Mat og Drikke

ArcticRose

Oppskfrifter på uvanlige julekaker

Nokon som har ei oppskirft på julekaker dei vil dele? Tenkte mest på kaker som er litt uvanlige, ikkje dei typiske 7 sorter

1
1 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

I vår julebakst får vi alltid for mange eggeplommer til overs. For en sukkermons som meg, blir det å bake eggeplommekaker.

Man tager..............:

Egeplommene

en teskje hornsalt en teskje vaniljesukker

Og melis i en mengde som gjør "deigen" formbar. (eks 4 eggeplommer ca 500 g melis)

Litt avhengig hvor tørr du lager deigen/røren...... Ta med en te-skje og legg kuler ut på et bakepapir. ( i riktig gamle dager kjevlet jeg ut deigen til ca 2-3 millimeter tykkelse, og stakk ut kakene med et glass. Eller indre delen av smultringformen)

De vokser godt i størrelse inne i ovnen.

Jeg bruker lang tid, og lav varme, 120 grader, og kanskje 25 minutter i ovnen. De skal ikke annet enn vokse og tørke. Ikke få farge.

Vips så har du deilige sukkerbiter som smelter i munnen. Og er mektig populære blant dem som liker søtt.

1

Lignende innlegg

Vintersport timy3 Publisert

Maren Lundby

Maren Lundby er for tjukk, eller rettere sakt for kraftig. Før ut i verden måtte en skihopper være kraftig og spenstig for å kunne hoppe langt, men etter at denne V-stilen ble til, så er det ikke kraf...
1
0 svar
Laster...