Mat og Drikke

torestre

Tom Ka Gai

Har akkurat kommet tilbake fra Thailand. Har aldri hatt sansen for utenlandsk mat. Veldig tradisjonell når det gjelder mat. Min idea av å være eksotisk er som regel å ha hvitløk på svinesteken eller kanskje til og med spise sør europeisk mat...

Ikke det at jeg ikke har smakt utenlandsk mat før. Det har liksom aldri falt i smak.

Nå lager jeg Tom Ka Gai til min kone. En suppe jeg smakte i Thailand. Til min store overaskelse var det flere thairetter som jeg hadde sansen for. Spennende. Har liksom oppdaget en helt ny verden.

1
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Så hyggelig at du er blitt inspirert:-) Da jeg laget suppen, la jeg ikke merke til at det sto i oppskriften at korianderen skal oppi gryta helt til slutt, og at suppa ikke skal koke etter at korianderen er hatt i.

Man lærer

1
gourmande Så hyggelig at du er blitt inspirert:-) Da jeg laget suppen, la jeg ikke merke til at det sto i oppskriften at korianderen skal oppi gryta helt til slutt, og at suppa ikke skal kok...

Gjelder for de fleste friske urter, de tåler ikke mye koking før smaken bare fordamper.

Tom Kha Gai er en skikkelig klassiker som jeg ikke har laget på altfor lang tid, får bli en gang nå i høst, passer jo bra med en varmende suppe i hustrig høstvær.

1
gourmande [sitat…] Sant nok, men f.eks. til suppekraft gjelder det å ha krydderkvasten med helt fra starten, slik at den gir fra seg masse smak i kraften.

Gjelder seff ikke alle friske urter, mest de sarte, som feks basilikum og koriander.

Timian og rosmarin derimot er mer hardføre.

Men hvilke urter bruker du i supper da? Selv så bruker jeg ting som bladpersille, purre (det grønne), løpstikke ol., men dette er jo ikke urter da.

1

Tom Kha Gai er en god suppe ja. Første gang jeg laget det ble jeg skikkelig overrasket, for det smakte jo akkurat som på restaurant. Ikke var suppa spesielt vanskelig å lage, heller. Reaksjonen blir vel gjerne slik når man for første gang bruker eksotiske råvarer som limeblader, sitrongress og kokosmelk.

("Eksotisk" er alt man må i innvandrersjappa for å få tak i.)

1
KingKongHalvor Gjelder seff ikke alle friske urter, mest de sarte, som feks basilikum og koriander. Timian og rosmarin derimot er mer hardføre. Men hvilke urter bruker du i supper da? Selv så bru...

Men hvilke urter bruker du i supper da?

Det fins ingen regler, men jeg lager en bouquet garni/krydderkvast av persillekvaster, laurbærblad, fersk timian (evt rosmarin, oregano eller salvie), men som regel ikke fler enn tre urter.

Koker dette sammen m/fisk-/skalldyrrester/kraftbein og sammen med purre, gulrøtter, sellerirot og løk. Når kraften er ferdigkokt (2-3 timer med småputring), siler jeg alt dette fra kraften og hiver det. Tilsetter deretter det jeg ønsker å ha i suppen, fisk eller kjøtt, friske grønnsaker, fløte eller hvitvin e.l.

1

Nå lager jeg Tom Ka Gai til min kone. En suppe jeg smakte i Thailand. Til min store overaskelse var det flere thairetter som jeg hadde sansen for. Spennende. Har liksom oppdaget en helt ny verden.

Min absolutte favorittsuppe å lage hjemme. Thaimat generelt er jo både enkelt å lage og smakfullt.

1

Lignende innlegg

Laster...