Mat og Drikke

Tazzz

Spørsmål om hjemmelaget Bolognese-saus

Jeg har prøvd å lagd min egen Bolognese-saus et par ganger, men med vekslende hell. Det å røre inn alle ingredienser er jo relativt enkelt, men ser folk sier den blir best om man lar den koke et par timer.. Når jeg prøvde det brant den seg bare. Så det jeg lurer på er hvor heftig varme bør den stå på og hvor ofte bør man røre?

1
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Om du vil ha en langtidskokt ragu kan du koke den opp og sette den i ovnen på ca 100 grader, så baker den seg ferdig der.

1

Marchionni: Vet man ikke må koke i to timer, men hørt den blir best da. Dudo: Å sette den i ovnen høres jo veldig lettvint ut da! Men er det ikke lettere å smake til når den koker på plata? Mange grader pleier du ha den på? Jarnagard: Uten å røre i det hele tatt?

1

Hvis du vil, kan eg legge inn ei turbooppskrift på bolognese. Den er full i smak og ferdig på under ein halvtime. Lagar denne i ei stor non-stick traktørpanne (steikepanne med høge kanter) og aldri problem med hverken brenning eller smak ;)

1

Er helt OK å bruke litt tid på det, om det er verdt det!

Tipper jeg gir det et forsøk i kveld med den gode gamle kasserolla, så får jeg bare passe på å tilsette litt væske underveis om den blir tørr.

Litt rødvin har jeg hørt noen bruker..

1
Tazzz Er helt OK å bruke litt tid på det, om det er verdt det! Tipper jeg gir det et forsøk i kveld med den gode gamle kasserolla, så får jeg bare passe på å tilsette litt væske undervei...

Tipper jeg gir det et forsøk i kveld med den gode gamle kasserolla, så får jeg bare passe på å tilsette litt væske underveis om den blir tørr.

kok det opp og la det stå å småkoke på lavest varme under lokk, rør om av og til (hvert kvarter kanskje) så brenner det seg ikke. å vanne det ut er ingen god idè, men du om det.

1

feilen mange gjør at de bruker kjøttdeig (storfe) bytt ut den vannholdige kjøttdeigen med 50/50 svin og storfe (aller helst kalv)

for kort koketid, ser mange her mener tiden ikke er viktig men det er den :-) mange italienere setter på maten til koking før de går til kirken, og når det er tid for middag, som oftest på kvelden er bolognesen (raguen) ferdig.

Beregn mellom 3-4 timer koketid på kjøtt og grønnsaker, tilsett tomatsausen og la det putre i ett par timer til

PS. la gullrøtter, selleri,bacon og løk få ett oppkok med ett glass melk før man tilsetter kjøttet-

1

Skjønner det er mange måter å gjøre det på.

Selv ble jeg ganske fornøyd, men kommer nok til å eksperimentere med litt forskjellige metoder fremover!

1

Lignende innlegg

Laster...