Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vi blir hele tiden tutet ørene fulle av påstander om at økologisk mat er så mye sunnere enn all annen mat. Vi oppfordres av myndighetene (Ikke mye aktivt men dog) om å etterspørre økoloigisk mat når vi er i butikken.

Men ER nå denne økologiske maten sunnere?

Nå sist var det risprodukter som ble testet for visse tungmetaller. Resultatet var jevnt over bra, men ett produkt skilte seg relativt kraftig fra de andre.

Helios riskaker.

Disse inneholdt mange ganger så mye Cadmium enn resten av de testede risproduktene.

Det var nesten søtt å høre medieansvarlig på ALMA, som eier merkevaren Helios, når hun valgte å fokusere på at produktet tross alt holdt seg innenfor lovlig mengde cadmium med 0,03mgCd/kilo ris, og derfor var godkjent og alt var da i orden. (Grensen er 02mG/Kilo ris. ) Det var også viktig for henne å få frem at generelle kostholdsråd ikke anbefaler barn å spise riskaker i noen særlig utstrekning.

Siden resten av produktene lå betydelig under grensen, sdå kan man vel stille spørsmålet:

HVA er sunnere med Helios økologiske riskaker i forhold til alle andre risprodukter på markedet?

Er dette en trend vi vil bli nødt til å se flere "avsløringer" på?

Finnes det nå i dag en undersøkelse som viser at økologisk mat faktisk ER sunnere?

Kan vi stole på eventuelle slike rapporter, når man nå ser slikt som disse økologiske riskakene fra Helios?

1
0 svar

Bli den første til å svare.

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Lignende temaer

Bilde

Vintersport

Vintersport

Bilde

Sykkel

Sykkel

Bilde

Tennis

Tennis

Bilde

Amerikanske Idretter

Amerikanske Idretter

Bilde

Trening og Kosthold

Trening og Kosthold

Laster...