Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det vanligste er vel å servere kaffe og konjakk etter en større middag. I alle fall gjør jeg vanligvis det. Men i det siste har jeg oppdaget at det er vel så godt med en søt likør. Jeg tenker IKKE på Baileys og lignende kremlikører. Men type Drambuie og St Hallvard Likør - disse har jo 40 prosent alkohol og renser opp litt på samme måte som konjakk. Når man har en søt likør av denne typen, så kan dette i en del tilfeller erstatte en dessert. I dag har jeg St Hallvar Likør og kaffe i stedet for dessert. Skal huske på å kjøpe en liter Drambuie neste gang jeg er ute og reiser.

Noen andre som har sansen for disse? Har hørt at likøren St Sunniva skal være meget bra, noen som har testet denne?

1
11 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

remington07

St.Hallvard er ok, men kommer ikke opp mot orginalen D.O.M Benedictine- med en ettersmak, fylde som får den norske kopien til å blekne.

Og skal det være likør etter kaffen må det være av de klassiske, prøv Xantee, med is, foretrekker alle likører god å kald , knust is eller etter en natt i fryseren demper man den intense søtsmaken.

Er likøren romtemperert så heller jeg den i kaffen, og favorittene blir da;

Dom

Drambuie

Kaluha

Tia Maria

1

baldviking

Jeg liker Pisang Abon. Det er kanskje den skjærende grønnfarven jeg faller for? ;-) St Halvard er gammel og god og slett ikke ille den heller.

1

rosmebraad

Det vanligste er vel å servere kaffe og konjakk etter en større middag. I alle fall gjør jeg vanligvis det. Men i det siste har jeg oppdaget at det er vel så godt med en søt likør

Drambuie er jo fin ja, syns at den er god alene, kanskje det blir litt mye søtt om man har is til dessert, og både Drambuie og sjokolade til kaffen?

Jeg var på polet i dag og så at (den store flasken av) Drambuie var kommet i ny logo!

http://www.drambuie.com/age_verification

1

Freitas

DrSchwei skrev: "Når man har en søt likør av denne typen, så kan dette i en del tilfeller erstatte en dessert"

Det kan også brukes i en dessert. En enkel variant er f.eks. pistasjis, revne mokkabønner og en god slant Drambuie. Iskremen, hvilken sjokolade og hvilken søte likør man vil ha kan selvfølgelig varieres i hytt og pine, veldig mye vil bli knallgodt.

1

absint

Hvis du liker Drambuie burde du prøve Seve D'or. Det er en norsk brandylikør. Knallgod! Før drakk jeg Drambuie, men etter at jeg smakte denne, kjøper jeg kun den. Alle som har fått den, liker den.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...