Mat og Drikke

Objektiva

Hvilke regler opererer mat-butikkene med ?

Har vel lest og hørt dette en gang, men har glemt. De enkelte matforretningene har regler for hvordan de skal agere hvis kunder finner matvareprodukter som har gått ut på dato. Noen som husker hva SPAR, Bunnpris, Ultra, Meny, Coop, KIWI, Rema og andre har for regelverk å forholde seg til ?.

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er vel så vidt jeg vet bare KIWI som har fast praksis på at man får varen gratis eller penger tilsvarende hva den koster, om den ikke er spiselig.

Hos de andre er det vel litt opp til butikken selv. Jeg har f.eks. fått utgått Ridderost til halv pris hos Rema. Han mannen kassa kommenterte at den faktisk var bedre etter dato, noe jeg sa meg enig i, så syntes halv pris var en god deal.

Jeg har observert en dårlig tendens hos den lokale Meny-butikken min. De annonserer med Tilbud, men uten å oppgi at det skyldes datomerkingen. Kjøpte f.eks. den beste type pillede reker, som de hadde masse av, men som var utgått to dager etter salgsdato. Det synes jeg er dårlig gjort - her bør man opplyse årsaken til den lave prisen.

1
DrSchwei Det er vel så vidt jeg vet bare KIWI som har fast praksis på at man får varen gratis eller penger tilsvarende hva den koster, om den ikke er spiselig. Hos de andre er det vel litt...

Jeg har f.eks. fått utgått Ridderost til halv pris hos Rema. Han mannen kassa kommenterte at den faktisk var bedre etter dato, noe jeg sa meg enig i, så syntes halv pris var en god deal.

Det er en god deal det, men egentlig selger de ikke varer som er gått ut på dato. Skulle lage bursdagskake til et av barna, og fant bare marsipanlokk som var gått ut på dato 2 dager før, og det nektet de å selge. Butikksjefen sa at det hadde de ikke lov til.

Om det er lovfestet vet jeg ikke, men synd er det uansett, veldig mye mat som kunne vært solgt etter utgått-dato, men som blir kastet i stedet.

1
KingKongHalvor [sitat…] Det er en god deal det, men egentlig selger de ikke varer som er gått ut på dato. Skulle lage bursdagskake til et av barna, og fant bare marsipanlokk som var gått ut på da...

Skulle lage bursdagskake til et av barna, og fant bare marsipanlokk som var gått ut på dato 2 dager før, og det nektet de å selge

Marsipan har vel "best før dato", så den kan selges etter datoutløp. Noe annet er det med "siste forbruksdag"-datoen. Den er absolutt.

1

Noen som husker hva SPAR, Bunnpris, Ultra, Meny, Coop, KIWI, Rema og andre har for regelverk å forholde seg til ?

Rema og Bunnpris priser ned varene selv.

1

Lignende innlegg

Laster...