Mat og Drikke

Janty

Det norske måltid

Nok en gang ny sesong av det norske måltid. Starter på søndag klokken 22:45. Blir det like stor skuffelse som forrige gang? Ser at det nok en gang er Arne Hjeltnes og Heine Totland som leder det, så det kan fort bli mye tull fra Heine sin side igjen. Men programmet har jo vanligvis med mange interessante lokalvarer, så det er fristende å gi det en sjanse. Kan jo neste ikke boikotte det bare på grunn av tullballet til Heine selv om det ofte blir veldig useriøst. Arne er jo en hyggelig kar.

1
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

så det kan fort bli mye tull fra Heine sin side igjen.

Jeg så på i kveld, og jeg synes at Heine fikk for mye plass til å "tulle" under besøket hos speltbrøddamen. Hun kom jo nesten ikke til orde i det hele tatt. Arne så litt beklemt ut, men ble med på tulleshowet.

De to er for gamle til å være sjarmerende på denne selvopptatte måten.

Etter reklamepausen delte de seg, slik at Heine fikk nyte seg selv, og Arne fikk fred til å intrvjue kyllingbonden og sjokoladeprodusenten. De to er ikke noe godt tospann, egentlig. Fjortistakter.

Edit: Besøket på Helgøya var kort, men interessant. Mye fordi Heine ble parkert med banjospilleren mens kokken og eieren ble intervjuet av Arne

2

Nok en gang ny sesong av det norske måltid.

Jeg liker det. Det blir spennende å se hvem som vinner. Og det er interessant å få vite om mange nye produkter.

Selv har jeg spesielt sans for han bonden som lar kua få ha kalven hos seg. Det blir likevel melkeproduksjon selv om kalven også får sitt. De produktene derfra skal jeg ha øynene opp for fremover.

1
Stenia [sitat…] Jeg liker det. Det blir spennende å se hvem som vinner. Og det er interessant å få vite om mange nye produkter. Selv har jeg spesielt sans for han bonden som lar kua få ha...

Selv har jeg spesielt sans for han bonden som lar kua få ha kalven hos seg.

Det var vel han som serverte nyr, som jeg opplevde som gjæret råmelk, men annerledes enn kefir og yoghurt. Heine påsto at det ga en musserende ettersmak.

Det skulle vært interessant å prøve, men det er kanskje bare et lokalt produkt?

1
gourmande [sitat…] Det var vel han som serverte nyr, som jeg opplevde som gjæret råmelk, men annerledes enn kefir og yoghurt. Heine påsto at det ga en musserende ettersmak. Det skulle vært i...

Det skulle vært interessant å prøve, men det er kanskje bare et lokalt produkt?

Har fått en liten klatt på restaurant (Araktataka), men det var så lite og til en dessert, at jeg ikke bet meg spesielt merke i musserende ettersmak.

Vil tro man kan frå Nyr på spesialbutikker, om ikke Jacobs, så i alle fall Fenaknoken.

1

Jeg skulle så gjerne likt dette programmet. Men jeg vrir meg når han drar fram gitaren.

2

Spoler over gitaren og Herborg (hva gjør hun der?!).

Lange høres jo interessant ut, ble bare brukt salta da jeg var med på fiske i sin tid.

Ellers fristet måltidet mot slutten der med diverse kald mat (den røkte ørreten så flott ut!), lange med herlig tilbehør og rømme-ferskost-is med rabarbrakompott og bringebær.

Det som er litt problemet er at f.eks. det eplebrennevinet koster 412 kr for en halv liter på polet. Man får mye annet godt brennevin til den prisen! Det samme gjelder nok en del av det andre, så det er vel ikke akkurat hverdagsmat.

1

Utrolig kjedelig program i kveld. Fisk, hval og lam i Lofoten, samt noe annet med lefser og ost. Skal dette liksom være hele Nord-Norge? Litt vel mye lavbudsjett på denne sesongen.

Det er så man lurer på hvorfor man ser på dette, og ikke minst hva som er årsaken til at de slipper til med en ny sesong av dette som virker mest som gammelt oppgulp.

1
Johninho2 Utrolig kjedelig program i kveld. Fisk, hval og lam i Lofoten, samt noe annet med lefser og ost. Skal dette liksom være hele Nord-Norge? Litt vel mye lavbudsjett på denne sesongen....

lefser

Latterlig, de skulle blindsmake og jeg så for meg litt info om de forskjellige lokale lefsene, bl.a. Målselv- og Vega-lefser.

I stedet ble det bare fleipet bort ved at han gitarfjotten "gjettet" rett før han smake.

Dette er jo bare irriterende!

1
DrSchwei [sitat…] Latterlig, de skulle blindsmake og jeg så for meg litt info om de forskjellige lokale lefsene, bl.a. Målselv- og Vega-lefser. I stedet ble det bare fleipet bort ved at han...

I stedet ble det bare fleipet bort ved at han gitarfjotten "gjettet" rett før han smake.

Ble sittende og måpe av den sekvensen. Skulle ønske de hadde tatt seg tid til å dvele litt ved alt de puttet i posen i stedet for bare å vifte med posene og flaskene fra gårdsbutikken i Brønnøysund.

Arne Hjeltnes er ok, jeg tror han og Lise Finckenhagen kunne fått til noe bra.

Heine Totland er et gnagsår.

1

Ja, han burde vært fjernet.

Ellers så måltidet på slutten veldig bra ut - spesielt forretten, med fantastiske råvarer som hval, sjøkreps og tørrfisk. Mye godt.

1
DrSchwei Ja, han burde vært fjernet. Ellers så måltidet på slutten veldig bra ut - spesielt forretten, med fantastiske råvarer som hval, sjøkreps og tørrfisk. Mye godt.

Ellers så måltidet på slutten veldig bra ut - spesielt forretten, med fantastiske råvarer som hval, sjøkreps og tørrfisk. Mye godt.

Ja, på Du Verden. De har fantastisk god og kortreist mat. Broren hadde fisket fisken og osten var laget etpar kilometer unna. Til og med Ellingsen m/frue hadde tatt turen fra Skrova :-)

1

Hva er poenget med den gitaren Heine Totland drasser på 24/7? Hva tilfører det programmet? Det virker som de tvinger inn et gitarinnslag bare fordi han vil eksponere seg.

1

Kom nettopp hjem til Norge, og det første jeg ser på norsk tv er et fantastisk innslag av Totland med gitaren. Bekrefter alt jeg jeg hadde av bange anelser. .

1
Stenia Kanskje musikk skaper stemning ? Uansett varer ikke de musikkinnslagene lenge nok til ødelegge for totalopplevelsen av programmet for min del.

Uansett varer ikke de musikkinnslagene lenge nok til ødelegge for totalopplevelsen av programmet for min del.

i løpet av mine minutter med programmet ble det vist to musikkinnslag, og hvordan kokken laget sei med blomkålpure og sauterte gr.saker.

Samt en masse profilering av div produkter.

Totalopplevelsen av programmet er ikke der for meg. Det handler ikke om mat. Mer om profilering av mennesker og produkter.

1

Et nokså dvaskt program fra Sørlandet. Dette er jo definitivt et spoleprogram, som kan ses på 15 minutter.

Det hadde en morsom scene - da Hjeltnes i Dyreparken presenterte kompe/komle med sukker og tyttebær. Det så ikke ut til at han koste seg over å få komle uten steikt flesk og "røykjekjøt". :-D

Ellers var produktplasseringen av Nøgne Ø i siste innslag (under middagen) påfallende. Og er det lovlig?

1
DrSchwei Et nokså dvaskt program fra Sørlandet. Dette er jo definitivt et spoleprogram, som kan ses på 15 minutter. Det hadde en morsom scene - da Hjeltnes i Dyreparken presenterte kompe/ko...

Ellers var produktplasseringen av Nøgne Ø i siste innslag (under middagen) påfallende. Og er det lovlig?

Det ser ut for at tv-kanalene har funnet en grei måte å omgå dette på. De bare plasserer en linje i hjørnet på skjermbildet med tekst "P - Produktplassering" når programmet starter. Har sette det på Sinnasnekker'n, Kokkenes Kamp, 71 gr nord, og jeg tror også på MasterChef.

Blir mer og mer vanlig :-(

1
gourmande [sitat…] Det ser ut for at tv-kanalene har funnet en grei måte å omgå dette på. De bare plasserer en linje i hjørnet på skjermbildet med tekst "P - Produktplassering" når programme...

"P - Produktplassering"

Ja, har lagt merke til det. Men er det lov med alkohol? Stusser på det.

Vet at f.eks. akevitt er plassert i f.eks. Viestad-programmene i Norge, men disse er jo utenlandske produksjoner, så da er det vel lov.

1

Lignende innlegg

Laster...