Mat og Drikke

DrSchwei

Master Chef Norge

Alert: TV3 starter i dag en runde med Master Chef. En rekke "kjendiser" skal konkurrere. Har satt det på opptak, så vi se... Starter 1930.

2
354 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dilemma. Liker Master Chef-konseptet, men jeg er luta lei norsk kjendisreality/"kjendis"-reality.

1

Ja, jeg reagerte også negativt da jeg så at det skulle være med kjendiser i årets utgave. Jeg kan ikke fatte og begripe at kjendiser skal gi høyere seertall enn ukjente flinke hobbykokker. Jeg trodde alle likte bedre å se på folk som kan lage mat enn folk som ikke kan!;)

For min heller jeg mer mot at jeg ikke skal se enn at jeg skal se.

1

Helvette.

Jada, her kommer den gamle bitre Gudfaren og klager igjen. Tv3 har tatt et bra konsept og voldtatt det fullstendig med å ta inn en del c- og d-kjendiser.

Har sansen for Hank, men thats it.

Trist som faen som en bekjent sa en gang

2

. En rekke "kjendiser"

Helt idiotisk konsept. Man trenger ikke være gammel grinebiter for å mene det.

1

Dette er vondt å se på.. Hvorfor sier man ja til å være med på noe sånt som dette når man ikke kan opp-ned på en stavmikser eller ikke veit at det er vaniljefrøene man bruker?

2

Nei, dette gidder jeg ikke. Greit at Masterchef er for amatørkokker, men her snakker vi nolduser på et kjøkken. Hva er vitsen med å være med i en matkonkurranse når du ikke vet hva en stavmikser er, eller hakker opp hele vaniljestangen?

Sikkert morsomt for de som liker sekundære kjendiser som først og fremst er med for å få trynet på TV, for oss som liker mat har det lite for seg.

Takk for meg.

2

Igjen så har man lagd et program som ikke funker for matinterreserte. Som underholdning utenom mat var det ikke så værst.

Men: Skjønner ikke hvorfor de gir dem en bomb alaska i første program. Den har maange problemer med, og at det blir gitt til noen som ikke vet hva vaniljestang er, er helbom. Hele konkurransen hittil har vært basert på flaks og ikke teknikk. Syns også han franske fyren prøvde å være litt for mye Joe Bastianich, uten at det fungerte.

1

Selv jeg som ikke er noe særlig matinteressert synes det er synd at de har med kjendiser - iiiiigjen. Er det ikke nok programmer for disse kjendisene? Masterchef var ett av få programmer som hadde fokus på selve matlagingen, nå går det mest på å drite ut kjendiser..

1

VG har lagt ut "protokoll" der man kan gi terningkast. Går ut fra at det er fordi redaksjonen forventer totalslakt.

1

Finner man noe mer forutsigbart enn matsnobbene inne på forumet her? Neppe.

Hva er egentlig galt med at det lages matprogram som dere ikke tilhører målgruppen for? Det er masse dritt på norsk tv jeg ikke har noen interesse av, men jeg føler ingen trang til å ytre spre eder og galle om hvert eneste program av den grunn.

TV3 er fortsatt en smal kanal. Høye seertall kan de stort sett bare drømme om. I tillegg er de reklamefinansiert. Deres kanskje største utfordring er at store deler av den norske befolkning har fjernkontrollskrekk og sjelden ser annet enn NRK og TV2. En storsatsing som Masterchef, med dyr produksjon, fire episoder i uka, 11 uker, ville aldri gått rundt om man ikke hadde trukket inn kjente ansikt som deltakere. Joda, noen seere mister man, men det har de helt sikkert råd til med tanke på hva de vinner på å spille kjendiskortet.

At man på en reklamefinansiert gratiskanal lager programmer som ikke intresserer meg, finner jeg uproblematisk. Da er det et langt større problem hvordan NRK som henter inn sine inntekter fra kringkastingsavgiften prioriterer. Om noen, så er det deres oppgave å produsere de smale matprogrammene dere ønsker dere. Ved å sendes på NRK1 hadde man nok uansett fått 5-6 ganger flere seere for et slikt program enn hva TV3 kan håpe på.

At TV3 ikke produserer dyre programmer for noen titalls tusen seere forstår jeg. At folk føler en trang for å fortelle verden at dette programmet ikke passer for de, har jeg større problemer med å forstå. Cry me a fucking river!

Og joda, jeg kjenner til Masterchef-konseptet. Jeg har sett alt fra USA, de tåpelige greiene TV3 tidligere har laget, BBCs og også siste sesong av Masterchef Australia. Nok til å ha fått med meg at konseptet er veldig løst, forskjellene fra land til land og sesong til sesong er store. Fellesnevneren er at læringskurven er bratt og at deltakernes utvikling er helt avgjørende for underholdningsverdien.

Sammenligner man hva TV3 viste i kveld, er ikke spranget stort til velrennomerte BBCs Celebrity Masterchef. Også der var det folk med begrenset kunskap med, men det ble da forbanna bra resultater etter hvert. De som imponerte mest fra starten av, var heller ikke de som kom lengst.

Om jeg skal sette fingeren på noe, så må det være at deltakerne ikke fikk lage hva de ønsket i første program. Det ville gitt et langt bedre bilde av ferdighetsnivået deres.

2

Dette var nesten tristere enn Paradise Hotel og Charterfeber. Fy flate så talentløse de folka er. Noen av de kunne ikke en gang bruke en stavmikser.

1
caliblue Finner man noe mer forutsigbart enn matsnobbene inne på forumet her? Neppe. Hva er egentlig galt med at det lages matprogram som dere ikke tilhører målgruppen for? Det er masse dri...

Finner man noe mer forutsigbart enn matsnobbene inne på forumet her? Neppe.

På tide med en bolle?

Er da ikke matsnobb fordi man har innsigelser mot akkurat dette programmet vel?

Ja, det går an å se på noe annet, men det går også an å ha en mening om noe. Tror det er derfor dette forumet er til også.

Poenget er at Masterchef er et konsept mange kjenner til, og det er synd når man gjør det om til noe som minner mest om den lett bizarre finalen i 4 stjerners middag. Kjendiser som ikke kan lage mat er ikke noe nytt eller spennende, det har vi fått mer enn nok av.

Seriøse matkonkurranser derimot er en sjeldenhet, derfor synd at Masterchef blir ødelagt. Hvorfor skulle det ikke funke forresten? Det har jo gjort det en gang før. Og hvorfor skulle ikke en produksjon som går fire ganger i uka, med helt vanlige mennesker, gå rundt? Tror vi har sett det noen ganger før på TV, og de gjør ikke stort annet enn å drekke og krangle.

Nei, dette går mer på at TV3 bruker Hellstrøm feil, igjen. Det forrige programmet hans, hvor han hadde en og en kjendis på besøk i kjøkkenet, det hadde veldig dårlige seertall. Man har hatt stor suksess med "rydder opp"-konseptet, både på restaurant og hjemme hos folk, rart at man ikke spinner videre på det i stedet, man skal jo tjene penger.

2
KingKongHalvor [sitat…] På tide med en bolle? Er da ikke matsnobb fordi man har innsigelser mot akkurat dette programmet vel? Ja, det går an å se på noe annet, men det går også an å ha en mening...

Hvorfor skulle det ikke funke forresten? Det har jo gjort det en gang før.

Har det? Når TV3 kjører en sesong av et slikt program, legger det på hylla i tre år, for deretter å snu det på hodet før det lanseres igjen - vitner ikke det om at det ikke fungerte?

For å være ærlig, så husker jeg ikke veldig mye av TV3s sesong. Annet enn at det skuffet stort og at det lå i kortene at det ble med den ene sesongen. Norge er kanskje for lite. Til å finne nok gode hobbykokker, som byr på seg selv og har underholdningsverdi. Som i tillegg har tid og lyst til å være med på et slikt program.

En kjapp kikk på tråden her inne fra første sesong, viser at mottakelsen ikke var den beste. Og at flere som uttaler seg kritisk her også gjorde det da.

http://vgd.no/forbruker/mat-og-drikke/tema/1556194/tittel/masterchef/

Programmet du ønsker deg, skulle jeg gjerne sett selv. Men et slikt program vil vi aldri få se på de mindre reklamefinansierte kanalene. På NRK og kanskje også på TV2 hadde det virket.

1

Syns programmet var hylende morsomt og kommer til å følge det. Mye mer humor her enn hos Ylvis-brødrene og i samtlige komiserier på TV til sammen. Hvis man er oppriktig interessert i matlaging, bør man imidlertid holde seg langt unna.

1
caliblue Finner man noe mer forutsigbart enn matsnobbene inne på forumet her? Neppe. Hva er egentlig galt med at det lages matprogram som dere ikke tilhører målgruppen for? Det er masse dri...

Du kan for det første gå inn på VGs side og se "protokoll", der MasterChef år EN på treningen.

Det er ikke "matsnobber" som har satt karakterene, men vanlige folk, de fleste i 20-årene. For øvrig har jeg aldri observert noen matsnobber på dette forumet. Hvorfor skulle man snobbe på et anonymt forum?

Det er galt at det tulles og tøyses med maten.

Det var ingen kjendiser på "Hele Norge Baker", men seertallene vil ligge skyhøyt over MasterChef. Garantert. Din påstand holder ikke i det hele tatt.

Ellers synes jeg det er overraskende at noen i det hele tatt under 25 år synes at dette programmet var det minste interssant.

2
DrSchwei Du kan for det første gå inn på VGs side og se "protokoll", der MasterChef år EN på treningen. Det er ikke "matsnobber" som har satt karakterene, men vanlige folk, de fleste i 20-å...

Det var ingen kjendiser på "Hele Norge Baker", men seertallene vil ligge skyhøyt over MasterChef. Garantert. Din påstand holder ikke i det hele tatt.

Du sammenligner epler og bananer her.

Ikke bare var "Hele Norge Baker" et nytt konsept (mens Masterchef har vært prøvd og feilet tidligere), men det ble også sendt på et helt annet tidspunkt. Noe sier meg at det er langt lettere å samle folk foran skjermen for "husmor-tv" prime time søndag kveld enn hva det er kl 19.30 på hverdager. Jeg er kanskje full av fordommer, men noe sier meg at det Materchef-konseptet du ønsker deg er langt mer sannsynlig å sitte klistret foran tven for å se Hotel Cæsar enn de som vil følge TV3s konsept denne høsten.

Gjennom å bruke "kjendiser" som deltakere, får TV3 svært mye gratisreklame for sendingene sine. Fra tradisjonelle media, men ikke minst gjennom sosiale media. Det skulle ikke overraske meg om årets deltakere tilsammen har noen hundre tusen følgere på Facebook, Twitter, Instagram osv. Folk som ønsker deltakernes selvpromotering - promotering som kommer da majoriteten av deltakerne er med kun for eksponeringens skyld. Et dårlig produkt med kjendiser vil sannsynligvis trekke flere seere enn en fantastisk sesong uten kjendiser.

Selv vet jeg ikke om jeg gidder å følge med. Første program var vel akkurat hva man kunne vente seg, hverken mer eller mindre. Det blir nok noen episoder på TV3play, så får man se om man faller fra.

Når det gjelder disse deltakerne, har da en del vist seg frem i andre matprogrammer og en hel del av de har godt over gjennomsnittlig peiling. Legger man til en bratt læringskurve, så vil det ikke overraske meg om finalistene vil være på nivå med eller bedre enn hva som var tilfelle sist sesong av Masterchef.

En viktig del av Masterchef-konseptet, verden over, er utviklingen underveis. Forvandlingen fra amatørkokker til "Masterchefs". De som kommer inn med mest peiling og erfaring, peaker gjerne tidlig og passeres ofte av de antatt svakere deltakerne.

1
caliblue [sitat…] Du sammenligner epler og bananer her. Ikke bare var "Hele Norge Baker" et nytt konsept (mens Masterchef har vært prøvd og feilet tidligere), men det ble også sendt på et h...

Gjennom å bruke "kjendiser" som deltakere, får TV3 svært mye gratisreklame for sendingene sine. Fra tradisjonelle media, men ikke minst gjennom sosiale media. Det skulle ikke overraske meg om årets deltakere tilsammen har noen hundre tusen følgere på Facebook, Twitter, Instagram osv. Folk som ønsker deltakernes selvpromotering - promotering som kommer da majoriteten av deltakerne er med kun for eksponeringens skyld. Et dårlig produkt med kjendiser vil sannsynligvis trekke flere seere enn en fantastisk sesong uten kjendiser.

Denne "gratisreklamen" har i så fall fungert dårlig:

125.000 seere samlet seg i snitt foran premieren på «MasterChef Norge» på TV3 i går. Det er en nedgang fra premieren for tre år siden, da 180.000 fulgte med.

http://www.kampanje.com/medier/article6880421.ece

Basert på hvor dårlige kritikker årets serie har fått, vil det ikke forbause meg at tallene går ytterligere ned.

Analysen din er helt feil. Folk gidder ikke å se på fjas, samme hvor mange kjendiser der er. Som det er nevnt før, Hellstrøm og kjendiser har færre seere enn Hellstrøm rydder opp.

Dessuten går ikke min (og andres) kritikk på seertall, men på innholdet.

Ikke minst er det forstemmende at profilerte kokker lar seg synke ned på dette nivået. Det er faktisk ikke så lite provoserende. Men de får delvis ta det på egen kappe at de ønsker å prostituere seg på denne måten.

1
DrSchwei Du kan for det første gå inn på VGs side og se "protokoll", der MasterChef år EN på treningen. Det er ikke "matsnobber" som har satt karakterene, men vanlige folk, de fleste i 20-å...

Signerer på denne!

Fatter ikke at de i det minste kunne laget en Masterchef Masters, det er nok at meget habile kokker i dette landet! Jeg er ufattelig lite interessert i å se hvilken dom vårrullene til Sandra får. Jeg vil hevde at et minimum av forkunnskaper burde kunne forventes, og når du da ikke klarer å koke poteter riktig finnes det ikke håp lenger.

Etter å ha zappet innom i 15 minutter kan jeg konstatere at det eneste som er verdt å se på i det programmet er Triana, og det er ikke pga. kokkekunstene hennes. Dessverre er heller ikke det nok til at jeg noen gang kommer til å se på dette igjen.

1
Alltid_Uansett Signerer på denne! Fatter ikke at de i det minste kunne laget en Masterchef Masters, det er nok at meget habile kokker i dette landet! Jeg er ufattelig lite interessert i å se hvil...

Etter å ha zappet innom i 15 minutter kan jeg konstatere at det eneste som er verdt å se på i det programmet er Triana, og det er ikke pga. kokkekunstene hennes. Dessverre er heller ikke det nok til at jeg noen gang kommer til å se på dette igjen.

X2

1

Lignende innlegg

Laster...