Mat og Drikke

_digg_

Rullestolvennlige utesteder i Oslo

Jeg har besøk av en venninne i rullestol og prøver å fnne et sted som er rullestolvennlig i Oslo sentrum. Har googlet endel og ikke funnet noe som helst. De stedene som dukker opp når jeg søker er ikke rullestolvennlige(jeg har ringt og sjekket.)

Trenger helst så rullestolvennlig som mulig uten trapper og med handicaptoalett, men alle tips mottas med takk. Kan bruke enten elektrisk eller vanlig rullestol.

Trenger både tips til restauranter og utesteder. Håper noen kan hjelpe!

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kanskje ikke et godt tips, men måtte flytte meg litt for en rullestol der en gang så mulig Egon Byporten er et sted for å gå for mat. Ta det med en klype salt dog. Aner ikke om toaletter osv for handikappede.

1

Jeg regner med at restaurantene i nybyggene på Tjuvholmen ved Aker brygge er bygget etter de siste lovene og forskriftene med krav om tilrettelegging for bl.a rullestolbrukere.

1

Restauranter var greit å finne, vi gjorde det enkelt å valgte en på aker brygge. Men utesteder ble det verre med. Vi testet en bar på Tjuvholmen, men vi ble faktisk jaget bort fra bordet vi satt på da de ansatte sa at rullestolen var i veien for der de ansatte skulle gå. Og utestedet var stappfult og det var ikke plass til stolen noe annet sted, så vi gav opp letingen og dro hjem.. Må si jeg er overrasket over hvor lite rullestolvennlig Oslo egentlig er etter å ha sett det med egne øyne. Det går jo ikke an å komme seg på/av t-banen alle stasjoner engang pga for stor forskjell mellom tog og perrong..

1
_digg_ Restauranter var greit å finne, vi gjorde det enkelt å valgte en på aker brygge. Men utesteder ble det verre med. Vi testet en bar på Tjuvholmen, men vi ble faktisk jaget bort fra...

Må si jeg er overrasket over hvor lite rullestolvennlig Oslo egentlig er etter å ha sett det med egne øyne.

Dette er en norsk greie. Har hatt venner over fra England mange ganger som har stusset over at Norge som ellers er såpass progressivt ligger så langt bak i forhold til framkommelighet for funksjonshemmede.

En klassiker er fortauet ved rådhuset der det er rullestolrampe på den ene siden men ikke den andre så man kommer ut i veien men ikke opp igjen.

1

Lignende innlegg

Laster...