Mat og Drikke

Northridge

Food trucks i Norge

Jeg er ikke sikker på hva som vil være et godt navn for dette på norsk, så derfor det amerikanske navnet. Jeg kunne valgt å bruke benevnelsen gourmetkjøkken, som Osloby bruker, men jeg synes det er langt mindre beskrivende og det er ikke mye gourmet med dette.

Uansett, bystyret har valgt å diskriminere, og har nå godkjent food trucks i Oslo. http://www.osloby.no/nyheter/Oslo-far-gourmetkjokken-pa-hjul-8001119.html

Denne tråden er tenkt som et sted der man kan dele og diskutere erfaringer og annet om dette temaet. Jeg håper vi også kan komme til enighet om et godt navn for dette på norsk. Jeg ser svenskene bruker ordet matbil bl.a.

Selv ser jeg fram til originale konsepter og god mat.

2
25 svar

Bra tiltak ! Håper det kan bli noe spennende å få (noe mer interessant enn taco...). Dette er fine saker f.eks. før man skal ut å drikke noen øl.

Hørte en restaurantkokk håpte at det ikke ville gå ut over restaurantene, det er jo et poeng - men på den annen side kan jo det øke interessen for god mat. Dessuten er jo det ikke alle som har råd til å gå ut på restaurant flere ganger om måneden også.

1
DrSchwei Bra tiltak ! Håper det kan bli noe spennende å få (noe mer interessant enn taco...). Dette er fine saker f.eks. før man skal ut å drikke noen øl. Hørte en restaurantkokk håpte at d...

Hørte en restaurantkokk håpte at det ikke ville gå ut over restaurantene, det er jo et poeng

Tviler egentlig på det, men gatekjøkken derimot.. Dog så spiller nok prisen inn litt her. Sammenlignet med tradisjonelle gatekjøkken så priser de seg nok ut vil jeg tro.

1
DrSchwei Bra tiltak ! Håper det kan bli noe spennende å få (noe mer interessant enn taco...). Dette er fine saker f.eks. før man skal ut å drikke noen øl. Hørte en restaurantkokk håpte at d...

Hørte en restaurantkokk håpte at det ikke ville gå ut over restaurantene, det er jo et poeng - men på den annen side kan jo det øke interessen for god mat. Dessuten er jo det ikke alle som har råd til å gå ut på restaurant flere ganger om måneden også.

Det vil vel først og fremst gå utover de gatekjøkkene og kioskene. De som vil gå på restaurant vil nok fortsette med det.

Skjønt det hadde ikke gjort noe om type sjelløse og altfor dyre steder i forhold til matens kvalitet hadde gått under.

Fortauskjøkken er for øvrig mitt forslag. Synd gatekjøkken allerede er tatt.

Lurer dog på om dette har noe for seg her til lands. Folk er generelt skeptisk (fordomsfulle) til slik servering og det må være et jævla styr å drive det med tanke på å ha rette godkjenninger og alt det der.

1
Johninho2 [sitat…] Det vil vel først og fremst gå utover de gatekjøkkene og kioskene. De som vil gå på restaurant vil nok fortsette med det. Skjønt det hadde ikke gjort noe om type sjelløse...

Skjønt det hadde ikke gjort noe om type sjelløse og altfor dyre steder i forhold til matens kvalitet hadde gått under.

Ja, det sjokere meg til stadighet, hva der går an at ta penge for rundt omkring.

Tenker ofte, eier folk yrkesstolthet.

1

Man har jo hatt pølsevogner i lang tid, eneste forskjellen nå er jo ambisjonsnivået. Så hvorfor man ikke kan bruke fellesbetegnelsen matvogn skjønner ikke jeg. Kanskje det høres mer eksotisk ut med food truck eller gourmetkjøkken på hjul, men en taco i hånda har vel ikke så mye med gourmet å gjøre.

1

Sitat: "Man har jo hatt pølsevogner i lang tid, eneste forskjellen nå er jo ambisjonsnivået. Så hvorfor man ikke kan bruke fellesbetegnelsen matvogn skjønner ikke jeg. Kanskje det høres mer eksotisk ut med food truck eller gourmetkjøkken på hjul, men en taco i hånda har vel ikke så mye med gourmet å gjøre."

Det har lenge vært vanskelig å få tillatelse av kommunene for pølsevogner ol. Med et kulere navn og ved å være litt mer trendy blir alt så meget bedre.

1

Angående temaet. Har du ikke sett Eat Street må du se serien. Mange morsomme food trucks i USA/Canada og litt UK.

1
Northridge http://www.osloby.no/sulten/Disse-bestemmer-hva-du-skal-spise-8009532.html Denne artikkelen gir meg en bedre forståelse av hvorfor de bruker ordet gourmet. Selv kjenner jeg entusia...

Selv kjenner jeg entusiasmen faller litt hvis dette skal være en utsalgsted for gourmetmat. Jeg håper dette kan bli et spennende og forhåpentligvis rimelig alternativ til tradisjonell fast food.

Ser ikke helt motsetningen, selv rimelig mat kan jo være gourmetmat, mener nå jeg. Poenget er vel at det skal være "ekte og god mat" for en rimelig penge.

Synes dette er et positivt initiativ fra Venstre-byrådet. Dette er jo i høyeste grad kultur og næring i en og samme pakke.

For de mange turistene må det også være et stort pluss, spesielt mange unge virker å være sjokkert over prisnivået.

Det eneste som mangler er at disse nå også får lov til å servere et glass vin eller øl til maten.

1
Someone [sitat…] Tja, matvogn høres ut som et sted man deler ut mat til uteliggere

Det kommer jo an på asosiasjoner. Man kan ikke fjerne fortiden , med ord. men man kan ta asosiasjoner ut av ord.

Når jeg ber om en terte, eller pai på et spisested og får til svar , mener du kisjh ( usikker på stave måten, fransk ), eller jeg ber om en liten kaffe, og får til svar, var det tall du skulle ha. Da lurer jeg virkelig på , hva pokker det er med det språk.

1

Selv ser jeg fram til originale konsepter og god mat.

Håper også på noe nytt og deilig. Men jeg kjøper ikke mat der om de ikke har innlagt vann altså. Varmt og kaldt, så lenge det lages mat.

1

Var på Copenhagen Street Food Market i dag. En stor hall med forskjellige slike matvogner, samt noen faste installasjoner. Glimrende sted med masse nasjonaliteter samlet, og gode fine porsjoner mellom 50-90kr. Vi var tre, hyggelig å kunne spise amerikansk, tyrkisk og thai samtidig ved samme bord.

1

Så at det var en ny foodtruck ved siden av GoGrilla på rådhusplassen når jeg tok bussen forbi i femtida. Fikk ikke med meg hva som var konseptet til den.

1

Hva slags konsept føler dere at burde bli innført?

GoGrilla sine burgere er gode, men de blir overflødige med alle de andre stedene som også satser på burgere synes jeg. Tacotrucken har jeg enda ikke fått testa, men det virker som solid taco. På linje med Revolver tror jeg?

Selv synes jeg en slik Texas BBQ ville gjort seg. Men skikkelig pulled pork, så tror jeg det ville slått an. Type Izakaya-mat savner jeg også.

Om disse konseptene er praktiske fra bil vet jeg ikke..

1

Har fått testa alle konseptene nå, og må nok si at 4gringos er vinnern. Veldig god burrito som faktisk er spennende mat. De tilfører noe nytt og spennende som teller endel for min del.

Fikk også testa Foodtruck i dag. Jeg kjøpte en pulled pork burger som jeg synes var ganske tam. halvtørt og kjedelig brød. Garnityr som jeg ikke kjente mye til(utenom sennepen). Pulled prok er nytt for meg, så er usikker på hva man egentlig kan forvente, men synes dette kjøttet var kjedelig. Har hatt intrykket av at det skal være skikkelig mørt og saftig, noe det ikke var hos denne bilen. Av menyen å dømme, så virker det som denne trucken driver litt på samme måten som f.eks mange andre generiske asiatiske spisesteder gjør. En meny som består av flere typer forskjellig mat. Disse stedene er aldri bra!

Burgern til GoGrilla var som sagt god, men nå når det er burgersjapper over hele byen, så føler jeg at konseptet ikke er så bra som det kunne vært. Burgern skiller seg heller ikke mye ut fra de andre nye stedene heller.

Ble informert om at det kun er tre trucks som skal være i drift. Oslo Kommune hadde visst ca. 80 forskjellige søknader der bl.a. konsept og renhold ble vektlagt. Man kan jo da spørre seg hvorfor f.eks GoGrilla gikk igjennom nåløyet mtp. konseptet som blir litt "a dime a dozen" i disse dager.

Uansett, jeg gleder meg til å teste mer på menyen til 4gringos.

1
Northridge 4gringos har bønner til sin burrito, mulig de har andre veg-alt. også. GoGrilla skal få veggis-burger, hvis man skal tro hjemmesida. Edit: Tror jeg skjønner poenget ditt bedre nå.:...

Edit: Tror jeg skjønner poenget ditt bedre nå.:) Jeg er enig, en ren veggis-vogn ville vært spennende

Ja, men det ville være veldig greit også, om der var vegetariske varianter , i alle konsepter,

Der er veldig lite av ordentlig vegetar mat.

1
Laster...