Mat og Drikke

DrSchwei

Lav og høy pris - observasjonstråd

Det kommer ofte opp enkelte steder at man har gjort et godt kjøp - kanskje er det tilbud, nedsatt pris eller at man føler at prisen er veldig høy. Dette dukker opp i ulike tråder - kanskje ha en egen tråd for dette?

I dag merket jeg meg følgende: Snøfrisk naturell til 10 kroner pakken hos Rema. Er ikke dette veldig, veldig billig - osten er anvendelig på mange områder - som rent pålegg, som underlag for pålegg, i lefserull og også i matlaging, som i sauser eller ostekaker. Kjøpte to pakker - dette er jo lett å bruke.

Sted: Rema, Oslo, Trelastgården.

5
1,2k svar

Veldig bra tiltak, har tenkt tanken mange ganger, men ikke tatt steget. Benytter meg av nedsatt/tilbud så ofte som mulig.

Fikk en pakke med okserull til 10 kr på Meny Nesbru i går, den typen som koster mellom 40-50 kr til vanlig, husker ikke navnet på produsenten. Var for meg et ekstremt godt tilbud.

Og en Chaumes ost til 30 kr, det er vel ca halv pris, perfekt modnet, spist i går. Det var på Meny Høvik. Meny har forresten 30% på all ost denne helgen.

1

Kan føye til at jeg forrige helg fikk Hallingskarvet lammelår til halv pris, pga best før den helgen. Også kjekt. Kjøpte en Kraftkar på Meny pga tilbudet. Følger mye med på tilbudsaviser - det gir jo også tips om hva man kan ha til middag.

1

Lurer egentlig på om priser på te er i ferd å løpe løpsk.. Er ikke så mange år siden pakkene til lipton og twinning (disse med 25 teposer i) kostet rundt 20 kr.. Ser nå at Indian Spice kostet 45 kroner hos min lokale reitan-butikk. Kan ikke helt se for meg at svak-krone kan ha skutt prisen så i været. Te får man riktignok kjøpt for en billig penge i innvandrerbutikker, så neppe den store krisen.. bare litt nysgjerrig på årsaken. Er det Lipton/Twinnings som skor seg, eller er det Rema ?

1

Ja, dette er spennende! For har også merket meg at noen varer har blitt veldig mye billigere enn det var før, som nevnt Snøfrisk naturell - perfekt i sauser, gryter og veldig god i ostekake også, mild og god :-) Ganske sikker på at den kostet over det dobbelte før! Skal den ut av sortimentet, mon tro? Det skjer jo ofte, at når varer er på vei ut, så blir de redusert i pris (ikke bare når varer har kort dato-holdbarhet altså).

Og som det sies over, har te blitt ekstremt mye dyrere enn det var før - lurer på hva det har seg? Dessuten syns jeg at frukt og grønt har blitt dyrere også, samt smør og sånne typer meieriprodukter - derimot har yoghurt blitt veldig mye billigere, så skjønner ikke helt hva det har seg.

Noen som jobber i dagligvarebransjen som kan komme med mer kunnskap om dette, kanskje? Hehe :-)

1
Sommerseth Ja, dette er spennende! For har også merket meg at noen varer har blitt veldig mye billigere enn det var før, som nevnt Snøfrisk naturell - perfekt i sauser, gryter og veldig god i...

Ganske sikker på at den kostet over det dobbelte før! Skal den ut av sortimentet, mon tro? Det skjer jo ofte, at når varer er på vei ut, så blir de redusert i pris (ikke bare når varer har kort dato-holdbarhet altså).

Husker ikke helt tidligere priser, men mener det i all fall var opp mot 20 kroner. Mens de variantene med smak er mye dyrere.

Tror nok ikke Snøfrisk skal ut av sortimentet. Det er jo en etablert vare, som det også selges litt av i utlandet. De har jo også utvidet med mange nye smaker.

Men, veldig rart at den settes så mye ned, det er mulig at det er en slik "dagligvaregreie" der de kriger om prisene - og så er kanskje Snøfrisk en så liten vare i volum at det ikke koster så mye å tape på akkurat den pakken, men 10 kroner opp kan jo gjøre stort utslag når det er bare et par kroner som skiller de billigste i en pristest med en kurv full av varer. Tipper det koster kjedene mye mer å sette ned prisen med melk med 50 øre enn Snøfrisk med 10 kroner, til dømes... Bare min tanke om saken.

2

I dag merket jeg meg følgende: Snøfrisk naturell til 10 kroner pakken hos Rema. Er ikke dette veldig, veldig billig

Du kom meg atter en gang i forkjøpet. Grunnen til den kunstig lave prisen er prispresse.

Bake- og pizzaark koster 4.50 på Rema. Comfort tøymykner, stor flaske 14.60 på samme sted Og Remas ostepop 2.40

3

dag merket jeg meg følgende: Snøfrisk naturell til 10 kroner pakken hos Rema. Er ikke dette veldig, veldig billig - osten er anvendelig på mange områder - som rent pålegg, som underlag for pålegg, i lefserull og også i matlaging, som i sauser eller ostekaker. Kjøpte to pakker - dette er jo lett å bruke.

Det er ofte lokke-tilbud i butikker, som 10-kroners marked for eksempel.

De varene der er de samme som til vanlig koster pluss og til og med minus til vanlig. Herregud hvor mange folk som det er i butikken når det er 10-kroners marked. Det virker tydeligvis.

Hvis det er pølser på tilbud, legg merke til at da er vanlig tilbehør økt i pris den dagen.

1
Stenia [sitat…] Det er ofte lokke-tilbud i butikker, som 10-kroners marked for eksempel. De varene der er de samme som til vanlig koster pluss og til og med minus til vanlig. Herregud hvo...

Det er ofte lokke-tilbud i butikker,

Coop prix har et sånt "kampanjetilbud". Der kan man kjøpe to typer brød og samtidig få en pakke Synnøve Finden gulost og /eller en pakke kokt skinke gratis på kjøpet. Ved nærmere ettersyn oppveier disse hverandre i pris.

Det ene brødet smaker faktisk bedre enn mye annet på den fronten.

1
Gudfaren [sitat…] Du kom meg atter en gang i forkjøpet. Grunnen til den kunstig lave prisen er prispresse. Bake- og pizzaark koster 4.50 på Rema. Comfort tøymykner, stor flaske 14.60 på sa...

Noe har skjedd på Rema. Oppdaget det for et par uker siden da jeg skulle ha spaghetti, og tok et glass Dolmio Classico, det var priset til kr 5,70, uten noen form for markering av at prisen var så lav.

Man er vant til at det annonseres høyt og tydelig om man har noen veldig bra tilbud, her kan det virke som om man ønsker det motsatte. Tanken er visst at kundene skal bli nysgjerrige og bruke mer tid i butikken, kanskje i håpet om å finne andre spesialtilbud. Lengre tid i butikken betyr alltid flere varer i kurven.

1

De Stange-sausene kan man få kjøpt på Mathallen til 30 kroner stk. Tilsvarende produkt kostet godt over 40 kroner i min lokale Rema-butikk...

1

Har også observert at Rema har hatt Skyr på tilbud til 10 kroner uten at det har vært annonsert (en annonse jeg venter på, ettersom jeg spiser 1 skyr nesten hver dag, så på 2 uker forbruk sparer jeg 60-90 kroner, avhengig av hvor jeg ellers kjøper Skyr).

1

Prispress på fiskeboller er stort. Derfor kan man nå kjøpe varen ned til under 10 kr/helboks. Utrolig...

1

Kan kanskje også ha en sammenheng med at TV2 Matkontrollen utførte en full kontroll av alle sammenliknbare matvarer på Kiwi og Rema 1000 nylig - http://www.tv2.no/2015/10/22/underholdning/rema-1000/kiwi/pristest/7530072

For er som Doktoren sier over her, at enkelte varer selges i mindre kvantum enn andre, og at det derfor ikke er et like stort tap å sette ned en slik type vare med over 10kr, f.eks, enn det er å sette ned mer solgte forbruksvarer som melk, brød etc. Så setter de sikkert opp igjen prisene igjen etterhvert, og sånn går no dagan lissom.

Er jo ganske stor reklameverdi å komme best ut i en sånn type test, og de gjør vel nesten hva som helst for å vinne, også selge ting med tap på enkelte varer. Dessuten er vel avansen ganske høy i utgangpunktet på mange typer varer, så fortjenester skrumper bare litt av å sette ned prisen.

1
KingKongHalvor Noe har skjedd på Rema. Oppdaget det for et par uker siden da jeg skulle ha spaghetti, og tok et glass Dolmio Classico, det var priset til kr 5,70, uten noen form for markering av...

Man er vant til at det annonseres høyt og tydelig om man har noen veldig bra tilbud, her kan det virke som om man ønsker det motsatte. Tanken er visst at kundene skal bli nysgjerrige og bruke mer tid i butikken, kanskje i håpet om å finne andre spesialtilbud. Lengre tid i butikken betyr alltid flere varer i kurven.

Rema konkurrerer (mest med Kiwi) om å være billigst. Derfor blir enkelte varer priset kunstig lavt. De jeg nevnte, bla. Disse produktene taper butikken "vanvittige" penger på, og ønsker naturligvis ikke å reklamere for det.

I vår/sommer solgte Rema Toros tomatsuppe med makaroni til 1.20 posen...

1

Veldig opptatt av matpriser. Dessverre har jeg ikke klart og utnytte det så mye. Trur man faktisk kan spare ganske mange tusen her med små tiltak.

Forøvrig 30% på Rimi Åssiden i Drammen denne uka. Slike nedsalg blir jo ofte ikke annonsert og er vel i snitt minst ett slikt nedsalg i uka. Dessverre hadde jeg ikke bilen tilgjengelig så fikk ikke handlet så mye.

1

Liker å følge med på diverse kampanjer i butikkene, men blir jo litt styr å samle og bla igjennom alle brosjyrene. Er derfor flittig bruker av appene MinMeny (ja, jeg veit at Meny får hard medfart i en annen tråd her, men min lokale Meny er jeg ganske så fornøyd med), og Mattilbud. Sistnevnte samler tilbudsaviser/kampanjer fra de fleste dagligvarebutikkene, pluss Narvesen, 7/11, og Europris. Ultra ville dog ikke være med, leste jeg et sted.

1

Her blandes det sammen hva som er planlagte tilbud, der kjeden og leverandøren går sammen om en bra pris på et kjent produkt i en begrenset tidsperiode, og som annonseres i avis og dras frem på gulv, og det som er lave priser basert på priskonkurranse i markedet og kjedenes ønske om å kunne proklamere seg som billigst, som gjør at basisvarer kan koste en tredjedel og vel så det av hva de kanskje burde ha kostet for å bære egne kostnader.

Det siste støttes naturligvis ikke av leverandørene, og kjedene lager heller ikke noe større nummer av det ettersom de egentlig ikke ønsker å selge for mye av disse produktene, men de må ha de i hyllene for de vet aldri når neste pristest dukker opp.

Kjedene endrer jo priser hele tiden, men særlig rundt februar og juli fordi da blir leverandørenes prisøkninger lagt på produktene.

Ellers så er det jo vanlig at en kjede senker prisen til samme pris som en annen kjede annonserer på tilbud slik at de ikke skal være dyrere. Sånn er det i de fleste bransjer, egentlig.

2
McLovin Her blandes det sammen hva som er planlagte tilbud, der kjeden og leverandøren går sammen om en bra pris på et kjent produkt i en begrenset tidsperiode, og som annonseres i avis og...

Her blandes det sammen

Det stemmer - dette er en tråd for gode priser - både svært gode annonserte tilbud, men kanskje i enda større grad ikke-annonserte tilbud. Ut fra hva folk skriver, virker det som om de fleste forstår mekanismen bak dette.

For meg var det artig nytt å se at Snøfrisk var nede på 10 kroner til ordinær pris, likeså at man kan få så billig ostepop og tomatsuppe - for den som liker det... :-)

1
DrSchwei [sitat…] Det stemmer - dette er en tråd for gode priser - både svært gode annonserte tilbud, men kanskje i enda større grad ikke-annonserte tilbud. Ut fra hva folk skriver, virker...

For meg var det artig nytt å se at Snøfrisk var nede på 10 kroner til ordinær pris, likeså at man kan få så billig ostepop og tomatsuppe - for den som liker det... :-)

Tilbud plopper jo opp hver dag. Det er jo vanskelig å f. eks. tipse om at det var tilbud på indrefilet pga. dato hos Meny på lørdag.

Men er denne snøfrisken fremdeles å få til kr. 10,- og hvor i Fredrikstad er det?

1

Observasjon, handler ikke bare om pris, men om man får , det man tror man kjøper.

Et eksempel kan være slik.

Kaffe, med påskriften , Ca slikt: Denne kaffe kommer fra en farm ( navn nevnes) , de har fokus på økologisk produksjon.

Det er vel så det, er kaffen økologisk? Nei. Beregning på forbrukeren ikke tenker selv.

En slik formulering, spiller på ,

at ville gi en illusjon, av personlig forhold for at, oppnå mest mulig ( bruken av navn ). og på et spillen på de økologiske tendenser.

1

Snøfrisk til 9-10 kr har jeg funnet på de fleste matbutikkene.

Vi kjøper også Coop sin egne pastasaus på glass, koster ca en tier og smaker faktisk godt.

1

Lignende innlegg

Tennis drazyc Siste svar

US Open 2021

Ser at dette forumet omtrent er blitt et forlatt sted, men her er mine tanker etter gårsdagens finale: Jeg har ventet i ganske mange år nå på at den yngre garde skal slå toppgutta i en Grand Slam-fina...
3
1 svar
Mat og Drikke Hansaguden Siste svar

Fra Joikakaker til Vilti

Det nye pappboks utgaven fra Nortura endrer design. Og der den gamle metallboksen har en holdbarhet på minst 5 år, så blir det ca.2 år på den nye. Dette blir fint dersom vi får verdensomspennende kris...
1
4 svar
Sykkel All-Equal Siste svar

Fremtiden

Hei, sykkelelskere, er dette slutten på diskusjonene? Den lille time outen de tok for å fikse litt har ikke gjort særlig utslag på brukervennligheten her på vgd. -hjerte-
6
9 svar
Sykkel luchs Siste svar

Mikuni Pass

Er kanskje så bratt at det kan være fordel A. Yates eller Woods, men håper på en uthvilt og nå skadefri Rogla eller en rutinert Bala. Umulig å si, egentlig, avgjørelsen kan også falle tidligere eller...
3
3 svar
Mat og Drikke DrSchwei Siste svar

Syltetøy

Hva er det deres favorittsyltetøy? Og når bruker du det? Selv kjøpte jeg forrige uke, ganske tilfeldig, for variasjonens skyld et glass nypesyltetøy. Type helt glatt, nærmest puré, fra Coop. Det var v...
2
25 svar
Laster...