at tartarsaus og "tartar sauce" er to forskjellige ting, og i så fall aksepterer jeg at tartarsaus kan vøre OK til biff tartar.

Og til Tussi: en stand-up komiker veldig mange asiater vil dra kjensel på er en kar som heter Kim Jung Il. Han er rasende festlig!

1
sentry3 Det er ikke umuloig at tartarsaus og "tartar sauce" er to forskjellige ting, og i så fall aksepterer jeg at tartarsaus kan vøre OK til biff tartar. Og til Tussi: en stand-up komike...

hahahahaah

Han har sikker et og annet å si om sikkerhet og hva som skjer med dem som blir sittende igjen etter at man er død, eller lemlestet.....

flere gode forslag?

PS Hvorfor er halve jobben i KL mens jeg må kjøre audit på Fusa? Life stinks altså!!!

•.´¯•.¸¸.•´¯•.¸ ><(((( º>Tussi

1

Lignende innlegg

Vintersport timy3 Publisert

Maren Lundby

Maren Lundby er for tjukk, eller rettere sakt for kraftig. Før ut i verden måtte en skihopper være kraftig og spenstig for å kunne hoppe langt, men etter at denne V-stilen ble til, så er det ikke kraf...
1
0 svar
Laster...