Mat og Drikke

DrSchwei

Krabbe

Krabbesesongen er her. Duverden, ded er godt! Rangerer egentlig en god krabbe over hummer i smak, selv om det er mer fest med hummer. Selsvsagt.

Naturell er krabbe utmerket. Er det noen som har tips til andre retter? Har hørt at man kan blande to at høstens beste råvarer - kantareller og krabber, f.eks. til en pastarett. Noen som har testet dette?

1
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Skal du høre noe rart? Vi er vandt med å ha kokte poteter til krabben.

GÅr den på fjellet i midten av September?

1
Gudfaren Skal du høre noe rart? Vi er vandt med å ha kokte poteter til krabben. GÅr den på fjellet i midten av September?

Poteter - høres ut som en tradisjon fra områder der man kunne spise krabbe til middag i sesongen... Det er jo veldlig mye krabbe når det først er krabbe.. :-)

Tror jeg skal prøve meg på en liten forrett med chili og mango i dag. Uansett: Det blir krabbe også i dag. Det er for godt til å la være å spise.

1

Jeg syns krabbe er best naturell med loff og majones. Og da snakker jeg nykokt krabbe.

God middag til schwei:-)

1

Jeg er finspist, og spiser kun det som er i klørne. Loff og øl.

I Thailand spiser vi landkrabber, bitte små, som frityrstekes som de er med skall, og nebb og klør, og knaskes hele. På samme måte som med larver og gresshopper. Rett i gryta, knask knask :-) Paven er vel så liten at det ikke betyr noe fra eller til.

1

Små strandkrabber er veldig populært som supppebasis på restauranter. Spiste dette på Ylajali. Det smakte kraftig av krabbeskall/gørr. Synes det er godt, om enn kraftig. Men det var ikke alle som like dette av de som spise.

1

Naturell krabbe på loff er det jeg liker best. Helst en miks av huset og klørne. Fantastisk godt. Har prøvd ulike varianter med krabbe, lun krabbe og varm krabbe. Jeg faller tilbake på den "vanlige" måten å spise på, naturell.

Men har noen ei god oppskrift så kom med den. Har lett etter andre måter å bruke krabben på som rettferdiggjør det gode produktet, men foreløpig har det vært lite hell.

1

I Thailand får man ofte grillet krabbe. Kunne kanskje vært noe å prøve her?

1
DrSchwei Poteter - høres ut som en tradisjon fra områder der man kunne spise krabbe til middag i sesongen... Det er jo veldlig mye krabbe når det først er krabbe.. :-) Tror jeg skal prøve m...

Poteter - høres ut som en tradisjon fra områder der man kunne spise krabbe til middag i sesongen... Det er jo veldlig mye krabbe når det først er krabbe.. :-)

Ja. Om sommeren hadde vi alltid ute krabbeteiner og tok på fjellet. Hadde alltid krabbe tilgjengelig og kokte en del om gangen. Så da hadde vi det som middag. Knalldeilig.

1

Laget en litt artig forrett med med krabbemat, litt avocado, mangoterninger med finakka sjalottløk, cili og senitron - litt rista brød til. Utmerket og passe fancy for en kveld i heimen.

1

Er det noen som har tips til andre retter?

Stir fried chili crab; sterk og fantastisk. Og du, Schwei finner den helt sikkert oppskriften i en av dine mange kokebøker;-))

2

Ikke bry deg om varianter, DrSchwei, krabbe smaker best når den er kokt i sjø, og kan ikke måle seg med noen andre skalldyr da, synes jeg.

Forrige helg var jeg på kysten av Sør-Trøndelag, og hadde bestilt bord til det som var annonsert som "Havets festbord". De hadde ikke krabbe! Jeg ble fryktelig skuffet, så skuffet at jeg fikk brålyst til å gå igjen.

Jo da, de hadde fantastisk god sjøkreps, laks, nydelige blåskjell og reker var det også, men jeg skulle så fryktelig gjerne hatt en krabbe.

Jeg får vel forsøke igjen neste år.

1
Marchionni Hvor kjøper dere krabbe, og kjøper dere den levende?

Kjøper krabbeskjell. Koster 45 kroner nå, jevnt over. Men det er passe til et bra måltid - fredagskvelds etc.

I fjor en gang hadde de ikke flere krabbeskjell igjen, så kjøpte to hele krabber i stedet en fredag ettermiddag. Stakk så på puben og drakk 5-6 øl i mellomtiden. Da var det ganske kjipt å komme hjem med hele krabber - skrubbsulten.

Krabbelag er jo kjekt, men har ikke tilgang på ferske krabber og orker ikke å ha kokelukt og skall utover i byleiligheten.

1
DrSchwei Kjøper krabbeskjell. Koster 45 kroner nå, jevnt over. Men det er passe til et bra måltid - fredagskvelds etc. I fjor en gang hadde de ikke flere krabbeskjell igjen, så kjøpte to he...

Krabbelag er jo kjekt, men har ikke tilgang på ferske krabber og orker ikke å ha kokelukt og skall utover i byleiligheten.

Krabbelag er herlig! I markedet for båt for å kunne sette teiner nå. Stas med krabbelag med hundre nykokte krabber. Må kokes utendørs. Mye salt og litt sukker i kokevannet.

1

Har kokt krabbe 2 ganger i høst, fantastisk mat. Ved begge anledningene kom de vanlige spørsmålene opp:

- hvor lenge skal egentlig krabben koke?

- hva er egentlig best av krabbe og hummer?

(Fasit: 15-20 minutter med en spiseskje sukker i vannet, ikke en halvtime eller enda lengre som noen mener. Krabbe slår forøvrig hummer 7 dager i uken :-)

1
Melvins Har kokt krabbe 2 ganger i høst, fantastisk mat. Ved begge anledningene kom de vanlige spørsmålene opp: - hvor lenge skal egentlig krabben koke? - hva er egentlig best av krabbe og...

Krabbe slår forøvrig hummer 7 dager i uken

Passer meg utmerket at mange mener dette. Krabbe er det masse av, bare å kaste en teine i vannet og dra opp 20 stykker. 17 minutter, 5 spiseskjer salt og 1 spiseskje sukker er min fasit.

Sjøkreps spiste jeg for 2 uker siden, det er omtrent like godt som hummer, men tungt å fiske selv, den var fisket på 120 meters dyp.

1
Forfun [sitat…] Passer meg utmerket at mange mener dette. Krabbe er det masse av, bare å kaste en teine i vannet og dra opp 20 stykker. 17 minutter, 5 spiseskjer salt og 1 spiseskje sukke...

Sjøkreps spiste jeg for 2 uker siden, det er omtrent like godt som hummer, men tungt å fiske selv, den var fisket på 120 meters dyp.

Har ikke fått en sjøkreps i hele mitt liv, og det er en av mine små drømmer. Leste en gang Arne Brimi si at sjøkreps fra Sognefjorden er de beste du får i hele verden, så har begynt å innynde meg med noen jeg kjenner som har hytte der oppe :-)

1
Melvins [sitat…] Har ikke fått en sjøkreps i hele mitt liv, og det er en av mine små drømmer. Leste en gang Arne Brimi si at sjøkreps fra Sognefjorden er de beste du får i hele verden, så...

Har ikke fått en sjøkreps i hele mitt liv

Flat leirbunn mellom 100 og 200 meters dyp. Var standard teiner vi brukte, husker ikke hvor stor "nødutgangen" var. vi hadde koblet 6 teiner sammen, så helt avhengig av vinsj. Problemet er at samme område er bra for tråling, så en må regne med litt svinn på utstyr.

Edit, du liker krabbe bedre enn hummer, da kan du fortsette å spise krabbe. Smaken av skjøkreps og hummer er ganske lik.

1

Lignende innlegg

Laster...