Mat og Drikke

DrPain

Øl

Jeg må begynne med å si at jeg ikke er noen ølsnobb. Men for å variere litt, valgte jeg en sixpack med vanlig Tuborg øl i går, framfor Heineken som jeg vanligvis drikker. Jeg må innrømme at jeg synes den var direkte vond! (Den ga meg assosiasjoner til ølmerket "Pisswasser" i GTA IV)

Jeg synes friskheten i Heineken-ølet er veldig godt. Kan noen gi noen anbefalinger på andre ølsorter som også er friske / fruktige i smaken? (Og gjerne tilgjengelig i matvarebutikker)

På forhånd takk :-)

1
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kan noen gi noen anbefalinger på andre ølsorter som også er friske / fruktige i smaken? (Og gjerne tilgjengelig i matvarebutikker)

Burde egentlig ikke gi råd, siden jeg mener Heineken er blant de verste pilsnerne jeg vet om. Så du får ta anbefalingene med en klype salt - de er på ingen måte Heineken-kopier.

Men om man ønsker seg friskt og fruktig øl, tenker jeg straks på hveteøl.

Skal du ha tysk hveteøl (weissbier) må du stort sett på polet. Det beste de har der heter Weihenstephaner og er et øl i verdensklasse. Paulaner Hefe-Weissbier er heller ikke dum, og noen kroner billigere.

Belgisk Hveteøl (wit) får du derimot noen varianter av på supermarkedet. De norske bryggeriene Lervig (White Dog), Ægir og Nøgne Ø lager alle gode varianter av dette. Og tar du innom polet får du også den belgiske "originalen" Hoegaarden.

Og er du først på polet kan du jo plukke med det jeg mener er Norges beste lagerøl - nemlig Ægir Helles Maibock.

Og er det fruktig (men bittert) øl du er ute etter, ser jeg ikke bort fra at du vil like IPA-øl. Ikke min spesialitet, så skal overlate anbefalingene til andre.

2

På forhånd takk :-)

Har en sixpack med tuborg box på lur , men akkurat nå åpnet eg en boks ( drikker stort sett bare boksøl og rett fra boksen . Skummet blir rett da :) Hansa fatøl , og den var positiv . Vanlig hansa pilsner boks er også bra synest eg .

1
franzsigel [sitat…] Burde egentlig ikke gi råd, siden jeg mener Heineken er blant de verste pilsnerne jeg vet om. Så du får ta anbefalingene med en klype salt - de er på ingen måte Heineken-k...

Ægir og Nøgne Ø

Disse her så jeg mange forskjellige øl av da jeg var på polet sist. Fine flasker, og kule etiketter. En med Thors Hammer øl tror jeg også det var, men den var jo dyrere enn ei flaske vin :O

Aldri smakt disse her, men kanskje man burde prøve det en gang i jula.

1
-jethro- [sitat…] Disse her så jeg mange forskjellige øl av da jeg var på polet sist. Fine flasker, og kule etiketter. En med Thors Hammer øl tror jeg også det var, men den var jo dyrere en...

Disse her så jeg mange forskjellige øl av da jeg var på polet sist. Fine flasker, og kule etiketter. En med Thors Hammer øl tror jeg også det var, men den var jo dyrere enn ei flaske vin :O

De har fryktelig mange varianter. Personlig er jeg nok mest glad i Ægir - de er kanskje ikke det mest nyskapende av de norske håndverksbryggeriene, men stort sett lager de fryktelig godt øl.

Enig i at prisen er i stiveste laget. Men sammenligner man det med å kjøpe en ordinær halvliter norsk pils for kr 90 på byen, så får man plutselig veldig mye for pengene... :-)

1

Jeg synes friskheten i Heineken-ølet er veldig godt. Kan noen gi noen anbefalinger på andre ølsorter som også er friske / fruktige i smaken? (Og gjerne tilgjengelig i matvarebutikker)

Skal du ha billig butikkpils vil jeg tørre å påstå at Aass sin pils overgår både Heineken og Tuborg (noe av det verste du kan servere meg av øl). Sammenlign gjerne med fatølen deres i samme slengen for en fyldigere øl.

1

Jeg synes Ringnes er det beste butikkølet. Gjerne Platinum! Synes Ringnes har en tiltalende bitterhet og friskhet som er bedre enn hos en del ander. I motsatt ende av skalaen på typisk butikkøl er vel Hansa, som er en del mer avrundet.

Aass er også bra, men trolig litt oppskrytt fordi de er en slags underdog.

1

Takk for mange gode innspill!

I dag ble det et par Nøgne Ø Blond og en pakke med Aass Pale Ale.

Nøgne Ø har jeg drukket før, og den er veldig god, men prisen er i drøyeste laget synes jeg. 45kr for en flaske. Aass 'en konsumeres nå, og den var overraskende god synes jeg.

1
DrPain Takk for mange gode innspill! I dag ble det et par Nøgne Ø Blond og en pakke med Aass Pale Ale. Nøgne Ø har jeg drukket før, og den er veldig god, men prisen er i drøyeste laget sy...

45kr for en flaske

Det er egentlig helt grei pris. De er jo et mikrobryggeri som leverer skikkelig øl. Nøgne Ø har jeg fullstendig sans over, så det gjør du rett i. Blonde er knallbra ja!

Om du skal på polet en dag så må du kjøpe deg Nøgne Ø Underlig Jul og Special Holiday, knallgodt! Kjøpte God Jul i dag, så den ventes spent på å smakes!

1
hfiego [sitat…] Det er egentlig helt grei pris. De er jo et mikrobryggeri som leverer skikkelig øl. Nøgne Ø har jeg fullstendig sans over, så det gjør du rett i. Blonde er knallbra ja! Om...

Det er egentlig helt grei pris. De er jo et mikrobryggeri som leverer skikkelig øl. Nøgne Ø har jeg fullstendig sans over, så det gjør du rett i.

Jeg er helt enig med deg altså. Men for en som liker å knerte en drøy sixpack hver helg, blir den litt for kostbar.

1

Lignende innlegg

Vintersport timy3 Publisert

Maren Lundby

Maren Lundby er for tjukk, eller rettere sakt for kraftig. Før ut i verden måtte en skihopper være kraftig og spenstig for å kunne hoppe langt, men etter at denne V-stilen ble til, så er det ikke kraf...
1
0 svar
Laster...