Mat og Drikke

merterje

Gode pølser.

Som mange andre synes jeg pølser er godt, men bare det at en ikke finner den i kolonialbutikken, på besinstasjonene er de mye bedre. Jeg leste en test på nettet at Gildes pølse go og mager var den beste pølsen, og jeg kjøpte den men nei, den var ikke så veldig bra. Heller ikke andre pølser jeg kjøper i kolonialbutikken er på høyde men de på bensinstasjonene. Er det noe med at det er bedre å spise ute, eller noen med andre meninger ?

1
59 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Heller ikke andre pølser jeg kjøper i kolonialbutikken er på høyde men de på bensinstasjonene. Er det noe med at det er bedre å spise ute, eller noen med andre meninger ?

Kom deg til en orntlig slakter.. så får du pølser som er milevis foran både bensinstasjon og kjøledisken på rema1000. Slaktern er desverre en utdøende greie.. Tilbake står man med industrielle giganter som leiv vidar, gilde og finsbråten. Kjedelig og lite spennende.

2
kansas00 [sitat…] Kom deg til en orntlig slakter.. så får du pølser som er milevis foran både bensinstasjon og kjøledisken på rema1000. Slaktern er desverre en utdøende greie.. Tilbake står...

Tilbake står man med industrielle giganter som leiv vidar, gilde og finsbråten. Kjedelig og lite spennende.

Har prøvd ut utallige pølsetyper. Grove, krydrede, og med det ene eller det andre i. Smaker drit alt sammen. Kun Gilde kan lage pølser, og det er de fordømt gode til. Som forøvrig er det eneste de kan.

1

For vi som grensehandler er Gøl i egen klasse når det kommer til kommersielle pølser. Banker gilde så lang ned i støvlene at norsk mat burde skamme seg.

1

Masseproduserte norske pølser er en skam. De burde se til kvalitetsleverandører som Idsøe for å lære seg å lage skikkelig mat med ordentlig kjøttinnhold. Heller fire gode pølser enn ti dårlige.

2

Heller ikke andre pølser jeg kjøper i kolonialbutikken er på høyde men de på bensinstasjone

oh lord..

kansje det er diesel smaken du liker?

1
Vattnissen [sitat…] Har prøvd ut utallige pølsetyper. Grove, krydrede, og med det ene eller det andre i. Smaker drit alt sammen. Kun Gilde kan lage pølser, og det er de fordømt gode til. Som...

mulig eg har feil med hukommelsen, eller at alt var bedre før. hehe.

jeg vokste opp på 60 og 70 tallet i nordnorge, og på butikken hjemme var det kun 3 og 5 kilos bokser med hermetiske gilde middagspølser. det var himmelen få med et par sånne pølser på fjelltur/fisketur som man svartsvidde på pinne i et bål.

drar på tur fremdeles men dagens pølser smaker ikke helt det samme, og jeg lurer på om det er innpakkinga i plast som forandrer smaken, eller det faktum at det knapt er lov å tenne bål her på sørlandet. haha.

men nå skal det også sies at jeg har blitt bedre til å huske å ta med tilbehør til pølsene: feks løk'er/bacon/ost osv + evntuet potet eller potetstappe og krydder osv.

har også investert i en sånn gassdrevet brenner til stormkjøkkenet, fordi jeg ble lei av den livsfarlige spritkoppen, så det blir som oftest en fullt brukbar pytt i panne, som jeg kan variere med fisk istedet for pølser dersom eg er på fisketur og får fisk :-)).

1

Aarnes og Andresen på Grønneløkka hadde bra pølser. Men både forretningen og pølsene er en saga blott.

2

Når de steker/griller pølsene på bensinstasjonen så brukes det en eller annen type smøring(olje, grillsaus) på grillen. Det kan være denne som avgir det du mener er god smak?

2
merterje men er det ingen som kan angi konkret hvilken pølser som er svært bra og som kan kjøpes i kolonialen ?

Spørs hva du mener med kolonial da, Rimi og Kiwi duger ikke.

Har selv kjøpt pølser i kveld, og handlt på Meny. De har masse kvalitetspølser, endte opp med to typer selv, men da koster det rundt 100 kr for seks pølser. Noen syns kanskje det er mye, men du nevner selv bensinstasjon, og der ryker man fort på 40 kr for én pølse, sånn sett er det ikke dyrt.

Jeg kan ikke si konkret hvilken pølse som er best, det kommer an på hva du liker, men det er en god indikator å se på kjøttinnhold.

1

Kjenner opp til flere som har jobbet på slakteri . og pølser er ikke det første de spiser nei , heller motsatt . Men nå er nå mange veldig kresne på mat da , og liker ikke okselever og tilsvarende eksempelvis , eller hvalkjøtt . Dette er noe av det beste eg får . Pølser innholder nok også en del av dyrets indre organer sånn som hjerte og lever vil eg tippe på .

1

Lignende innlegg

Laster...