Mat og Drikke

xnn3882

Fårikålkjøtt

Utvalget er stort. Både i frysedisken og ferskvaredisken. Mange forskjellige leverandører og store prisforskjeller. Er det stor forskjell på kjøttet? Hadde fårikål for et par uker siden. Kjøpte da det billigste jeg fant i frysedisken til 30 kr/kg. Det var av sau. Ble godt. Er det noen grunn til å velge det dyreste kjøttet til over 100 kr/kg?

Ble ikke fårikål denne helgen, men må nok ha det neste helg. Jeg bare elsker det.

1
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

jeg spiser ikke så mye sau, men om en vet hva en vill ha å posene/innpakningen er gjenomsiktig så sier jo synet av kjøttet som regel det meste... Er lite glad i fårikål, bruker eta det en gang i året å da setter jeg pris på att det er kjøtt der, ikke bare fett,ben og brusk, må jo ha noe fett for smaken men alt med måte :-) er derimot veldig glad i fleskikål. Fleste vill vel ha lam i fårikålen, men utfra hva du skriver så tror jeg att jeg ville testa ett litt dyrere kjøtt å testa,ikke nødvendigvis det dyreste heller... Å det jeg liker må jo ikke du like så om du skall lage til deg sjøl eller di andre som spiser er enige med deg, hvorfor bruke over 70,- ekstra per kg om du er mer en fornøgd med det du har kjøpt forige gang :-) Kjøper nesten bare billig kjøtt og det er sjelden jeg blir skuffa og det er derfor jeg er skeptisk når det ikke går å se kjøttet igjennom inpakningen, gjelder egentlig det meste jeg kjøper...vill vite så mye som mulig før jeg betaler... men kålen har jo litt å si den å mener jeg, må jo væra fin i fargen å passelig sprø... men fårikål er vell noe alle har menig om, så du får sikkert en del svar utover dagen med mer direkte meninger :-) er det ikke nasjonalretten å tro?... skjønner ikke helt hvorfor.....men jeg skjønner ikke alt heller............................heldigvis.........

1

Personlig FÅREtrekker jeg sau. Både som fårikål og pinnekjøtt. Men det kommer vel an på om hvor godt man liker sausmaken.

1

Det er forskjell på Lam og Sau. Sau er alltid billigere og smaker "strammere" Lam er mørere og bedre kjøtt enn sau.

1

Jeg sper på med lam for å få mye kjøtt. Men må ha masse sau og fett for smakens skyld. Ummmm...jeg bare elsker det! Jeg eter meg bevisstløs tre dager i strekk!

2

Det har nok mer med følelse av at det skal være "best" og "ferskt" når noen velger det ferske fra kjøttdisken. Men som flere skriver, lam smaker mindre enn sau, og ofte er det som tilbys av fårikålkjøtt ganske små lam, som ofte har for lite fett - dermed gir det lite godsmak.

Uten at jeg er noen kjempestor fan av fårikål (godt 1-2 ganger i året) så foretrekker jeg å blande ca halvparten sau og halvparten lam. Da kjøper jeg begge deler i frysedisken.

Jeg har i grunnen vært mindre fornøyd når jeg har brukt ferskt kjøtt solgt som "fårikålkjøtt".

1
DrSchwei Det har nok mer med følelse av at det skal være "best" og "ferskt" når noen velger det ferske fra kjøttdisken. Men som flere skriver, lam smaker mindre enn sau, og ofte er det som...

Uten at jeg er noen kjempestor fan av fårikål (godt 1-2 ganger i året) så foretrekker jeg å blande ca halvparten sau og halvparten lam. Da kjøper jeg begge deler i frysedisken.

Alternativ kan man jo blande inn noe råull fra et sauebeite.

1

Er det stor forskjell på kjøttet? Hadde fårikål for et par uker siden. Kjøpte da det billigste jeg fant i frysedisken til 30 kr/kg.

I fjor lagde jeg fårikål av sau fra frysedisken (det var tidlig høst). Det ble ikke godt, så den tabben skal ikke gjenta seg. Jeg tror det var av merket First Prise - kjøpt på Kiwi.

Om jeg i det hele tatt skal lage denne retten igjen, så blir det ferskt kjøtt (fra sau eller lam). Og helst skiver av låret. Akkurat som mor lagde.

1

Lignende innlegg

Laster...