Nye VGD er lansert! Mer informasjon

LA CHOY soyasaus- Igjen - Har noen i kongedømmet.

Har noen i vårt langstrakte land sett La Choy soyasaus i butikkhyllene i det siste? Dette underverket har jeg ikke beskuet på et halvt år minst.

Hvor er det? Vil ha! :-)

Gått ut av produksjon? :-(

Skal snart bestille "ekte frittgående egg" og da må jeg jo ha litt soya til å sprinkle omeletten lett. det skjønner nok alle.

Sist gang jeg så det hadde de det i matbutikken på Oslo City. Tror jeg. Men det må da ha vært et halvt år siden.

Fint om alle har øynene med seg neste gang de må handle inn mat. Sammen kan vi klare dette bare vi har troa!

1
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

EdvMeyer

Anbefaler heller en "Mushroom Soya" av et eller annet merke. F.eks. denne her (som er ganske vanlig): http://www.blazinghotwok.com/images/mushroomsoysauce.jpg

/EdvMeyer

1

jolini

Takk for forslag!

Jeg lurer på hvorfor anbefaler du heller en "Mushroom Soya"? Hva er det med mushroomen som gjør at du synes det smaker bedre enn La Choy?

1

EdvMeyer

jolini skrev: Takk for forslag!

Jeg lurer på hvorfor anbefaler du heller en "Mushroom Soya"? Hva er det med mushroomen som gjør at du synes det smaker bedre enn La Choy? _________________

Svar fra EdvMeyer: Jeg liker "Mushroom Soy" fordi jeg syns den er er "rundere", rikere på smak og salt på "en litt annen måte". Kjøp en og se om du liker den! Prøv å få tak i "Mushroom Soy" laget av shitake-sopp - den er best!

I likhet med viner finnes det et hav av soja-sauser med ulike smaker og av forskjellige kvaliteter. De mest innarbeidede soja-sausene her i Vesten virker å være Kikkomann, og nettopp; La Choy. Mange, spesielt japanerne, mener at La Choy faktisk ikke kan betegnes som en ekte soja-saus da den utelukkende er kjemisk fremstilt og ikke naturlig brygget (naturally brewed) av soja-bønner og lagret i flere måneder (som faktisk f.eks. Kikkoman er). http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A37010-2004Sep20.html

For en tid tilbake leste jeg en test av soja-sauser og der fikk La Choy bånn-plassering. Jeg tror det var Cook´s Illustrated som gjorde testen, men jeg har foreløpig ikke funnet den igjen - skal søke litt mer og se om jeg finner den...

Visste du forresten av La Choy er laget i USA? http://en.wikipedia.org/wiki/La\_Choy

/EdvMeyer

1

tikk

Dersom du besøker en invandrerbutikk vil du finne mange sorter soyasaus som er mye bedre enn La Choy og dertil billigere.

1

lassvold

de selger den på amazon, men jeg har aldri gått til det skrittet å bestillt, selv om jeg savner den soya sausen noe jævli. Noen som har en invandrer butikk soya saus og anbefale, og som ikke smaker type kokkoman?

1

jolini

lassvold: hehe, kult, Amazon.. hadde aldri falt meg inn. Takk!

Mine komplimenter til din smak når det gjelder soyasaus! Skjønner ikke hva disse kikkomanfolka tenker på. -Og hvordan kan det merket ha blitt så utbredt? Jeg mistenker miserable mafiametoder.

Jeg går slettes ikke av veien for å ty til Amazonimport for å støtte La Choy og meg selv! - Alle: I første omgang håper jeg jo å finne La Choy her til lands så vær snill å hold utkikk alle sammen! Minner om at det er flere enn meg som har savnet dette underverksmerket tidligere også så i sympati for alle La Choy savnende så gjelder "Jakten på La Choy" framleis for hele landet.

Ærbødigst

1

jolini

tikk: Takk for forslag. Hvilken soyasaus mener du er bedre enn La Choy? Har vanskelig for å tro at det finnes noe bedre, men hvis jeg ikke finner La Choy her til lands så lyt man prøve noko anna.

1

malacay3

De har hatt den tidligere i Viet Thai mat. Den butikken som lå ved siden av Oslo city, men som nå har flyttet til Dronningensgate. Stikk innom der.

Malacay

1

jolini

Hjertlig! :-)

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...