Mat og Drikke

odda

Brus på 70-80 tallet

Er det noen som har bildet av brusen "College". Den var på 70-80 tallet, den var svart, smakte cola med smak av mandarin/lime..

1
29 svar

Jeg er enten yngre enn jeg fryktet eller allerede dement da jeg kun husker Tropo (grei nok), love (nja) og Jolly Cola (danskebåtnostalgi) av de som har blitt borte. RC har som det sies ikke forsvunnet til tross for at den er fryktelig. Kommer borti sistnevnte ved events der en eller annen tydeligvis har fått en god pris på partikjøp.

2

Love var jo tidenes beste brus. Underlig at den ble borte. Det var jo pasjonsfruktsmak lenge før noen i Norge hadde sett en pasjonsfrukt. Nå er jo sistnevnte brukt i mange retter, men brusen med smaken borte. Tragisk.

1

Mener å huske det var en brus som het Jippi som jeg likte veldig godt da jeg var liten (slutten av 80-tallet/begynnelsen av 90-tallet). Den var litt champagnebrus-aktig. Har prøvd å google, men finner ingenting om den.

Noen andre som husker denne? Eller husker jeg feil navn?

1

Hver gang jeg er i Sverige kjøper jeg Trocadero. Den smaker egentlig ikke noe særlig godt, men samtidig smaker den barndommens ferieturer med campingvogn, kjøttbullar og potetstappe varmet på gassbluss og Trocadero til. Etter middag leide vi trøbåter, noe som var moro i ett minutt før det begynte å bli tungt å tråkke :)

Så husker jeg barnebursdager med Asina og Jolly Cola. De hadde en slik hempe der man dro av korken. Det var den første manndomsprøven vi hadde. Kun de sterkeste 6-7 år gamle gutta dro av korken uten hjelp og det var et enormt nederlag når man måtte sende flasken til bursdagsbarnets mor for å få åpnet den.

1

Den beste brusen jeg husker fra "gamle" tider er svensk.

Nemlig Krusbärsdrycka. Eller stikkelsesbær som det heter på godt norsk.

Nydelig smak. Skal se etter den på neste harrytur, men holder ikke pusten.

1

Flux Soda(fruktbrus) og Zip(bringebærbrus) er to bruser jeg husker i fra 80 tallet. Den siste ble blandevann når jeg begynte å drikke brennvin på slutten av åtti tallet. Husker jeg syntes det var digg og man nesten ikke kjente sprit smaken. Noe sier meg at jeg ikke hadde vært like imponert i dag.

1
Everenga Jeg er enten yngre enn jeg fryktet eller allerede dement da jeg kun husker Tropo (grei nok), love (nja) og Jolly Cola (danskebåtnostalgi) av de som har blitt borte. RC har som det...

Jeg er enten yngre enn jeg fryktet eller allerede dement da jeg kun husker Tropo (grei nok)

Tropo finnes fortsatt på Rema. Har et veldig nostalgisk forhold til denne fra barndommens sommere. Min tante og onkel bodde på en gammel gård og i kjelleren hadde de kjølerom. Iskald Tropo på en varm sommerdag bringer minnene tilbake til en bekymringsløs tid.

1

Lignende innlegg

Laster...