Mat og Drikke

Eric_Cantona_7

Når er det greit å begynne og drikke Alkohol ?

Hvor gammel syns du att din sønn/datter MÅ vere for å drikke ?

De fleste begynner vel å mase i 16-17år alderen for å gå ut.

Man må jo tenke litt på hvor moden vedkommende er, personligt ser jeg helst att man ikke begynner å drikke/feste før man er 18, men det er jo ikke til å unngå att dem drikker seg fulle uansett om de får lov eller ikke, så man kan like godt la de gå ut når de nermer seg 18.... Alså rundt 17...

Hva er uansvarligt og hva er ikke når det gjelder å setter grenser når det gjelder alkohol for sin Datter/Sønn ? Kjør debatt =)

1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det kommer jo veldig an på den enkelte. Det viktigste er at det stort sett er på linje med de andre i venneflokken / på samme aldersnivå. Det skiller jo seg fra miljø til miljø og sted til sted.

Personlig ville jeg bare være bekymret om det skjedde veldig tidlig f.eks. 13-14 år, eller veldig sent, altså etter 18. Skjønt det er andre tider enn da jeg var ung - og jeg har inntrykk av at en del er mer bevisste mht egen drikking nå enn før. Da jeg var ung var personer som ikke drakk før de var 18 litt sosialt hemmede og forsiktige (for strenge foreldre?). Det er heller ikke bra.

1

De får drikke det er gamle nok til å kjøpe selv!

2

Det avhenger av hva som er normen der en bor. På landet i Trøndelag og på Nord-Møre er det normen at ungdom får lov til å gå på fest fra det året de er konfirmert. Det betyr ikke nødvendigvis at de på død og liv skal drikke. Men fra fylte 15 er det å forvente at drikking kan forekomme.

1

Drikker nesten hver helg, 16 år gammel, greit for mor og far her i huset hvertfall. Syns det er greit å drikke litt selvom man er mindreårig, bare det ikke blir altfor mye (noe det begynner å bli for min del:P)

1

Lignende innlegg

Laster...