En æra er dessverre over. 2. desember stenger VGD.no. Mer info.

Mat og Drikke

Everenga

Gode gammeldagse kinesiske i Oslo

At det trengtes en fornyelse av en del gamle kinarestauranter i Oslo var vel så, men måtte alle bli sushisjapper eller trendy asian-crossover greier a'la Noodee? Savner en god gammal kinarestaurant i hovedstaden som serverer god sweet & Sour , Salt & pepper ribs, Gungbao-kylling etc, dere skjønner greia. Noen som har noen gode tips?

1
13 svar
rogerns [sitat…] forøvrig en saus som stammer fra New York, som det meste kommer fra på menyen til det som blir kalt kina restauranter

Veldig klar over dette og derfor jeg brukte betegnelsen kinarestaurant i stedet for kinesisk restaurant. Alt til sitt bruk, Dinner og andre kinesiske restauranter har absolutt sin plass men av og til trenger man god gammal kinamat som jeg altså er klar over er helt uautentisk men desto mer smakfull ved rette anledninger. Var det flere bedrevitere der ute nå?

3

Jasmin i Trondheimsveien, ikke så lang unna Sofienberg. En gammel traver, ikke no fancy pancy her.

Malacay

2
Everenga Veldig klar over dette og derfor jeg brukte betegnelsen kinarestaurant i stedet for kinesisk restaurant. Alt til sitt bruk, Dinner og andre kinesiske restauranter har absolutt sin...

men av og til trenger man god gammal kinamat som jeg altså er klar over er helt uautentisk men desto mer smakfull ved rette anledninger

Jeg savner også disse. ,med kinamusikk i bakgrunnen, fuk luk su, biff sjopsi, sursøt saus, noe å "dlikke?"

Det som gikk igjen på disse "gamle" kinarestaurantene, var vel at de bare hadde et par-tre forretter og desserter.

Om man ikke hadde noen forkjærlighet for vårruller eller peking/kyllingsuppe, så var ikke dette noe problem.

En hovedrett alene, var vel nok til å mette en hel familie.., ikke var det dyrt heller.

2

en god gammal kinarestaurant i hovedstaden som serverer god sweet & Sour

forøvrig en saus som stammer fra New York, som det meste kommer fra på menyen til det som blir kalt kina restauranter

1

Herlig meny på Panda i alle fall med en salig blanding av kinesiske og mer norske retter! Som det står på hjemmesiden: "Vi tilbyr både kinesisk og norsk mat i alle muligheter."

He he, det minner meg om en kinesisk restaurant som lå i Seilduksgata i Oslo på midten av 90-tallet. Jeg gikk på skole i området og det var mange som hadde sitt faste lunsjsted her, og det gikk mye i smørbrød med speilegg og stekte poteter.

1

Panda på Bjerke er bra. Bestilte mye takeaway der en periode. Faktisk så mye at jeg fikk spørsmålet "det vanlige?" når jeg kom dit.

1

Lignende innlegg

Laster...