Mat og Drikke

TURBRA

Lite fisk i fiskekaker..

For mye salt, for lite fisk..

Men det er store forskjeller på fiskekaker, ikke minst med henhold til hvor mye fisk de inneholder. Etter min mening burde det ha gått en minimumsgrense for hvor lite fisk det er lov til å ha i fiskekakene; får at de skal få lov til å kalles fiskekaker.. Det at det er så mye salt i flere produkter er heller ikke bra. Barn tåler jo mindre salt enn voksne så det er enda verre for dem.. Vi nordmenn spiser for lite fisk, og mange regner fiskekaker som en fiskemiddag, men når fiskekakene inneholder så lite fisk får vi i oss et minimum av de sunne fiskeoljene når vi spiser dem.. Ikke er det billig heller..

http://www.dagbladet.no/2011/09/17/tema/helse/bramat/trening/18164914/

1
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva med å lage fiskekakene selv heller? Har man tilgang på foodprocessor tar det ikke lange tiden.

Jeg tror de fleste forstår at dersom man kjøper ferdiglaget så får man som regel også et utblandet produkt. Minimumsgrense for fisk i fiskekaker? Ja takk til fri handel, la heller markedet bestemme - uten mer overformynderi i butikken. Fiskekaker med mer fisk vil komme dersom kundene ønsker det.

1
Gaddget Hva med å lage fiskekakene selv heller? Har man tilgang på foodprocessor tar det ikke lange tiden. Jeg tror de fleste forstår at dersom man kjøper ferdiglaget så får man som regel...

Hva med å lage fiskekakene selv heller? Har man tilgang på foodprocessor tar det ikke lange tiden.

Ja hjemmelagede er jo absolutt best som regel, men det er vel ikke alle som har tid eller ork, eller er så flinke til det, men velger å kjøpe ferdige..

Ja det er jo da fint at det kommer slike artikler så folk får greie på hilken type i dette tilfellet fiskekaker som kommer best ut..

1

men når fiskekakene inneholder så lite fisk får vi i oss et minimum av de sunne fiskeoljene når vi spiser dem.. Ikke er det billig heller..

Riktig! Nå må folk slutte med denne fokuseringen på pris. Man ser det samme på kjøttvarer. Det blir selvsagt billigere ved å tilsette mer vann. Som bonus får man også statens nøkkelhullmerke. Man premieres for å vanne ut maten.

1

Det er mitt inntrykk at utviklingen har gått riktig vei mht ferdigpakkede fiskekaker. Tidligere var disse guftne, rare, gummigaktige og de framstod som helt andre produkter enn hjemmelagde/ferske.

Nå synes jeg mange varianter er helt ok. Synes ikke det er så mye å utsette på prisen heller, når man velger de med mest fisk. Og det står på innholdsfortegnelsen hvor mye fisk som finnes, så det er lett å se.

2

Fiskekaker og fiskepudding som lages på hvitfisk bør inneholde 50% fisk. Men grensen for noen fiskeslag, som hyse, går ved 60%. Da mister de bindeevnen og faller fra hverandre. Resten er gjerne potetmel. De berømte fiskekakene og fiskepuddingen fra Søstrene Hagelin i Bergen er helt uten tilsetningsstoffer og inneholder minimum 55% hyse. De selges varme i disken (herlig), som burger, eller kalde, enten løs fra disken eller i 2kg pakker. Bor du i bergensområdet eller er der på besøk, er en tur innom Søstren Hagelin like obligatorisk som en tur på Fløyen eller Fisketorget.

2
TURBRA [sitat…] Ja hjemmelagede er jo absolutt best som regel, men det er vel ikke alle som har tid eller ork, eller er så flinke til det, men velger å kjøpe ferdige.. Ja det er jo da fin...

men det er vel ikke alle som har tid eller ork

Går vel mer på det siste. Nå finnes det mange typer fiskekaker man kan lage, men den vi lager hos oss er veldig lettvindt og det tar 10 minutter fra vi setter igang til de ligger i panna og steker

1
Gaddget Hva med å lage fiskekakene selv heller? Har man tilgang på foodprocessor tar det ikke lange tiden. Jeg tror de fleste forstår at dersom man kjøper ferdiglaget så får man som regel...

Minimumsgrense for fisk i fiskekaker? Ja takk til fri handel, la heller markedet bestemme - uten mer overformynderi i butikken.

Dette er jo frihandel, det er snakk om å beskytte varkemerket slik at ikke alskens rare greier kan gå under definisjonen "fiskekaker". Jeg er enig i at man må få selge hva man vil, men man kan ikke kalle alt for fiskekaker.

1

Lignende innlegg

Laster...