Mat og Drikke

Compleo

Gumbo - noen tips?

Tenkte jeg skulle diske opp med "ekte" Gumbo i helga. Gjerne av typen med kylling og røykt pølse (sjømat er ikke så populært her hjemme, dessverre). Noen som har noen gode oppskrifter på lager, eller tips til tilbehør?

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ah, det er knallgodt. Jeg kaller det riktignok Jambalaya, men det er helt klart over samme lest. Jeg pleier å bruke litt sterke pølser, kyllingfilet og scampi. Det blir nok bedre med kyllinglår, men da blir det også litt mer masete å spise. Jeg pleier også å lage risen i samme gryten, og steker den blank sammen med grønnsaker, proteiner og krydde før jeg tilsetter tomater og kraft.

1
dudo Ah, det er knallgodt. Jeg kaller det riktignok Jambalaya, men det er helt klart over samme lest. Jeg pleier å bruke litt sterke pølser, kyllingfilet og scampi. Det blir nok bedre m...

Jeg kaller det riktignok Jambalaya, men det er helt klart over samme lest

Hehe. Ja, det er som å si at lapskaus er kjempegodt, men jeg kaller det frikasse...

Gumbo og jambalaya er to forskjellige retter. Noen fellestrekk har de riktignok, men å si at de er laget over samme lest blir litt vel generelt etter min mening.

Det finnes mange måter å lage gumbo på, men felles for alle er at man skal starte med en skikkelig "roux", eller bruning.

Sitat; Roux is used as a basis for all stews and gumbos Heat oil in heavy pot or Dutch oven. When oil is hot, gradually add flour, stirring continuously until well mixed. Lower flame and continue stirring until chocolate brown. When roux is chocolate brown, remove from pot and set aside. If roux remains in the pot it will continue to cook and get to dark. Always use warm water to dissolve the roux. While you are at it, make more than enough as it keeps well in or out of the refrigerator. It make take up to an hour and a half to get dark enough, dont get to impatient.

Min favoritt er utvilsomt File Gumbo, hvor kraften er ganske tyntflytende. Den skal gjerne stå og surre i en god del timer og koke inn så den blir konsentrert og smaksrik. Hva man har i gumbo er helt opp til hva man har og til fantasien. Som man sier i Louisiana: "If you can't drink it, and if you can't drive it and if you vcan't make love to it - put it in the gumbo!"

1

Lignende innlegg

Laster...