Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Nå har jeg traktet meg en god FF, hjemme igjen etter besøk hos healer. Fikk dere kaffen i halsen nå? :-)) Jeg kjenner den gode energien fra hendene hennes fremdeles. Mange gode råd, og god energi. Kan man forlange noe mere da? Det måtte i så fall være en cognac til kaffen, men den får vente til i kveld.

2
33k kommentarer

sentry4

Da er det kanskje på tide å nevne at det er forskjell på grill og barbeque. I alle fall på disse kanter. Grill er det vi vanligvis ser i Norge - gass eller trekull, og man steker vanligvis over relativt høy varme - direkte eller indirekte.

Barbeque er noe helt annet. Lavere varme (typisk 110-120 grader C) og vanligvis trekull sammen med litt ved for å få røyk. (Noen bruker «automatisk» pellet-grill, men det er ikke regnet som the real deal men heller noe for byfolk). Jeg brukte 7 timer på baby back ribs - en brisket tar fort 12-16 timer, alt etter størrelse. God Barbeque får et lag av det man kaller «bark», som er en skorpe med masse røyk- og kryddersmak. Selve prosessen er en vitenskap i seg selv, med sprøyting med eplesidereddik eller eplesaft eller vann og tilsetting av brunt sukker og kanskje mer krydder og smør og innpakking i folie eller papir en del av steketiden. Det er ikke uten grunn at det arrangeres konkurranser i Barbeque!

1

fargerik

Stor forskjell, ja. Dette er ikke hverdagskost i Norge. Jeg kjenner ingen som driver med det, og har heller aldri vært med på noe sånt.

Men vi fikk innviet tønnegrillen i går likevel, for regnet endret program og kom i dag morges i stedet.

Funket greit. Best med grillbriketter siden de gløder lengre enn vanlig grillkull.

Ikke noe avanserte greier. Grillspyd, marinerte benfrie grisedingser, kyllingklubber, ostegrill og slikt, selvfølgelig med potetsalat og grønn salat. Thai-suppe som det lille ekstra. Hjemmelaget iskrem og durian og noen importerte hermetiserte asia-frukter til dessert.

1

ynnory

Barbeque er noe helt annet. Lavere varme (typisk 110-120 grader C) og vanligvis trekull sammen med litt ved for å få røyk. (Noen bruker «automatisk» pellet-grill, men det er ikke regnet som the real deal men heller noe for byfolk). Jeg brukte 7 timer på baby back ribs - en brisket tar fort 12-16 timer, alt etter størrelse. God Barbeque får et lag av det man kaller «bark», som er en skorpe med masse røyk- og kryddersmak. Selve prosessen er en vitenskap i seg selv, med sprøyting med eplesidereddik eller eplesaft eller vann og tilsetting av brunt sukker og kanskje mer krydder og smør og innpakking i folie eller papir en del av steketiden. Det er ikke uten grunn at det arrangeres konkurranser i Barbeque!

Er vel ikke dette de fleste hobbygrillere bedriver..

Nei, gi ,eg det gode og gammeldagse bål. Vet at det ikke er tillatt med bålbrenning i tidsrommet mellom 15. 1pril og 15. september. Bålforbud har jeg alltid neglisjert. Så langt ikke et eneste lite tre brent ned.

1

sentry4

Er vel ikke dette de fleste hobbygrillere bedriver..

Hehe. Det er relativt populært i store deler av USA, særlig nå som pellet-grillene for alvor har blitt populære slik at selv late sofagriser kan lage en slags barbeque der man klasker et kjøttstykke (som er kjøpt ferdig krydret og ferdig marinert) på grillen og det meste av prosessen deretter styres via en app på telefonen. Jeg har forøvrig bestemt meg for at jeg aldri skal eie en kjøkkeninnretning som skal eller kan styres fra en smarttelefon, men det er en annen diskusjon.

Og til Ynnory: bålforbud skal og bør respekteres! Jeg har null forståelse for dem som føler seg hevet over denslags.

2

KingKongHalvor

Bålforbud har jeg alltid neglisjert. Så langt ikke et eneste lite tre brent ned.

Det høres jo direkte idiotisk ut. Håper ikke altfor mange følger ditt eksempel.

1

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...