Mat og Drikke

DrSchwei

Billig biff - best i test

VG har testet biffkjøtt. Og First Price vinner! Kjøtt merket langtidsmodnet fra Gilde får terningskast to.

Er egentlig ikke overrasket - skjønt litt, jeg trodde det Gilde solgte som langtidsmodnet og det som har høyere pris, det gjelder forresten biffen merket "Helg" hos Rema, var spesielt utvalgt.

Problemet her er at "biff er biff" og det virker som om det ikke er noen sortering på noe som helst.

Selv prøver jeg å passe på å kjøpe biff, helst entrecote, når jeg ser et stykke i butikken som er møkt og er godt marmoret. Det må gjerne være fra Sør-Amerika eller Afrika. Merket spiller mindre rolle.

1
16 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Problemet her er at "biff er biff" og det virker som om det ikke er noen sortering på noe som helst.

Er skandaløst at det meste av biff som selges her til lands ikke blir merket med kveg-rase.

Dermed blir biff-kjøp et lotteri. Av og til får man topp kvalitet. Noen ganger får man ganske så ok biff. Og som oftest får man pensjonert melkeku.

3

Det meste er bedre i kjøttveien enn Norsk Rævva Fe. Så det er lurt å unngå pakker som er merket Gilde.

At det er nødvendig å markedsføre kjøtt som "langtidsmodnet" - vel, det sier en god del om norsk kjøttbransje. Skulle likt (not!) å ha sett noe sånt i en fransk matbutikk...

1

Enig her, merket spiller liten rolle, man kan være uheldig å få et seigt og dårlig stykke uansett merke, viktigste er å stole på dine øyne, problemet er at ofte halve biffen er skjult under innpakningen.

1
RichiRich Enig her, merket spiller liten rolle, man kan være uheldig å få et seigt og dårlig stykke uansett merke, viktigste er å stole på dine øyne, problemet er at ofte halve biffen er skj...

problemet er at ofte halve biffen er skjult under innpakningen.

Du må klemme på'n. Er det mykt, er det mørt.

Dette er jo vanskelig med frossen inderfilet, men den fra Sør-Amerika er oftest bra. Den kan dog med fordel få ettermørne en uke eller halvannen i kjøleskap.

1

Ja, veldig mye dårlig biffkjøtt i norske butikker. Heldigvis har vi i Stavanger området tilgang til Jærbiff i Helgø Meny butikkene. Dette kjøttet er av veldig bra kvalitet, kun 5% av biffene fra Fatland Jæren får kvalitetsnavnet Jærbiff.

Ellers liker jeg også kjøttet fra Uruguay, som man får kjøpt i ICA butikkene. Der får man til og med oppgitt rasen på forpakningen, noe som er helt fraværende hva gjelder norskprodusert biffkjøtt.

1

VG har testet biffkjøtt. Og First Price vinner! Kjøtt merket langtidsmodnet fra Gilde får terningskast to.

Selv har jeg god erfaring med ferdigmørnet ytrefilet fra Gilde. Jeg har vurdert å kjøpe sammet type kjøtt fra First Price, men, der de ligger marinert i blod, så har det ikke vært fristende (selv om det er litt billigere).

1
Stenia [sitat…] Selv har jeg god erfaring med ferdigmørnet ytrefilet fra Gilde. Jeg har vurdert å kjøpe sammet type kjøtt fra First Price, men, der de ligger marinert i blod, så har det i...

Jeg kjøpte ytrefilet fra Rema en gang også. To ca. 180 grams i pakken. Det ene stykket fra bra, det andre stykket var dårlig.

Mange typer kjøtt fra kjedebutikker har alltid noe dårlig ved seg. Hvor mye tjener de ved å ha ett eller to stykker misserable kjøttstykker gjemt under de bra stykkene ?

1
Stenia Jeg kjøpte ytrefilet fra Rema en gang også. To ca. 180 grams i pakken. Det ene stykket fra bra, det andre stykket var dårlig. Mange typer kjøtt fra kjedebutikker har alltid noe dår...

Mange typer kjøtt fra kjedebutikker har alltid noe dårlig ved seg. Hvor mye tjener de ved å ha ett eller to stykker misserable kjøttstykker gjemt under de bra stykkene ?

Det er dessverre den vanlige taktikken. Min lokale Menybutikk har gjort dette så lenge at jeg velger å kjøpe kjøtt andre steder.

En fin biff/kotelett øverst......og slakteavskjær under.

I går kjøpte jeg mørbrad på tilbud. Helstekte stykket som en roastbiff. Resultatet ble det beste kjøttmåltidet i 2013.

Biff av norsk kjøtt har jeg gitt opp.

1
Stenia Jeg kjøpte ytrefilet fra Rema en gang også. To ca. 180 grams i pakken. Det ene stykket fra bra, det andre stykket var dårlig. Mange typer kjøtt fra kjedebutikker har alltid noe dår...

Hvor mye tjener de ved å ha ett eller to stykker misserable kjøttstykker gjemt under de bra stykkene ?

Du kan trøste deg med at kjedene taper penger hver gang du kjøper en biffpakke eller to fra dem. Betaler du 220 kr kiloen så har butikken gjerne betalt 250kr kiloen.

1
TrudeX [sitat…] Du må klemme på'n. Er det mykt, er det mørt. Dette er jo vanskelig med frossen inderfilet, men den fra Sør-Amerika er oftest bra. Den kan dog med fordel få ettermørne en u...

Og stikker du fingern rett igjennom er det råttent. Mørningsprossessen er forresten en forråtningsprossess, med flere trinn.

Eller er det umulig å mørne frossent kjøtt. Det går rett over til nest skritt i forråtningsprossessen som er uspiselig.

:)

1
GARDSDATTRA Og stikker du fingern rett igjennom er det råttent. Mørningsprossessen er forresten en forråtningsprossess, med flere trinn. Eller er det umulig å mørne frossent kjøtt. Det går ret...

Og stikker du fingern rett igjennom er det råttent. Mørningsprossessen er forresten en forråtningsprossess, med flere trinn.

Eller er det umulig å mørne frossent kjøtt.

Ordentlig mørt kjøtt kan man stikke fingeren gjennom, uten at det er dårlig.

Når det gjelder mørning av kjøtt som har vært frosset, er den alminnelige oppfatningen at dette ikke funker. Men enzymet som står for mørningen, kan i alle fall "overleve" frysing i noen måneder.

Jeg sliter litt med å finne igjen pdf'en der det er beskrevet hvordan frysing av kjøtt før mørning kan ha positiv effekt, for i alle fall noen kjøttyper (men det er sant - eller forskerne hevder det). Det er noe med at calpastatin blir raskere ødelagt av frost enn calpain. Lenke til artikkel som ikke er den jeg leter etter.

1

Har en god stund kjøpt biffer i blå beger, merket kjøtt fra Nord Europa. 169,- kg og meget god kvalitet fra Kiwi. Ser disse nå er borte.

Disse har overgått det mest av biff kjøpt i Norge, med unntak av Strøm Larsen.

1

Jeg kjøpte biff (entrecôte) i grønn forpakning fra Kiwi i går. Den så veldig god ut* og er latterlig billig. Men jeg venter med å spise den til den har gått litt over utløpsdato og det er lenge til.

* Biffen har plenty med marmorering for å komme fra norsk storfe, noe jeg vet er bra. Men dette med farge lurer jeg på. Jeg har blitt lært til at biff helst skal være dyp rød, men er dette en regel uten unntak? Det er vel ikke med biff sånn som med laks at produktene sminkes med riktig farge?

1

i Oslo er ikke dette noe problem, stikk til Strøm Larsen eller en av de andre slakterene (mathallen) og få topp kvalitet til samme pris som i dagligvarebutikkene..

1

Problemet med en slik test, er vel at "billigmerkene" ikke nødvendigvis har fast leverandør. Såvidt jeg vet, så leverer Gilde en del First Price produkter. Så den ene dagen kan man kjøpe en First Price-biff som er veldig bra, mens den neste er både fra en annen produsent/slakteri og et dårligere produkt.

Det er jo egentlig det samme som man ser i en del andre bransjer. Har man et sterkt merkevarenavn, vil man ikke vanne ut det ved å dumpe sin overproduksjon til lave priser.

Har såvidt sett disse langtidsmodnete produktene fra Gilde. Det er vel og bra det, men er ikke alt de har nå langtidsmodnet? Har de i det hele tatt endret noe, eller er det samme triste greia med ny etikett?

1

Lignende innlegg

Laster...