Mat og Drikke

DrSchwei

Kavring

Er det noen som husker kavring?

Det var tørre greier! Ok knust med surmelk over.

Men til formiddagssmat med brunost? Ble mye tørrhoste rundt bordet da.

1
25 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er det noen som husker kavring?

JEG husker.. haha..

Mener å huske at jeg knuste de opp i småbiter, med melk og syltetøy. Svupp ner i magan som frokostblanding.. :)

Gamledager as!

1

Hvor ble det av sursilda som lå i et spann bak disken ? Herremåltid sammen med kokte poteter og godt smør....

1

Når man først er i gang med mimring, så er Banos og Sunda to gode gamle venner...

Trur de fortsatt er tilsalgs. Glemmer å sjekke når jeg er på butikken.

1

Er det noen som husker kavring?

Vi hadde kavring og surmelk til middag ofte de varme sommerdagene (og ALLE sommerdager var varme på den tiden!) på - 70 tallet! :)

Og så husker jeg fars hønsefrikasse på søndagene...

Med mor, far, 5 unger og mormor og morfar i huset ( i 4 - roms leilighet) måtte matbudsjettet strekkes til det ytterste.

Og høns var billig! Alikevel husker jeg det som luksusmiddager der vi alle satt rundt bordet og spiste det far hadde lagt så mye kjærlighet i.

Barndomsminner...

1

Kavring med kefir er en delikatesse! Får ett kick et par ganger i året, hvor det blir inntatt som frokost i en ukes tid.

1

Spiste det faktisk i sommer med ost på som et liten snacks hos svigers. Var faktisk ganske godt

1

Er det noen som husker kavring?

Ikke bare husker jeg, men har alltid kavring i huset. Nam!

1

Kavringer og surmelk var en av min fars favoritt-desserter, så da jeg var hjemme i Norge i forbindelse med begravelsen passet vi på å ha dette på menyen et par ganger. Sånn for ordens skyld.

1

Sannelig, det var overraskende at dette produktet fortsatt brukes en del. Men slik er det alltid med ting som en selv og de kjøkkene man frekventerer av og til har sluttet å bruke den slags, av forskjellige grunner.

1

Svenskene har jo noe som kalles skorpor, de er gode med smør og ost.

Det er plass til mye smør også, sikkert derfor de smaker så godt-

1

Er det noen som husker kavring?

Har kavring i huset med ujevne mellomrom ennå. Spiser de med smør på, og sågar ungene synes dette er helt ok (men ikke mer).

Varianten med surmelk på var flatbrød i min oppvekst, gjerne med sukker på. Kalte det "Soppe" og tror det var en sunnmørsk tradisjon. Memories memories :-)

1

Men til formiddagssmat med brunost? Ble mye tørrhoste rundt bordet da.

Vet om noen som spiser kavring med maltekstrakt på. Jeg tviler på at det er særlig godt.

1
Melvins [sitat…] Har kavring i huset med ujevne mellomrom ennå. Spiser de med smør på, og sågar ungene synes dette er helt ok (men ikke mer). Varianten med surmelk på var flatbrød i min op...

Varianten med surmelk på var flatbrød i min oppvekst, gjerne med sukker på. Kalte det "Soppe" og tror det var en sunnmørsk tradisjon. Memories memories :-)

I mitt område (Sørtrøndelag rundt Tr.heim) het akkurat dette "sold"

(Flatbrødsold)

1

Hvis kavringene ikke har ligget i surmelk før inntak, har man følelsen av at en kniv rasper opp både gane og gomme:-)

"Skånnråkk", som min mor sa... Kavring var kanskje ikke helt fiiint:-)

1

De fine ble jo kalt "sukkerkavring" der jeg kommer fra.

1

Er det noen som husker kavring?

Kavring var klassikar til frukost før, men har vorte dårlig med det dei siste åra. Men godt er det i alle fall!

1

Lignende innlegg

Laster...