Mat og Drikke

Stoner

Lammekoteletter

Endelig fikk jeg tak i lammekoteletter igjen. I fjor høst somlet jeg, og rakk bare å få spist det én gang før alt var borte fra hyllene, så i år må det startes tidlig.

I fjor stekte jeg kotelettene og spiste de sammen med en indisk karrirett jeg lagde. I år er planen å spise de på tradisjonelt norsk vis, men jeg aner jo ikke hvordan. Noen forslag på hva lammekoteletter passer best til?

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lammekoteletter, hjemmelaget potetstappe og en chilensk salat. yummy.. Kjøper aldri posesaus, men akkurat provence lammesaus fra toro synes jeg er ok å bruke

1

For det første: Det er greit å la de ligge på kjøkkenbenken over natta, gjerne marinert i litt olje, sammen med hvitøk og timian. Dette hjelper på mørningen.

Synes det er best med tradisjonell grønnsaker som sopp, løk* og gjerne gulrot. Litt mintgele (Baxters) setter en liten spiss til det hele ved servering. Ovnsbakte eller fløtegratinerte poter til.

Det er såpass mye fett på kotelettene og med saftig tilbehør mener jeg saus utenom stekesky er unødvendig. Ja, personlig vil jeg si at saus til ødelegger retten.

Obligatorisk krydder er: Hvitløk, timian, pepper og rosmarin (har man ovnsbakte poteter kan man godt spare rosmarinen til disse)

*jeg pleier å bruke sjalottløk som jeg baker i ovnen sammen med potetene, og så får de en rask oppvarming og litt fett rundt seg i stekepanna etterpå. Løken skal ikke være brunet, men bakt og myk.

1
DrSchwei For det første: Det er greit å la de ligge på kjøkkenbenken over natta, gjerne marinert i litt olje, sammen med hvitøk og timian. Dette hjelper på mørningen. Synes det er best med...

For det første: Det er greit å la de ligge på kjøkkenbenken over natta, gjerne marinert i litt olje, sammen med hvitøk og timian. Dette hjelper på mørningen.

Marinade, da med en form for syre vil nok mørne kjøttet noe, men bare det ytterste laget. At de blir mørere av å ligge fremme, er nok mer med at de holder en høyere temperatur når de stekes.

Marinadens magi er nok en smule overdrevet, men som smakssetter er den av fineste sort.

1
Shimon [sitat…] Marinade, da med en form for syre vil nok mørne kjøttet noe, men bare det ytterste laget. At de blir mørere av å ligge fremme, er nok mer med at de holder en høyere temper...

Oljen bidrar til å hindre uttørking, og smakene kommer bedre frem, er min erfaring. Rådet om mørning har jeg fått fra en slakter, og jeg bruker den åkkesom, selv om jeg ikke har testet tilstrekkelig mange ganger til at jeg kan trekke noen konklusjoner av det. Uansett skader det ikke, snarere tvert imot.

1

Er det ikke lammekoteletter til salgs hele året?

Doktorn: Hvordan funker det med lammekoteletter i grillpanne?

1
Someone Er det ikke lammekoteletter til salgs hele året? Doktorn: Hvordan funker det med lammekoteletter i grillpanne?

Det selges lammekoteletter hele året, men det er bare nå de er ferske (i betydningen "har ikke vært frosset").

Jeg bruker vanlig steikepanne og grillpanne litt om hverandre - kommer litt an på tilbehør etc.

Grillpanne er veldig bra å bruke til lammekoteletter, fordi man får ekstra "røykeffekt" pga fettet, på den annen side gir ikke grillpanne steikesjy.

Skal man være ekstra fancy kan man jo gi de et halvt minutt på hver side i grillpanne og deretter ta de i steikepanne.

1

Lignende innlegg

Laster...