Mat og Drikke

xnn3882

Hvalkjøtt holdbarhet etter opptining

Kjøpte frossen hvalkjøtt på tilbud i dag. 2 kg for 99 kr. I esken ligger det 4 stykkr kjøtt på ca 500g. 500g er kanskje litt mye til en middag selv for en storspiser som meg. Så tenkte å dele opp i to etter den er tint. Hvor lenge holder kjøttet seg i kjøleskap etter opptining? Går 2-3 dager bra? Jeg hater å spise det samme til middag hver dag.

1
9 svar

Hvalkjøtt er antagelig det kjøttet som holder seg best i kjøleskap. Ville anta at det ihvertfall kan ligge 10-12 dager på kjøl uten at det er fare på ferde. Grunnen til dette er at hvalkjøtt er det magreste og sunneste kjøtt man kan trykke i seg.

1
villevika Hvalkjøtt er antagelig det kjøttet som holder seg best i kjøleskap. Ville anta at det ihvertfall kan ligge 10-12 dager på kjøl uten at det er fare på ferde. Grunnen til dette er at...

Hm, jeg ville ikke latt hvalkjøtt som har vært frossen ligge mer enn to-tre døgn i kjøleskap. Selv om det er magert er det utsatt for transmak. Har selv opplevd transmak på kjøtt etter at det først har blitt ørlite opptint i kantene, og så deretter frosset igjen.

1

Har ikke opplevd transmak enda. Har noe kjøtt igjen som jeg tok opp på onsdag. Spiste av det i dag, ingen transmak. Håper det holder seg til onsdag.

Trenger jeg å gjennomsteke kjøttet? Det har veldig lett for å bli tørt og seigt merker jeg, så prøver å unngå å steke det for mye. Er vel ikke farlig å spise rått hvalkjøtt?

1
xnn3882 Har ikke opplevd transmak enda. Har noe kjøtt igjen som jeg tok opp på onsdag. Spiste av det i dag, ingen transmak. Håper det holder seg til onsdag. Trenger jeg å gjennomsteke kjøt...

Trenger jeg å gjennomsteke kjøttet? Det har veldig lett for å bli tørt og seigt merker jeg, så prøver å unngå å steke det for mye. Er vel ikke farlig å spise rått hvalkjøtt?

Definitift ikke ! Hvalkjøtt er meget godt rått i fine skiver.

Jeg steker hvalbiffen mindre enn vanlig biff. Helst skal den i midten bare være såvidt varm !

Ellers anbefaler jeg gillpanne om du har, den tåler litt "juling".

1

Jeg kjøpte tørket hvalkjøtt i Lofoten i sommer. Det ligger nå i kjøleskapet; det var et øyeblikks innskytelse og ingen tanke bak...

Har noen en god idé til tilbehør?

1

Transmaken kommer vel av omega 3 som blir harskt? Omega 3 harskner jo fort, og så vidt jeg vet, er dette da blitt transfett og ikke sunt i det hele tatt.

Men hvalbiff er veldig godt. Lenge siden jeg har spist det...

1

Lignende innlegg

Laster...