Mat og Drikke

timy3

Øl til julegave

Min svigersønn ønsker seg øl til jul, det skal han få, det er vist ikke snakk om vanlig Dahls eller Tuborg men av en finere type som skal være å få kjøpt på Vinmonopolet.

Jeg har ikke peiling på slikt øl, skulle gjerne ha imponert han litt med å gi han noen noble flasker, kan noen hjelpe meg.

1
25 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Juleøl som jeg har smakt, og kan anbefale:

Nøgne Ø: Underlig Jul (smaker jul faktisk da Ingefær, Kardemomme, Nellik og Koriander. Special Holiday Ale en litt søtere øl, men kjempe god!

Gouden: Carolus Christmas Beer (Smaker lakris).

Du finner også tester her og her

2

Siden der jul så får jeg anbefale kriek. Et belgisk fruktøl bestående av undergjæret øl (lambic) tilsatt kirsebær. Varmer man denne opp har man en drikk det drikkes mye av på julemarkedene rundtom i belgia førjulstiden.

1

Jeg har fått øl i julegave før, og jeg synes det var stas. Fikk 2 seksere med importøl, Singha og en annen asiatisk jeg ikke husker navnet på.

1

Om du ikke kjøper akkurat juleøl kan du kombinere med f.eks. trappeist som Link-86 nevner, IPA, hveteøl og lignende snadder. Polet har et bra utvalg

Vet du nøyaktig hva slags type øl han liker?

1

Bor du nær svenskegrensa så kan det være verdt å ta en tur på systembolaget. Det er enorme prisforskjeller på sterkølet på det norske og svenske polet. Opp mot dobbelpris og mer på flere flasker her i landet. Riktignok er utvalget en del bedre i norge.

1

Jeg har ikke peiling på slikt øl, skulle gjerne ha imponert han litt med å gi han noen noble flasker, kan noen hjelpe meg.

Som andre har etterspurt; vet du noe mer om hva slags øl vedkommende liker? Ølverdenen er enorm for å si det mildt ;)

1
franzsigel Snarere tvert imot. Utvalget på Systembolaget er uendelig mye bedre enn på Vinmonopolet. Og som andre har sagt så er prisene veldig mye hyggeligere. Men baserer meg kun på Systembo...

Men baserer meg kun på Systembolagets nettbutikk. Mistenker at utvalget ikke er like bra på alle systembolag-utsalgene...

Hvis du tenker på spesielle ølmerker/øltyper så er ikke utvalget så er ikke svenske siden noe mer imponerende i sitt utvalget. Derimot har de riktig stort utvalg/mengder av store komersielle ølmerker (type carlsberg, heineken, staropramen etc) + en god del svenske øl.. Derimot går du på andre typer utenlandsk øl så er det spinkelt. Sist gang jeg var på andre siden av grensa hadde de f.eks kun 3 belgiske øltyper. Uansett gjenspeiler vel utvalget kundene .. og man ser jo hva nordmennene kommer ut av bolaget med.. jo carlsberg, heineken,norrlands guld osv..

1

finere type som skal være å få kjøpt på Vinmonopolet.

er du heldig og treffer rett ekspeditør tror jeg de blir overlykkelige over å få bruke kunnskapen sin til å veilede deg i valget!

Sist jeg bare spurte etter et par øl på Oslo City, ble den kvinnelige ekspeditøren veldig pratsom og fortalte om alt mulig hun hadde fått smakt, hva som var bra og hva hun anbefalte.

Hadde det ikke vært fordi jeg var begrenset av transportkapasitet (to hender og en ryggsekk), hadde det nok blitt handlet inn mer enn jeg hadde tenkt.

1
kansas00 [sitat…] Hvis du tenker på spesielle ølmerker/øltyper så er ikke utvalget så er ikke svenske siden noe mer imponerende i sitt utvalget. Derimot har de riktig stort utvalg/mengder a...

Derimot går du på andre typer utenlandsk øl så er det spinkelt.

Min stefar var på systembolaget i august og han fikk et helt annet inntrykk enn det du sier her.

Der var det mye mer utvalg av utenlandske øl, som Leffe Blonde, Trappist øl osv enn hva det er i Norge.

2
Alltid_Uansett [sitat…] Som andre har etterspurt; vet du noe mer om hva slags øl vedkommende liker? Ølverdenen er enorm for å si det mildt ;)

Dessverre så vet jeg ikke hva han foretrekker men i fjor til jul så prøvde han å brygge sitt eget øl, han kjøpte en ferdig pakke med ingredienser og lot det gjære etter oppskrift, det ble ikke så veldig vellykket spør du meg, men interessen for øl har han, så derfor tenkte jeg å gi han noen fine flasker øl til jul.

1
DrSchwei [sitat…] er du heldig og treffer rett ekspeditør tror jeg de blir overlykkelige over å få bruke kunnskapen sin til å veilede deg i valget! Sist jeg bare spurte etter et par øl på O...

Sist jeg bare spurte etter et par øl på Oslo City, ble den kvinnelige ekspeditøren veldig pratsom og fortalte om alt mulig hun hadde fått smakt, hva som var bra og hva hun anbefalte.

Man skal være hyggelig mot betjeningen nå før jul, så jeg kan prøve å få kontakt.

1

Nå har jeg vært på polet og kjøpt julegave til svigersønnen.

Det ble en flaske nøgne Ø, God jul, en underlig jul fra samme produsent, en Westmalle trappist, en Trappisters Rochefort, en Ylir Julebrygg, Tors Hammer fra Ægir bryggeri og en stor boks med Corsendonk Christmas Ale, pluss at jeg kjøpte en Trappisters Rochefort som jeg skal prøvesmake og skåle for alle som har vært på denne tråen og hjulpet meg til å valgt de riktige flaskene, SKÅL og god førjuls tid.

2
hfiego Ble ølet godt mottatt?

Jeg var hvist veldig heldig med den julegaven, han har ikke begynt å smake på det enda, flaskene står på utstilling fåreløpig.

Tusen takk for hjelpen alle sammen.

Ha en fortsatt god jul og et godt nyttår.

Hilsen timy3

1

Lignende innlegg

Laster...